avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate Enescu Raluca

Activitate Enescu Raluca

Multumesc pt.raspuns. In mod eronat am mentionat HG 856/2002 in loc de HG1061/2008.
Buna ziua!
Sunt un operator de salubritate si in localitatea in care imi desfasor activitatea, preiau, inclusiv, deseuri din constructii de la diversi in vederea eliminarii, nu a valorificarii, doar le elimin. In timp ce erau transportate deseurile in vederea eliminarii, un agent al ISCTR ( Inspectorat ..Control Transport Rutier) a oprit soferul si pentru faptul ca nu detinea tichet de cantarire a acestora, necesar transportarii bunurilor divizibile, conform HG 1373/2008 privind reglementarea furnizării şi transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România, ci alte acte gen formular incarcare, in conformitate cu HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor, i-a incheiat pv de contraventie. Va rog , spuneti-mi si mie ce regim juridic au aceste deseuri din constructii pe care eu le elimin, care dintre cele doua acte normative il reglementeaza?
Va multumesc.
Discuție Incadrare IMM
Spuneti-mi si mie va rog articolul si actul normativ care reglementeaza faptul ca doua societati care sunt administrate fiecare si sunt si asociati unici, la o societate tatal si la una fiul nu pot fi IMM, fiind considerate intreprinderi legate.
Va multumesc.
Va rog sa imi spuneti si mie articolul si actul normativ care prevede obligatie in sarcina autoritatii administratiei publice locale de a modifica si adapta vechiul contract de concesiune a serviciului public de salubrizare (pe care fiecare il intocmea cum stia) dupa modelul contractului cadrul de delegare a gestiunii serviciilor comunitare de utilitati publice prevazut de HG nr. 717/2008.
Va multumesc.
Spuneti-mi si mie va rog daca exista si daca da, care este actul normativ ( Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale) care reglementeaza modul de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de pasunat conform Legii 214/15.11.2011.
Cumva o societate agricola infiintata conform Legii 36/30.04.1991 poate fi recunoscuta de catre M.A.P.D.R. ca grup de producator =asociatie de pasunat?
Va multumesc.
Cunoasteti cumva tipul de contract ce ar trebui incheiat de o societate comerciala privata care este in situatia de a distribui energie electrica unei institutii publice ca si subconsumator al acesteia, conditiile tehnice nepermitand o altfel de furnizare. Societatea comerciala privata poseda propriul post de transformare prin care transforma energia electrica de medie tensiune la joasa tesiune sub forma careia este distribuita respectivei institutii publice.
Va rog, daca aveti la dispozitie, dati-mi si mie un model de astfel de contract.
Totodata, daca cunoasteti temeiul legal, va rog sa mil-l spune-ti si mie.
Va multumesc mult.


Referitor la declaratia, prev. la art.11 alin.4 din HG 925/2006, pe propria raspundere pentru demonstrarea indeplinirii criteriilor de calificare prev. la art.176 din O.U.G 34/2006, declaratie insotita de o anexa "in care ofertantul trebuie sa mentioneze succint , dar precis, modul concret de indpelinire a respectivelor cerinte-inclusiv, daca au fost solicitate, diverse valori, cantitati sau altele asemenea" conform legii.
Va rog ,spuneti-mi daca in anexa respectiva este necesar sa se mentioneze clar, prezumandu-se ca exista la data intocmirii ofertei, printre altele, urmatoarele:
a) nr., data si emitentul certificatelor de atestare fiscala si/sau a certificatului constatator ;
b) nr., data si partile contractului/contractelor ce dovedesc experienta similara; nr. si data procesului verbal de receptie la terminarea lucrarilor/receptia finala;
c) nr., data si emitentul recomandarilor/certificatelor constatatoare privind modul de indeplinire a obligatiilor contractului vis-a-vis de experienta similara invocata;
d) nr., data si si emitentul certificatului ce atesta implementarea sistemelor de management calitate, mediu, securitate si sanatate ocupationala;
e) media cifrei de afaceri pe ultimii 3 ani
in ipoteza ca toata documentele la care am facut referire sunt solicitate prin documentatia de atribuire?
Am depus deja un document si nu a fost recunoscut dar nici autoritatea contractanta nu a indicat ce ar fi trebuit depus, mi-a declarat oferta inacceptabila si tocmai de aceea as fi vrut sa stiu ce trebuia sa depun.
Pentru o procedura de cerere de oferta, contract de lucrari, spuneti-mi si mie va rog ce documente ar trebui sa depun pentru ca acestea sa reprezinte dovezi clare si concludente privind asigurarea riscului profesional. Va multumesc.
Am patit la fel ca dumneavoastra, sotul meu avea credit restant la BCR si i-au luat toti banii de pe card. Legal nu au dreptul, poprirea pe orice fel de cont se face trecand pe la biroul unui executor judecatoresc si in limita prevazuta de Codul Muncii, dar asa sunt ei nenorociti. Parerea mea este sa cititi bine contractul incheiat cu banca sa nu care cumva sa fie trecuta vreo clauza abuziva si, ulterior, adresati-va la protectia cosumatorului. Nu se stie niciodata, poate se rezolva ceva dar de acum incolo, de la banii respectivi luati-va adio. Cel mai sigur vorbiti cu angajatorul sa nu va mai dea salariul pe card, banca nu se lasa pana nu va ia toti banii, daca e un om intelegator angajatorul va poate rezolva, dar repet decat pentru viitor, pentru trecut banii luati sunt bun luati.