avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Activitate BogdanNick

Activitate BogdanNick

Stimate domn NIVU, martorul politiei nu a semnat ca v-a vazut la volan sau langa volan. Este martor-asistent la faptul ca vi s-au recoltat probe biologice care vor fi dovada in dosarul de urmarire penala.
Puteti aduce cati martori vreti!! Va ingreunati situatia. Lasati-o cum a picat si la un an de la ramanerea definitiva a sentintei dati din nou examen pentru permis.
Altfel, dava va puneti contra, o sa mai puteti conduce peste vreo 3-4 ani. Cu o mare marja de indulgenta.
Sa stiti ca daca eu as fi avut puterea, v-as fi arestat pentru vreo 6 luni pentru condusul asta cu bautura in nas.
Acum vreo 15 ani si eu faceam tampenii de genul asta (conducere beat). Si era sa mor si eu, era sa omor si militianul. Norocul lui ca mi s-a oprit motorul, iar al meu ca militianul respectiv imi era var si era singur cand a vrut sa ma opreasca. De atunci nici ca mai ating volanul in ziua in care am baut ceva. Chiar si dupa UN SINGUR PAHAR DE BERE! Mai iau volanul intre degete dupa MINIM 10 ore.
Martorul politiei este mult mai credibil deoarece a semnat procesul-verbal.
Martorul ,,bate\" declaratia invinuitului.

