avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Activitate andrei2005

Activitate andrei2005

Răspuns la discuția Acceptarea moștenirii

romascanu a scris:

Nu vă înțeleg ... fricile. VIUL (fratele dvs.) nu are a se teme pentru bunurile LUI, din pricină că ar fi avut defunctul te miri ce incurcături (datorii). Sub imperiul noului cod civil (dacă parinții au murit dupa 1 oct 2011) viul nu răspunde pentru datoriile mortului decat in limita activului.

... cu o mica adaugire: Fratele POATE DOVEDI cu documente, martori etc. ca sunt bunurile lui, pentru ca aceste bunuri sa nu fie incluse in masa succesorala, care se va imparti intre toti mostenitorii la finalizarea succesiunii...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Miliade a scris:

Păi dânsul spune că pe acele facturi nu corespunde adresa, deci...n-au decât să închidă alimentarea cu energie la adresa din facturi. Însă, dacă domnul în cauză a locuit la acea adresă și nu menționează aici, atunci chiar e pasibil de plată , mai ales dacă în acel contract sunt prezente datele din cartea de identitate a domnului.

Sunteti sigur ca nu e vorba de o uzurpare de identitate?... A inceput sa se intample cam des (si) in Romania...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intreb si eu: firma care a venit sa verifice instalatia a verificat si carcasa contorului, sau doar diversele imbinari si consumatori? Nu este imposibil sa pierdeti gaz IN INTERIOROL CONTORULUI iar apoi gazul saiasa pe la imbinari. Ati stat langa angajatul firmei cand a testat instalatia? Mai tineti minte UNDE ANUME tiuia foarte tare cand a venit cel de la distrigaz si a facut verificarile?
In plus daca angajatorul avea casco, are toate sansele sa ii creasca rata, pentru ca a avut despagubire.
Multumesc mult! O zi buna.
O intrebare legata de subiect: un angajat are contract 5 ore zilnic la firma A si 3 ore zilnic la firma B. Salariile cumulate (pe cele 8 ore) depasesc salariul minim pe economie. Ce contributii plateste firma A si cat firma B? Eventual si care este textul de lege/ordonanta / norme care precizeaza in mod clar obligatiile de plata... Multumesc
acest răspuns util
Teclamati-l in legatura cu nerespectarea cu GDPR-ului... Reclamatie la ANCOM:
[ link extern ]
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
... Mda, am patit si noi la firma cu Franta, dar putin altfel; veneau plicuri de la Depart. care trateaza camerele video de radar cum ca.... Am primit si pentru stationare interzisa...
Amenzile veneau pe numele unor persoane cu nume romanesti, care si-au dat ca adresa adresa noastra, desi amenzie erau pe numere de inmatriculare de Franta. Am fost la Politie la noi, am vorbit in Franta la Jandarmerie in Franta (ei mi-au spus ca e uzurpare de identitate si sa actionez URGENT!). Nu s-a rezolvat nimic.
Am primit consecutiv in jur de 10 plicuri, cu amenda marita, dar nu le-am mai dat curs. Repet, ca NUME de persoana amendata nu avem nici o treaba...

La Dumneavoastra banuiesc ca ar putea fi alceva, deoarece amenzile sunt pe nume si adresa. Vreun cunoscut de-al Dumneavoastra, a spus ca el este "Dvs," dand numele si adresa Dumneavoastra, la o legitimare. Sau poate firmele de inchiriat s-au "lipit" de coordonatele Dumneavoastra, si se "descarca" de instiintarile primite de la Politie comunicand datele Dumneavoastra de contact - e o ipoteza...

Cineva de pe Forum poate ne ajuta sa spuna daca se poate da o declaratie notariala in sensul ca nu ati fost...... ?

Daca doriti dati-mi un mesaj privat cu nr de telefon, sa va mai dau amanunte..
acest răspuns util
... este extrem de simplu / convenabil sa lasi pe altii sa se implice in rezolvarea problemelor COMUNE, apoi sa iti exprimi nemultumirea si dubiile...
Oare de ce nu v-ati implicat si Dumneavoastra? Deoarece ati considerat ca acoperisul il priveste doar pe cel ce are proprietatea imediat sub acoperis? Si nu ati considerat ca e si problema Dumneavoastra, din moment ce nu erati afectat direct...
Răspuns la discuția Camera video pe bloc
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iata si un articol interesant [ link extern ]