avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate fritache

Activitate fritache

Răspuns la discuția spor doctorat
Buna dimineata,
Institutie bugetara, cu venituri de la buget ( pe nucleu - programe de cercetare) si extrabugetare - venituri proprii

Multumesc anticipat.
Discuție spor doctorat
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca sporul de doctorat pentru cei care l-au obtinut intre anii 2014-2016 se acorda si care este baza legala de acordare.

Va multumesc
Buna ziua,
in anii 2010-2011 am avut ultimul contract colectiv de munca la nivel de unitate.
Dupa 2011, datorita faptului ca unitatea nu a mai incheiat CCM, conducerea impreuna cu reprezentantii sindicatului au incheia o minuta prin care se mentineau ajutoare acordate salariatilor prin CCM, dupa cum urmeaza:
A) salariatii care se pensioneaza primesc o indemnizatie egala cu cel putin 2 (doua) salarii de baza avute in luna pensionarii;
B) 2 (doua) salarii medii de baza pe unitate, platite de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu de baza pe unitate;
C) 1 (un) salariu mediu de baza pe unitate platit de unitate la decesul sotului sau sotiei ori la decesul unei rude de gradul I, II si socrii
D) daca decesul a survenit din cauza unui accident de munca, a unui accident in legatura cu munca sau a unei boli profesionale, cuantumul ajutorului acordat familiei va fi de cel putin 4 (patru) salarii medii lunare de baza pe unitate;
E) in cazul decesului salariatului, un ajutor acordat familiei, de cel putin 3 (trei) salarii medii lunare de baza pe unitate.
F) Acordarea sporului de 15% la salariul de baza, reprezentand spor de doctorat
G) salariul mediu pe unitate va fi calculat aferent lunii anterioare.

Anul acesta unitatea are Regulament Intern in care au fost prinse si aceste ajutoare .

Intrebarea mea este urmatoarea: putem mentine si acorda aceste ajutoare pentru salariati in continuare sau sunt interzise prin lege? Daca sunt interzise, puteti sa-mi specificati si legislatia in baza carora nu se mai acorda?

Va multumesc anticipat.
Z buna in continuare !
Buna ziua,
Potrivit codului muncii art. 40 (f), angajatorul este obligat sa plateasca toate contributii si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariari, in conditiile legii.
In cazul in care o institutie are conturile blocate prin poprire pusa de catre ANAF si nu a platit contributiile datorate la bugetul de stat de 2 ani, este obligat sau nu angajatorul sa plateasca contributiile unui salariat care pleaca din institutie? Se poate considera ca plata contributiilor datorate de catre angajator ar fi datorie catre ANAF ? Iar contributiile datorate de catre angajati catre bugetul de stat neplatite pot fi considerate de catre angajator datorie catre angajat si achitate cand institutia va avea bani? Care este baza legala? #-o#-o#-o
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cine are obligatia din punct de vedere legal, sa intocmeasca procedura de casare, compartimentul juridic sau compartimentul economic?

Va multumesc anticipat
Discuție Inventariere
Buba ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca un consilier juridic angajat la o intreprindere poate participa la inventarierea diferitelor gestiuni ale intreprinderii respective.
Daca nu poate participa, va rog sa-mi spuneti si baza legala care interzice juristului sa participe la inventariere (daca exista asa ceva, evident :))
Va multumesc anticipat.
Osaptamana superba !!!!!!!!
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca in prezent exista baza legala de acordare a sporului de doctorat.
Va multumesc
Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care o persoana are 2 locuri de munca, intra in concediu medical, si duce certificatul medical in original la locul de munca unde are norma de baza, beneficiaza de concediu medical si acolo unde are cumul?
Daca da, care este baza legala?
Va multumesc anticipat.
Zi buna in continuare!
Răspuns la discuția Reintoarcere din ccc
deci mama unui copil care urmeaza sa se nasca in luna iunie 2014, trebuie, potrivit citatului dvs., sa se intoarca in iunie 2016 sau in mai 2016?
S-a modificat OUG 111/2010 in sensul ca mama trebuie sa se intoarca cu o luna inainte de data expirarii suspendarii cim, in cazul in care alege ccc pentru 2 ani?