Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Actiunea de partaj bunuri comune este imprescriptibila, deci poate fi promovata oricand dupa divort.
Astfel, aveti fie varianta partajarii bunurilor comune pe calea unui partaj voluntar pe cale notariala, fie la instanta pe calea unui partaj judiciar.
Partajul de bunuri comune este un proces complex, costisitor si de durata daca partile nu se inteleg.
Costurile sunt:
-taxa de timbru de 3 % din valoarea masei partajabile,
- onorariul expertilor-se vor efectua expertize de specialitate in functie de componenta masei partajabile,
- de asemenea recomandabil este sa optati si pentru experti consilieri, deci si onorariul acestora si
-onorariul avocat.
Nu, nu se poate transfera actiunea de pe rolul instantei la notar.
Divortul pe cale notariala implica anumite conditii- una dintre ele fiind aceea ca din casatoria sotilor sa nu fi rezultat un copil minor, ori din subiectele deschise de dvs. anterior rezulta ca aveti un copil minor rezultat din casatorie.
Sau mai ieftin ca la notar, adresati-va unui mediator.
andreea_roshkata a scris:
Buna ziua!
Vreau sa divortez de sotul meu cu care am 2 copii minori si as vrea incredintarea lor si pensie alimentara.
Imi puteti da un sfat si sa-mi spuneti cum se procedeaza?
va multumesc si astept un raspuns.
nu-i chiar asa...nu va grabiti cu procesul deoarece legea prevede divortul la notar - pe cale amiabila si atunci cand sunt minori. conditia este ca dvs si sotul sa cadeti de acord cu divortul.