Domnule avocat, ati uitat cum procedeaza politia? Taximetristul era "martor asistent de serviciu", nu martor al faptei.
Răspuns la discuția Recuperare salarii restante
Asa cum a spus si dl Lucian Huzum, trebuie sa luati legatura cu ADMINISTRATORUL JUDICIAR sau LICHIDATORUL JUDICIAR (care este numit de judecatorul sindic), nu cu administratorul firmei.
Daca intr-adevar s-a deschis procedura falimentului, aceasta s-a facut intr-o sedinta de judecata la tribunal.
Succes
Sa inteleg ca nu are nimeni nicio solutie?
Multumesc
Răspuns la discuția deces administrator
Da, aveti perfecta dreptate d-le Trandafir2. Eu m-am incurcat in persoane si personaje. Inseamna ca acest "dosar de faliment" isi va continua cursul, nu?
Răspuns la discuția Insolventa datorii stat
AGA? Parca asa era legal? Sa nu va suparati, poate par caustic, dar Legea 31 a f..k Societatilor comerciale spune ca asociatii au niste drepturi si INDATORIRI printre care si conducerea si administrarea societetii. Fie direct, fie prin delegarea atributiunilor unor terti, numiti prin anumite decizii (daca au fost date), DIRECTOR sau MANAGER.
Legislatia e ....... putin spus AMPLA. Consultati un avocat specializat in Societati. Nu faceti ca mine: am consultat 10 avocati specialisti in divorturi si partaje si, in loc sa recuperez niste creante, mai aveam putin si imi faceam o societate pe datorii (nu pe actiuni) stranse de fostul meu patron. Un fel de "N-AM EU, DAR TE IMGROP SI PE TINE" #-o
Conform unei publicatii ce se ocupa de "CREANTE SALARIALE IN CAZUL INSOLVENTEI" semnata de dra. Loredana Lador (nu fac publicitate, citez o sursa) : "Potrivit legii 85/2006 privind procedura insolventei, creantele salariale se inscriu DIN OFICIU in tabelul obligatiilor, de catre administratorul judiciar, pe baza evidentelor contabile ale debitorului insolvent, nefiind nevoie ca salariatul sa depuna declaratie de creanta. Prin urmare, cel mai bine pentru salariat ar fi sa verifice tabelul preliminar al obligatiilor si, ulterior, pe cel definitiv, pentru a se asiguraca a fost inscris."
In cazul meu nu s-a intamplat asa pentru ca evidentele nu au fost depuse nici la peste trei luni de la deschiderea procedurii motiv pentru care va sfatuiesc sa procedati ca mine: LUPTATI-VA pentru drepturile dv.
Răspuns la discuția deces administrator
In statutul firmei este prevazut ca societatea sa fie continuata de mostenitori?
Pentru ca, din cate stiu eu (daca gresesc va rog sa ma combateti) in L31 a SC este stipulat ca o societate inceteaza prin decesul asociatului unic.
Nu stiu ce se intampla in cazul cand era declansata procedura falimentului. Logic ar fi ca aceasta sa se inchida.
Am fost angajat la o societate, care din octombrie 2011 a inceput sa aiba dificultati. A platit partial salariile muncitorilor, pana la 29 oct. 2012, cand a desfacut toate contractele de munca, fiind declansata insolventa.
Eu, ca sef de santier, am fost amanat cu salariul - pe motiv ca nu se ajung banii si trebuie sa platim oamenii sa nu plece.
Am facut o intelegere cu patronul, in sensul ca imi face factura pe masina care o aveam "de serviciu", in schimbul salariilor neincasate in perioada septembrie 2011 - aprilie 2012 (cu factura si chitanta de 5000 lei), factura incheiata in mai 2012. Masina urma sa o folosesc si in interes personal, si in interesul firmei (un fel de comodat fara contract scris), iar firma deconta cheltuielile.
In luna august masina se defecteaza, condusa fiind la acel moment de o colega de-a mea, si ramaneundeva in oras, intr-o parcare publica (unde se afla si acum - cheia masinii este la mine, dar actele au fost luate de colega mea si se afla la firma. Eu am numai ex.1 - albastru al facturii si chitanta aferenta).
Dupa intrarea firmei in insolventa (procedura simplificata) si desfacerea contractelor de munca la toti angajatii, aflu ca pe masina este pus sechestru, intrucat patronul a sustras exemplarele rosu si verde ale facturii incheiate cu mine si nu a fost inregistrata in contabilitatea firmei.
Am depus la tribunal o cerere de admitere a creantei mele provenita din neplata salariilor (timbrata si in termen rezonabil - admisibil pentru inscriere in tabloul creditorilor).
Judecatorul sindic dispune ca cererea sa fie analizata si luata in calcul de lichidator. In incheiere se dispune doar "amana termenul pentru data de ...."
Lichidatorul spune ca momentan nu au fost depuse statele de plata si nu poate sti daca am incasat sau nu salariile, dar ca patronul a spus ca nu are nicio datorie fata de angajati (cu toate ca sunt multe persoane cu salarii neincasate).
Mai mult, lichidatorul imi trimite o adresa prin care ma someaza sa predau masina si niste aparate de sudura pe care fostul patron a declarat ca le avea in portbagajul masinii (pe care de fapt le-a ascuns - si eu stiu sigur la cine - sa nu ii fie luate si valorificate).
In cererea de admitere a creantei eu am cerut si ridicarea suspendarii prev. la art. 36 din L 85/2006, si valorificarea imediata a bunului (adica recunoasterea mea ca proprietar al masinii).
Vad ca si lichidatorul, si judecatorul sindic si fostul patron tot tergiverseaza lucrurile.
Ce ma sfatuiti sa fac sa imi recuperez drepturile? Am intrebat mai multi avocati, dar nu au reusit sa imi dea un raspuns. Niciunul nu a intalnit o asemenea speta incalcita. Si mai ales ca eu am aflat de deschiderea procedurii de insolventa la aproape 30 de zile de la primul termen de judecata. Cu 4-5 zile inainte de publicarea tabelului provizoriu al creditorilor am depus cererea de admitere a creantei.
Sper ca intelegeti ce am explicat. Va multumesc si astept sa va exprimati opiniile.
Aveti dreptate: trebuie trecuti si angajatii carora li s-a desfacut contractul. Functionarea programului insa, lasa de dorit. Cum naiba s-a facut acea consultare publica, pentru ca nici o problema semnalata de cei ce au "testat" programul, nu a fost rezolvata. Asa cum era in perioada de "test", a aparut si ca varianta "finala"
Imi cer scuze, dar postez si in acest topic nelamurirea mea:

Acum, pe ultimele doua zile, patronul meu s-a gandit sa transmitem noul revisal la ITM. Pana acum s-a tot transmis pe vechea versiune. In perioada 01 august - 25 octombrie am tot avut angajari si desfaceri. Adica am angajat o persoana pe 5 august si i-am desfacut contractul pe 10 octombrie (persoana a demisionat). Mai preiau si comunic aceasta persoana in noul revisal?
Precizez ca nu am comunicat pana acum varianta (*.rvs) la ITM
Va multumesc