avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Activitate tatianalili2005

Activitate tatianalili2005

Angajat incadrat pe functie cu studii superioare, adeverinta de absolvire studii superioare (cu valabilitate 1 an), expirata din iunie 2011, Universitatea Spiru Haret_Administratie publica Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative, Brasov.
Am informat angajatul ca are adeverinta expirata si trebuie sa prezinte diploma in original sau o noua adeverinta valabila pana la eliberarea diplomei.
Cum trebuie procedat si la ce articol de lege sa fac referire pentru a putea sa o notific in scris?

Va rog frumos sa ma ajutati. As vrea sa-mi spuneti cand au aparut pentru prima data contractele colective de munca.Solicit si un temei legal. In anul 1992 a lucrat o persoana ca sezonier la o institutie publica si sustine ca, a fost angajat pe baza de contract colectiv de munca. Astept un raspuns avizat.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,

Este normal ca o persoana care lucreaza cu timp partial sa fie afectata de o dubla ponderare? Adica sa primeasca atat mai putine zile de concediu, cat si plata pe acele zile sa fie scazuta proportional. Adica o persoana care lucreaza 6 ore din 8 sa primeasca un concediu de 15 zile platite cu media salariului pe ultimele 3 luni?

Altfel spus, daca angajatul munceste jumatate de norma e normal sa primeasca jumatate din zile (adica 10 zile) iar acele zile platite la jumatate? Practic ar insemna ca la jumatate de norma sa fie platit cu un sfert.
Astept un raspuns urgent.

Multumesc mult.


multumesc mult pentru raspuns.
Anuntul concursului de promovare in grad profesional al functionarilor publici de executie se mai anunta in Monitorul Oficial pat. a III a si intr-un cotidian local/natinal sau doar se afiseaza anuntul la avizierul institutiei publice sau/si site-ul institutiei?
Prin transferul la cerere al functionarului public, la o alta autoritate sau institutie publica, intervine incetarea raporturilor de serviciu a functionarului public la institutia din care pleaca? Postul se vacanteaza? Se face o decizie de incetare a raporturilor de serviciu la institutia din care pleaca? Cu ce baza legala?

Buna ziua! La multi ani!

As vrea sa stiu cum se calculeaza cheluielile COMUNE si cum sunt ele repartizate pe apartamente, daca am centrala termica proprie? Va solicit pe aceasta cale si un temei legal, valabil. Multumesc mult! O zi buna!

specific, inca odata, pentru functonarii publici !!!!
Cate zile de concediu platit are dreptul un tata (functionar plublic) pentru nasterea copilului sau si care este temeiul legal. Multumesc.
Multumesc. Un weekend placut!