avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate jade_0923

Activitate jade_0923

Nimeni? Chiar nimeni? :((
Pai, nu ma mira, pentru ca nici cei de la ANAF nu prea stiau despre e vorba. M-au trimis la plimbare pe site-ul lor
Prin corectie. Se depune un dosar pentru fiecare decont de tva pentru care se solicita corectia (balanta, jurnale, decontul ce urmeaza a fi corectat, cerere). Atentie, nu se fac corectii la regularizari.
Buna dimineata,

Incepand cu 01.01.2015 au fost aduse modificari cu privire la serviciile furnizate pe cale electronica. Din ceea ce am citit si inteles (e posibil sa nu fi inteles corect), eu, persoana impozabila in Romania, pentru serviciile furnizate pe cale electronica, in alt stat membru UE sau intr-un stat memebru non UE , pentru persoanele neimpozabile din acel stat, ar trebui sa ma inregistrez si sa platesc tva la nivelul cotei din tara respectiva. Dar, exista modul simplificat de depunere a unui decont special in Romania, prin inregistrarea mea , ca persoana impozabila, la Ghiseul unic de tva. Stie cineva despre ce anume e vorba? Ce documente trebuie sa depun, unde, pana cand ma pot inregstra? Mai are cineva o astfel de speta?
Răspuns la discuția Fisa sintetica
Buna dimineata,

In acest sens, mai intai trebuie sa va reglati fisa pe platitor. E posibil sa fie o greseala de la ei.Insistati sa vi se dea o copie dupa decizia de compensare, chiar daca este arhivata. Motivati acest aspect prin faptul ca si un contribuabil , in momentul in care i se solicita un anumit document dintr-o perioada mai mare , trebuie sa scoata acest document din arhiva.
Răspuns la discuția Balanta contabila
Depinde ce vreti sa verificati...puteti verifica balanta - reg jurnal, balanta-raport de gestiune, balanta-situatie stocuri.
Răspuns la discuția Control Garda Financiara
Aveti dreptate sa fiti suparat, inclusiv pe contabila. Cei de la Garda au inteles situatia?
Răspuns la discuția Caine la cheltuieli
Buna dimineata,

@adriantot: fiind proprietar de caine, niciodata, dar niciodata nu imi las cainele sa-si faca nevoile pe scara sau lift si nu stiu cati proprietari de caini permit acest lucru. Bine-nteles, ca exista si exceptii, dar aceste exceptii se gasesc si la oameni (de exemplu, am fost in vizita la cineva si mi-am gasit masina plina de supa cu taitei - iar acest lucru, mi s-a spus ca este permanent). Aceste exceptii nu trebuie sa duca cu gandul ca toti cainii isi fac nevoile pe scara si, astfel, trebuie impusa o taxa pe animal.

@luminita: poate la momentul actual s-au desteptat cei care fabrica acele contoare si acum exista unele care permit contorizarea energiei electrice, separat, ptr caini si , separat, ptr oameni

La noi in bloc, acum caiva ani, a avut loc o astfel de tentativa si, bine-nteles, am fost impotriva. Dar mult mai vehementi impotriva acestei taxe au fost cei care nu erau proprietari de animale. Au cerut justificarea acestei taxe iar administratia, nu a putut sa o dea.
Parerea mea, aceasta taxa nu trebuie sa existe, nu trebuie sa impovaraze si mai mult oamenii care sunt deja saraciti de situatia economica actuala.
Iar acolo unde exista exceptii, sa se gaseasca o modalitate, fie ea si pecuniara, dar pe termen limitat, pana cand se vor educa.
Răspuns la discuția Caine la cheltuieli
Buna ziua,

Desi subiectul a fost deschis acum 3 saptamani, acesta este totusi de actualitate.
Mi se pare aberant chiar si o suma fixa platita pentru caine, chiar si acolo unde exista lift. Nimeni nu ma poate convinge ca o asociatie foloseste mai multe materiale de curatenie ptr un caine. Sau ca se consuma curent ptr lift ptr faptul ca imi scot cainele de 3 afara pe zi. Si daca nu as avea caine si m-as plimba cu liftul de 10 ori pe zi, nu s-ar consuma energie? Contorizeaza cineva? Hai domnilor, sa fim seriosi. Ne place sa credem ca un caine consuma, dar nu este asa. Si de ce proprietarii de pisici nu ar trebui sa plateasca o taxa...de pisica? Sau taxa de...papagal (ptr detinatorii de papagali).

Răspuns la discuția microintreprinderi
Daca ati depasit plafonul de 65000 eur, dar nu ati depasit pragul de 100000 eur puteti ramane platitor de imp pe veniturile microintreprinderilor (art. 112.2 alin 7 + Norme metodologice).
Răspuns la discuția stoc
Inca un argument in plus, ordinul 3055. :). Multumesc,@ lee-vu!
@mirela: ptr ca tot mi-ati spus ca sunt off-topic (desi, respectivul off-topic era doar ptr a va face sa intelegeti cum stau lucrurile in aceste cazuri) va spun doar atat si inchid orice discutie pe tema asta: cand nu stiu ceva, cand nu ma pricep, cand nu sunt sigura , prefer sa tac, sa ascult, sa citesc si sa invat de la altii. Nu are rost sa ma contrazic, stiind ca din start nu am argumentele necesare. Off-topicul respectiv era, de fapt, pe tema.


O zi minunata!:)