avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Activitate popd_ms

Activitate popd_ms

Acu am gasit discutia...
Nu este mai elegant ci este mai corect din punct de vedere a limbii romane: "ca urmare a adresei...."
Buna ziua,
Am o problema cu privire la doua sentinte.
In 2012 s-a solutionat o cauza pentru restituirea taxei auto. Ca urmare, in 2013, ANAf a restituit suma conform sentintei
In 2014 s-a solutionat intr-un alt proces (alt complet de judecata), o cauza pentru aceeasi masina pentru care taxa a fost restituita in 2013. Cererea la instanta a fost depusa in 2013 inaintea efectuarii restituirii sumei din prima sentinta.
Sumele din cele doua sentinte coincid, diferenta o face dobanda calculata.
Cei de la finante spun ca nu vor restitui din nou suma pentru aceeasi masina, dar fiind o hotarare ramasa definitiva, se pot opune?
Cine a gresit in acest caz?
Cine plateste si cum se poate solutiona din punct de vedere legal aceasta speta?
Buna ziua,
Din pacate am urmatoarea speta si as dori, daca se poate, sa ma ajutati cu cateva sugestii.
Am renovat o casa, proprietate comuna cu inca o persoana. Renovarea se impunea datorita gradului avansat de degradare a imobilului. Coproprietarul nu a dorit (practic datorita veniturilor sale nici nu avea cum) sa contribuie la cheltuieli dar in mare parte beneficiaza de investitii (instalatii electrice/canalizari/incalzire/ izolatii, acoperis, anexe...). In plus, in cazul vanzarii imobilului, valoarea acestuia creascand considerabil datorita renovarii, ar beneficia de o suma mult mai mare conform cotei parti pe care o detine. Am considerat ca va contribui prin munca fizica dar nici in acest mod nu a dorit sa contribuie. Din cand in cand ameninta ca isi va vinde partea unor cetateni de o etnie mai putin decenta (ca sa ma exprim cat se poate de civilizat).
Din ce am auzit, eu as putea sa pretind in instanta parte din suma investita proportional cu cota parte din imobil intr-un interval de 3 ani, dar daca este asa si instanta imi da castig de cauza tot nu am de unde recupera banii.
Exista posibilitatea de a-i diminua cota parte din imobil pentru a-mi recupera investitia?
Dupa mai multe cautari, am gasit o discutie pe aceeasi tema tot aici pe forum.
www.avocatnet.ro/content/for...
Buna ziua,
Am cumparat anul trecut o casa pe care am renovat-o, mai putin un perete la care accesul il pot avea doar prin curtea vecinului. Anul acesta vreau sa izolez acel perete al casei dar, din pacate pentru mine, am un vecin mai putin politicos si nu imi da voie sa lucrez la acel perete. Avand in vedere ca acel perete este proprietatea mea, exista vre-un temei legal prin care sa il pot obliga sa-mi dea voie sa execut lucrari de intretinere la peretele casei mele?

Multumesc anticipat!
Am urmatoarea speta:
Mama a facut cu bunica mea (mama tatalui meu) un antecontract de intretinere. Bunica a decedat iar fratele meu vitreg (frate doar dupa tata) a contestat antecontractul. In urma procesului instanta a hotarat obligarea mostenitorilor (eu si fratele meu vitreg) la incheierea unui act autentic, pentru cota parte mentionata in antecontract, cu mama mea iar in cazul in care refuzam, hotararea instantei tinand loc de act autentic pentru inscrierea in cf.
Am mers toti 3 la cf pt inscrierea hotararii dar de acolo ni s-a spus ca nu fac inscrierea pana nu prezentam chitanta cu plata impozitului pe tranzactie.
Aici am cateva intrebari:
- Este intr-adevar nevoie de plata impozitului pe tranzactie pentru a se face inscrierea in cf?
- Daca trebuie platit impozitul, cine il datoreaza? Plata cade in sarcina mamei mele (care ramane cu cota parte specificata in antecontract si atribuita de instanta) sau a mea si a fratelui meu?
- Mai este nevoie ca eu si fratele meu sa dezbatem succesiunea la notar?

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția poprire drepturi salariale
Debitorul este o institutie publica.
Buna ziua,
Am urmatoarea speta si sper sa gasesc aici un ajutor.
Executorul judecatoresc solicita executarea unui cont bancar. In acel cont sunt atat bani pentru plata salariilor cat si pentru plata contributiilor ( CAS, CASS, somaj, Impozit... angajat/angajator).
Potrivit art. 452 alin. 2 lit. c din C. proc. civ. nu sunt supuse executarii silite prin poprire sumele necesare platii drepturilor salariale.
Problema mea este daca sumele ce reprezinta contributiile angajat/angajator fac parte din categoria drepturilor salariale care nu sunt supuse executarii silite.

Multumesc anticipat!
Buna ziua!
In luna iunie, la plecarea in concediu, trebuia sa primesc prima de vacanta. Platile erau suspendate iar cu data de 1 iulie s-a aplicat reducerea cu 25%.
In eventualitatea platii retroactive a primei de vacanta, aceasta va fi facuta la nivelul salarului avut in momentul plecarii in concediu (luna iunie), atunci cand era legal sa o primesc, sau redusa la nivelul actual al salarului.

Multumesc anticipat!
Am o cabana la munte. Am fost la primaria comunei sa platesc impozitul si surpriza a fost sa mi se spuna ca trebuie sa achit 50 lei pentru paza. Mi s-a spus ca exista o firma de paza si protectie care patruleaza nopaptea cu masina. Suma in sine nu ar reprezenta o problema, dar in varful muntelui pe un drum forestier neintretinut nu imi pazeste nimeni cabana. Nu patruleaza nici o masina . Am cerut sa vad daca pe drumul unde am cabana se patruleaza pentru ca eu, stand pe la cabana, nu am observat nici o masina apartinand pazei. Mi s-a raspuns ca planul il cunoaste doar politia si primarul (corect dar nu ma ajuta cu nimic). Cabanele in zona au fost sparte de hoti in mai multe randuri. Singura paza adevarata o consider polita de asigurare pentru cladire/bunuri.
Cum pot ataca aceasta taxa avand in vedere ca suma este enorma daca se are in vedere numarul de cabane/case de locuit comparat cu serviciul de paza.
In cazul in care nu am sanse sa nu platesc taxa, exista vre-o posibilitate sa raspunda firma de paza pentru pagubele sau bunurile furate ca urmare a unei spargeri?