Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Noile reguli de TVA aplicabile în comerțul online - Probleme și soluții. Lectori: Viboal FindEx. Joi, 21 Octombrie, ora 11:00Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate bodean

Activitate bodean

Buna ziua.
Cum se calculeaza vechimea in gradul anterior in cazul promovarii?
In speta - am promovat in gradul principal in decembrie 2010. Am fost functionar public pana in octombrie 2012, iar incepand cu noiembrie 2012 si pana in noiembrie 2013(deci 1 an de zile) am fost in corpul de rezerva.
Incepand cu data de 01,12,2013 sunt din nou functionar public grad principal.
Institutia organizeaza la sfr. lunii iunie 2014 examen de promovare in grad profesional.
Avand in vedere cele prezentate mai sus, indeplinesc conditia de 3 ani vechime in grad principal pentru a promova pe superior, sau vechimea se raporteaza numai la perioada efectiv lucrata?
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: o societate cu profil restaurant a efectuat achizitii de produse alimentare(pentru bucatarie) de la magazinele cash@carry. Din eroare facturile au fost emise pe persoane fizice angajati ai societatii si nu pe numele societatii. Cum pot inregistra aceste facturi in contabilitate(valoarea este semnificativa aprox. 6000 lei)? Sunt deductibile la calculul impozitului pe profit aceste cheltuieli? Dar TVA?
Comercializarea produsului porumb pentru microunde(popcorn) se incadreaza la prevederile privind taxarea inversa? Conform actului normativ se aplica taxarea inversa pentru cereale, in speta porumb incadrare tarifara 1005.
Deci, produsul popcorn cum se va factura: cu TVA sau cu taxare inversa?
Multumesc.
Societatea A are ca actionar unic alta societate comerciala -B de peste 2 ani(detine 100% din actiuni). Dividendele repartizate de societatea A catre societatea B se mai impoziteaza la susrsa sau sunt scutite de impozit pe dividend, avand in vedere ce societatea B este actionar unic iar la data repartizarii dividendelor are peste 2 ani de cand este actionar unic?
Societatea B inreg. dividendele primite in contul 761, aceasta suma intra impozitul pe veniturile microintr.?
Buna seara. Un salariat al societatii deconteaza chelt, de cazare, in baza unei facturi emise de o unitate hoteliera. TVA-ul aferent este deductibil?
Dar pentru o persoana terta, careia societataea ii achita cazarea la un hotel?
Va rog sa ma ajutati. In activitatea de productie bauturi spirtoase:
- materia prima alcool etilic se dilueaza cu apa dedurizata si se obtine solutie alcoolica care se pune la macerat
- ulterior in solutia alcoolica se adauga celelalte ingrediente si se transforma in bautura spirtoasa vrac
- aceasta este apoi imbuteliata si vanduta.
Va rog sa ma ajutati: cand se intocmeste raportul de productie, pentru fiecare faza in parte sau la obtinerea produsului finit(pentru toate materiile prime si materialele utilizate)?
- solutia alcoolica si bautura vrac reprezinta semifebricate sau productie in curs de executie?
Cum sa fac inregistrarile ca sa fie corecte?
Societatea a trimis la un curs in Italia 3 angajati. Firma din Italia a emis o facture pt. participare la curs fara TVA. Am verificat firma din Italia in VIES si nu este inregistrata cu cod valid de TVA. Ce regim fiscal are aceasta facture in Romania? Este operatiune scutita de TVA, se declara prin 390?
In decontul 300 se inscrie?
Multumesc
Va rog sa ma ajutati. Am preluat nu de mult contabilitatea unei societati si la verificarea fisei fiscale am constatat ca nu a fost declarat pentru anul 2009 si 2010 impozitul pe dividende acordate persoanelor fizice. Mentionez ca impozitul a fost platit la buget la timp, adica in decembrie 2009 si decembrie 2010, in totalitate, dar cred, ca dintr-o eroare nu a fost declarat. Cum sa procedez eu acum ? Sa depun rectificativa(declaratie 710) la declaratiile 100 din per.respectiva? Pe ce tip de formular? In acea perioada se foloseau vechile formulare si se transmiteau la finante cu discheta.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez.
Da factura este intocmita fara TVA si cuprinde toate serviciile(curs, cazare si masa).
Va rog sa ma ajutati. Societatea vrea sa trimita in Italia la un curs de formare profesionala cativa angajati. Firma din Italia ne-a facturat serviciile cu formarea profesionala, cazarea si masa. Aceasta reprezinta o prestare de servicii intracomunitara care trebuie declarata in Declaratia 390? Dar in Intrastat?
Operatiunea intra in sfera taxarii inverse? In decontul 300 se trece la achizitii intracomunitare? Daca da, la ce pozitie?
Va multumesc!