avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate Szekely Barna

Activitate Szekely Barna

Răspuns la discuția Despăgubiri accident fara RCA
După cele întâmplate nu vrea sa vă ajute cumnatul ? Financiar vorbim. Atunci dați în judecată. Și ce va plateste BAAR se va recupera de la el.
Da, cerere de chemare în garanție va fi de folos..
Daca e vreun asigurator intrat în faliment, și nu se mai poate acuza la FGA, Spitalul va poate da in judecata pe civil.
Întrucât a fost dosar penal, termenul de 3 an nu e de la data accidentului.. Spitalul are prejudiciu și are dreptul să ceară? Cine e acel asigurator?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La întocmirea poliței de asigurare nu e nevoie de seria și Nr de buletin. Doar CNP. Iar acela exista pe contractul de vânzare - cumpărare. Modificările legislative au fost făcute în favoarea păgubitului, fiind eliminate măsurile birocratice de odinioară.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ASF nu va poate ajuta. In instanta nu știi pe cine sa dai in judecata. Asiguratorul nu va poate ajuta. El a plătit daunele provocate, în baza poliței, daca evenimentul a fost resl, era condus de cineva cu permis și dacă există prejudiciu. Numele și datele celui care a provocat accidentul nu-l poate deservi din cauză că există GDPR. Nu poate divulga. Acum vreo 25 de ani asiguratorul plătea doar cu consimțământul proprietarului auto vinovat. Dar legea a fost schimbată ptr că mulți păgubiți rămâneau fara repararea prejudiciului de către asigurător. Își reparau singuri pe cheltuiala lor. Și atunci răspunderea civilă nu exista. Dați în vileag pe la Poliție, să oprească și să ridice Nr de înmatriculare.
Daca va mai streaza cu banii inseamna că are pretenții. Dar va avea nevoie de ordonanță de Clasare. Trebuie văzut cât ar fi valoarea de piață a mașinii și cat a dat asiguratorul. Reparația poate costa mult mai mult. Dvs puteți fi obligat doar la diferența până la valoare de înlocuire auto similar.
In mod normal daca a acuzat niste dureri, Poliția nu putea să zică nu. Și la Poliție lucrurile se complică. In loc de un PV de tamponare se face cercetare, etc. Când există presupuse vătămări procedural se ridică permisul, pe care le tot prelungiți. După 90 de zile polițistul de caz trimite Procurorului cu soluția de Clasare. Poate ați primit, daca nu, atunci urmează. Daca asiguratorul nu poate achita integral dauna mașinii, înseamnă că e dauna totala. Și procedural nu se poate plati mai mult de valoarea reală a mașinii. Pentru diferența de bani trebuie sa va dea în judecată pe civil. Pe asta poate câștiga, ptr că soluția va fi că prejudiciul trebuie reparat, că să poată să cumpere o mașină similară. Daca va câștiga va trebui să achitați.
Înseamnă că nu ați ținut legătura cu nimeni de mai mult timp. Și dacă nu se știa de Dvs, nu a fost posibil sa vă anunțe Doar Dvs știți realitatea îce sta n spatele acestei prezentări.
Nu-mi dau seama cum va lovit; din spate, din lateral, etc, dar întreb nu a rămas nici un pic de vopsea impregnat pe bicicleta Dvs? Și asta ar putea fi o pistă de căutare.