avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Activitate hristo

Activitate hristo

Sotia mea a incheiat un contract de cumparare a unui imobil fost nationalizat aflat in proprietatea statului si in care locuia in momentul semnarii contractului de cumparare ,cu plata in rate in termen de 5 ani.La momentul cununiei sotia mea avea achitat c.c.a. 1/3 din valoarea totala a contractului de cumparare.In acest moment imobilul este achitat integral si cu ajutorul meu.In cazul unui divort ....ce drepturi am asupra imobilului si care ar fi conditiile(nr de ani,documente) pentru a dobandi partea mea?
Multumesc mult pentru raspuns. Numai ca pedeapsa este de 3 ani, din pacate. Sa inteleg ca voi face 24 luni de inchisoare (8x3) pana la eliberarea conditionata, nu? Regimul va fi tot deschis, nu? Si o ultima intrebare, este posibil sa reduc cumva mai mult din perioada de inchisoare? Adica sa nu fiu nevoit sa stau 24 luni in inchisoare, ci mai putin?
Daca astazi s-a dat pronuntarea de catre Curtea De Justitie si Casatie si s-a prezentat minuta in care se spune decizia Curtii referitoare la recursul meu, intr-un caz penal, in cat timp aceasta pronuntare/decizie descrisa in minuta respectiva, devine hotarare definitiva si irevocabila?
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Discuție mandat
Într-un caz penal,dupa pronuntare,in cazul in care se da sentinta cu inchisoare,în câte zile se da mandatul pentru incarcerare(sau cu s-o fi numind)
Multumesc
Discuție revizuirea
Buna seara,

Dupa o sentinta definiva si irevocabila data de ICCJ una din caile de atac este revizuirea asta când exista dovada ca un martor este in faza de urmarire penala pentru marturie mincinoasa. Intrebare:catre cine se adreseaza revizuirea?
multumesc!
Am primit o pedeapsa de 5 ani inchisoare cu executare ptr. trafic de minori, data la fond, pedeapsa mentinuta mai apoi la Curtea de Apel. La recursul facut la Inalta Curte de Justitie si Casatie, s-a redus pedeapsa la 3 ani inchisoare cu executare. Pe site s-a afisat insa ca recursul meu a fost admis si atat. In schimb, la condica s-a precizat ca s-a hotarat o pedeapsa de 3 ani inchisoare, fara alte detalii. Presupun ca sunt 3 ani cu executare, nu? In acest caz, este posibil sa cer acum executarea sentintei definitive cu suspendare sau sub supraveghere, avand in vedere ca nu am antecedente penale de nici un fel si am avut o atitudine sincera si colaboranta pe tot parcursul procesului? Si cui ar trebui sa adresez cererea de contestare a executarii?
Multumesc anticipat!
Discuție cai de atac
Buna seara,
Ce cai de atac mai sunt posibile dupa o hotarâre definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie?
Răspuns la discuția schimbarea judecatorilor
Se poate invoca viciu de procedura?
Buna Ziua,
Daca in la procesul la fond s-a facut judecarea de catre un judecator iar ultimul termen a fost judecat de catre alt judecator care a dat si pronuntarea si hotarârea este legal?Se poate contesta hotarârea?
Are voie judecatorul sa refuze ca probă rezolutia unei anchete a parchetului in care s-a dat nup desi procesul pe care îl judeca priveste aceeasi presupusa fapta si aceeasi data ca si rezolutia?
Se poate reclama undeva?