avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate alisarobea

Activitate alisarobea

daca am incheiat un contract de munca pe perioada nedeterminata , il mai pot transforma prin act aditional in contract cu perioada determinata?
Răspuns la discuția CONTRACT DE MUNCA
copie CI, ultima diploma de studii absolvite, certificat de nastere, certificat de casatorie daca este cazul, aviz medic de familie pentru " apt de munca" . In functie de ce functie aveti, se va intocmi dosarul medical si vi se va spune de la cabinetul de medicina a muncii ce analize trebuie sa faceti.
Sper sa va fie de folos
Discuție rambursare tva
Va rog sa ma ajutati intr-o speta fiscala. Sociatatea A a cumparat de la societatea B un apartament la licitatie.Mentionez ca societatea B era in insolventa si administratorul judiciar a scos apartamentul la licitatie. Societatea A a cumparat apartamentul in luna martie in urma participarii la licitatie incheindu-se un contract de vanzare cumparare si factura de vanzare in aceiasi luna. Societatea A a inregistrat in contabilitate factura de vanzare si a facut cerere de rambursare TVA. In urma controlului s-a constata ca tva-ul aferent achizitiei este neexigibil pentru rambursare din urmatoarele considerente:
- Societatea B a devenit inactiva in luna mai ( dupa data de vanzare a imobilului) si nu a a declarat vanzarea apartamentului.
- A depus notificarea de vanzare cu TVA a imobilului tot in luna mai desi vanzarea a avut loc in martie , nefiind inactiv atunci, desi codul fiscal spune ca se poate depune notificarea si dupa incheierea tranzactiei.

Intrebarea mea este ( specific ca cer un raspuns pentru societatea A ) : De ce nu se poate sa-mi ramburseze tva-ul in conditiile in care societatea A a inregistrat factura si a platit-o?
Discuție curatela
sotul meu are un contract de curatela pentru un unchi care este surdo-mut. in contract este specificat ca averea unchiului, adica un teren, este al sotului meu . intrebarea mea este daca se poate vinde terenul.
Discuție partaj
o casa primita prin succesiune in timpul casatoriei de catre unul din soti poate fi impartita la partaj?
Răspuns la discuția tva
servicii electrice in santier
Discuție tva
o firma straina poate emite factura fara tva pt o firma romaneasca? mentionez ca firma straina presteaza servicii pentru firma romaneasca pe teritoriul romaniei.
Discuție plata factura
o socetate romanesca cu asociat 100% persoana juridica a primit o factura de la un furnizor roman. Plata facturii, insa, a facut-o firma straina ( actionarul majoritar) din contul sau de banca. Intrebarea mea este cum inregistrez in contabiliate plata catre furnizor atata timp cat nu au plecat bani de la mine din cont catre furnizor ci de la firma straina catre furnizor? Eu trebuie sa sting cumva datoria.
Indraznesc sa va cer eu formularele. Daca se poate, la adresa alisa_robea@yahoo.com
Multumesc.
Răspuns la discuția imprumut societati
exista vreo limita de bani peste care nu pot trece?