avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters160568

Activitate ContSters160568

Bună ziua,
Pe site-ul avocatnet.ro este ordonanţa OUG 119/2007

www.avocatnet.ro/content/art...

Vă extrag un articol:
Art. 13. — (1) Impotriva ordonantei de plata debitorul poate formula cerere in anulare.
(2) Cererea in anulare se solutioneaza de catre instanta care a emis ordonanta de plata.
(3) Cererea in anulare nu suspenda executarea.
Suspendarea va putea fi insa incuviintata, la cererea debitorului, numai cu dare de cautiune, al carei cuantum va fi fixat de instanta.

Din păcate practica nu este unitară pentru această ordonaţă.
Cu greu, dar nu aveţi nimic de pierdut, puteţi să solicitaţi o copie legalizată de pe sentinţa obţinută la arhiva judecătoriei!

Succes,
Bună ziua,

În legea 8/1996 este prevăzut la articolul 144.
În acel articol aveţi detaliat în ce cazuri se pune în mişcare acţiunea penală.
Infracţiuniile sunt de la articolul 140 la 143 aceiaş lege.

Succes,
Răspuns la discuția Investire BO - debitor din Gaesti
godot a scris:

vezi ca platesti in contul primariei de la tine din Iasi pt ca se fac venit la bugetul local al creditorului.

Smochina e pe dinafara. El iti zice de incuviintare, tu zici de investire. Ma rog :)


Buna ziua,

Rectific mesajul postat.
Intradevar m-am grabit cand am postat, si am vorbit si de incuvintare, fara a face o precizare.

Taxa de timbru se achita la Iasi. Sunteti debitoarea obligatiei de plata a texei de timbru, deci la sediul dumneavoastra, nu are nici o legatura cu partile din dosar. Taxa se achita la sediul/domicilul dumeavoastra.
Da se poate achita prin OP taxa de timbru, in contul de Trezorerie al Primariei Iasi. Vedeti ca este un cont special de taxe pe care vi-l pot fruniza cei de la Trezorerie.
Răspuns la discuția Recuperare servicii fara factura
Buna ziua,
Emiteți factura pentru valoarea contractului, chitanță pentru banii ce i-ați primit cash şi încercați o eșalonare a creanței.
Din moment ce nu a reuşit să termine şi să vândă acele apartamente este clar că nu are disponibilităţi. Încercaţi să esalonaţi plata.
Biletul la ordin este reglementat de legea 58/1934 și puteți sa va uitați la articolul 104 si 105. Dacă nu are completată data este cu scadentă la vedere. Întrun an de zile de la emiterea lui trebuie să-l introduceți în bancă, pentru a nu fi considerat tardiv introdus.
Cu riscul de a mă repeta, sfatul meu este de a încerca să obţineiţi o eșalonare din partea debitorului.

Succes,
Răspuns la discuția Proba in instanta
Bună ziua,
Din punctul meu de vedere nu poate constituii o dovadă în sensul art. 1170 Cod Civil, ci un început de dovadă.
N.B.: Se numește început de dovadă orice scriptura a aceluia în contra caruia s-a format petiția, sau a celui ce îl reprezintă și care scriptura face a fi crezut faptul pretins.

Succes,
Răspuns la discuția executare silita
Buna ziua,

Daca s-a inceput procedura de executare silita (are numar de dosar de executare la BEJ) aveti obligatia de a achita cheltuielile de executare indiferet de ce sau cate acte de executare s-au efectuat.

Succes,
Răspuns la discuția Investire BO - debitor din Gaesti
Buna ziua,

Puteti sa transmiteti cerera de investire catre Judecatoria Gaesti, cate una pentru fiecare B.O. impreuna cu B.O. - ul in original si o copie fata verso plus documentele de refuz, in copie, primite de la banca.

Puteti sa transmiteti cererile prin Posta Romana cu confirmare de primire.

CPC spune
Art. 371^1
Obligatia stabilita prin hotararea unei instante sau printr-un alt titlu se aduce la indeplinire de bunavoie.
Instanta incuviinteaza executarea silita prin incheiere data in camera de consiliu, fara citarea partilor. Incheierea prin care presedintele instantei admite cererea de incuviintare a executarii silite nu este supusa nici unei cai de atac. Incheierea prin care se respinge cererea de incuviintare a executarii silite poate fi atacata cu recurs de catre creditor, in termen de 5 zile de la comunicare.
Executarea silita are loc pana la realizarea dreptului recunoscut prin titlul executoriu, achitarea dobanzilor, penalitatilor sau a altor sume, acordate potrivit legii prin acesta, precum si a cheltuielilor de executare.

Succes,
Bună ziua,

Nu este necesară concilierea. Dar ca să fie admisă cererea dumneavoastră, creanța trebuie să fie certa, lichida și exigibila plus sa fie mai mare de 45000 lei.

Succes.
Răspuns la discuția ajutor
Bună ziua,
În primul rând trebuie să transmiteți o invitație la conciliere societății contractate conform art 720 indice 1 Cod Procedura Civila. Trebuie să aveți dovada expedierii acestei convocări, cu alte cuvinte va trebui să o transmiteți prin postă cu confirmare de primire.
Convocarea trebuie făcută către agenția de turism.
În cazul în care convocarea nu are efectul scontat puteți acționa societatea în instanța fie prin procedura somației de plată fie pe dreptul comun. În cazul somației de plata nu este necesar această procedura prealabila de conciliere directă, dar vă sfătuiesc să o faceți sperând să nu ajungeți în instanță.

Succes,
Răspuns la discuția Executare imobil
Bună ziua,

Sfatul pe care vi-l pot oferii este acela de a discuta cu reprezentanții băncii și de a veni cu o reeșalonare pentru a avea o rată mai mica de plata per lună și în același timp de a va proteja imobilul și imobilele dumneavoastră.

Succes,