avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Activitate Rodica2011

Activitate Rodica2011

Răspuns la discuția Certificat medical la angajare
Trebuie coroborate discpozitiile codului muncii cu cele ale HG 355/2007, prin care se prevede ca examenul medical la angajarea în muncă se efectuează pentru lucrătorii care urmează a fi angajaţi cu contract individual de muncă pe perioadă determinată sau nedeterminată;
Nu este necesara adeverinta de la medicul de familie, ci avizul medicului de medicina muncii.
Răspuns la discuția concediu sarcina si lauzie
Indemnizaţia de maternitate se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
Din codul muncii citire:
Art. 31
(1)Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.


... aplicabil contractelor individuale de munca incheiate pe perioada nedeterminata
Codul muncii prevede (in art 50) ca un contractul individual de muncă se suspendă de drept în următoarele situaţii:
a)concediu de maternitate;
b)concediu pentru incapacitate temporară de muncă;;
De asemenea, in art 56 prevede:
(1)Contractul individual de muncă existent încetează de drept:
....
i)la data expirării termenului contractului individual de muncă încheiat pe durată determinată;


iar art 49 (5) prevede ca: De fiecare dată când în timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauză de încetare de drept a contractului individual de muncă, cauza de încetare de drept prevalează.
Demisia se poate da numai intemeiul art 81. Daca un contract inceteaza in temeiul art 55 lit.b, atunci acesta inceteaza cu acordul partilor si la data la care aceste parti, de comun acord, o stabilesc. Nu exista un termen minim sau maxim.
Răspuns la discuția concediul de sarcina si lauzie
Buna ziua,

Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcină şi lăuzie, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, perioadă în care beneficiază de indemnizaţie de maternitate.

Din duratele de acordare a concediilor medicale, exprimate în zile calendaristice, se plătesc zilele lucrătoare
Răspuns la discuția concediu boala cod 06
Normele de aplicare a OUG 158/2005 prevad ca:
Art. 37. -
(1) În situaţia în care unui asigurat i se acordă în aceeaşi lună două sau mai multe concedii medicale pentru afecţiuni diferite, fără întrerupere între ele, indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se calculează şi se plăteşte separat, iar plata se suportă conform art. 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005.
(2) În situaţia în care unui asigurat i se acordă două sau mai multe concedii medicale pentru aceeaşi afecţiune, fără întrerupere între ele, durata lor se cumulează, iar plata se suportă conform art. 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005. În această situaţie, la calculul indemnizaţiilor pentru certificatele de concediu medical în continuare se menţine baza de calcul determinată pentru certificatul de concediu medical iniţial.


Astfel, daca al doilea certificat medical are alt cod de diagnostic: primul certificat este platit de angajator (cele 2 zile lucratoare), iar pentru ce-l de al doilea certificat se aplica din nou regula: primele 5 zile angajatorul, restul zilele FNUASS;

Daca al doilea certificat are acelasi cod de diagnostic: primele 5 zile (luate in continuare, deci si din cel de al doilea certificat medical) sunt platite de angajator, restul, de FNUASS.
Răspuns la discuția calcul indemnizatie
Daca va refetriti la indemnizatia de crestere copil in varsta de pana la 2 ani, atunci raspunsul este: da, se iau in considerare si bonurile de masa.

depinde la ce indemnizatie faceti referire :)
Răspuns la discuția concediu crestere copil
Persoanele care opteaza pentru concediul de cretsre copil pentru o perioada de 2 ani nu beneficiaza de stimulentul de insertie. (art 7 alin 3 din OUG 111/2010).
Ordinul nr. 1474 din 6 mai 2011 pentru aprobarea Instrucţiunilor de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor prevede ca:

Având în vedere faptul că tichetele de masă sunt asimilate salariilor, iar valoarea acestora este impozabilă, vor fi luate în considerare la stabilirea cuantumului indemnizaţiei începând cu data de 1 iulie 2010.