avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Activitate Tifigiu Laura

Activitate Tifigiu Laura

Trebuie sa mergeti la Directia pentru protectia copilului unde anuntati intentia de a pleca la munca in strainatate si veti declara in grija caror persoane va ramane fetita.
Acestea ar fi documentele necesare: declaratie pe propria raspundere cu privire la persoanele in grija carora se va afla copilul ( se completeaza la sediul directiei ), actul de identitate al dvs. (original si copie), certificatul de nastere al fetitei (original si copie)
Tot acolo intrebati ce trebuie sa faca persoanle in grija carora va ramane fetita, pentru a putea incasa alocatia, pentru a o putea inscrie la gradinita, pentru a o duce la medic etc. Presupun ca ar trebuii o procura in aceste situatii.




Răspuns la discuția dificultati in recuperare creanta
Va trebui sa deschideti o actiune in instanta in vederea obligarii acesteia la plata sumei datorate. Instanta va pronunta o hotarare judecatoreasca, care, pentru a fi pusa in executare trebuie sa fie investita cu formula executorie. In baza acestui titlu executoriu, prin intermediul unui executor judecatoresc puteti sa puneti poprire pe bunurile acesteia pana la recuperarea sumei de bani datorate.
Răspuns la discuția Iesire din indiviziune
Avand in vedere ca terenul a fost dobandit prin mostenire, acesta este bun propriu al dvs, iar intocmirea actului se va face pe numele dvs. In ceea ce priveste constructia ce o veti construi, proprietari veti fi atat dvs cat si sotul.
Răspuns la discuția CODUL DE PROCEDURA CIVILA
A fost amanata intrarea in vigoare a Codului de Procedură Civilă până la 1 februarie 2013, pentru că nu este încă finalizată infrastructura instanţelor pentru aplicarea codului.

Va recomand sa asteptati sa primiti citatia.
Răspuns la discuția Locuinta familiei
Intabularea si notarea sunt doua notiuni diferite, ele nu trebuie confundate. Intabularea consta in inscrierea unui imobil real in cartea funciara pe cand notarea se refera la inscrierea altor drepturi, acte, fapte sau raporturi juridice in legatura cu imobilul cuprins in cartea funciara. Asadar dvs puteti sa inscrieti un imobil in cartea funciara dar nu sunteti obligat nici dvs nici sotul sa notati locuinta familiei.
Pentru a schimba numele copilului este necesar acordul tatalui, dat in forma autentica. Schimbarea umeleui se face pe baza de cerere depusa la servicul public comunitar de evidenta a persoanelor. Cererea se depune fie persoanal fie prin imputernicit cu procura speciala. In cazul in care tatal copilului nu-si va da consimtamantul, cererea de schimare a numelui se va face cu incuviintarea autoritatilor tutelare.


Răspuns la discuția absent de la proces
Nu, instanta nu poate acorda doua termene de amanare pentru acelasi motiv.
Pute-ti face referire la Legea nr.50 din 29 iulie 1991 privind autorizarea executarii constructiilor şi unele masuri pentru realizarea locuintelor
Răspuns la discuția buna ziua
Trebuie ca mama dvs sa va imputerniceasca pentru a putea facece demersurile necasare. Asadar mergeti cu mama dvs la un notar pentru intocmirea unei procuri, si pe baza acesteia puteti sa depuneti cererile pentru gaze, electrica etc.