avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate VIOLETA IANCU

Activitate VIOLETA IANCU

freeelis a scris:

In concluzie, il puteti angaja pe postul de director de vanzari ..


DIRECTOR VANZARI -Cod Cor 112018- nivel de instruire nedefinit, superior dar nu neaparat.
accente a scris:

Concediul pentru ingrijirea copilului bolnav
- este un concediu medical care se poate acorda oricaruia dintre parinti atunci cand copilului este bolnav;
- se acorda pana la o anumita varsta a copilului (7 ani, respectiv 18 ani daca copilului sufera de afectiuni intercurente);
- are o durata limitata anual (45 de zile pe an);
- necesita un stagiu de cotizare de 6 luni in ultimele 12 luni anterioare lunii de acordare a concediului medical. OUG nr. 158/2005,


Potrivit OUG 158/2005 ART 26-29, medicul de familie va poate acorda concediu medical, concediu in baza caruia veti beneficia de indemnizatie ingrijire copil bolnav.Durata de acordare a acestei indemnizatii este de maxim 45 zile calendaristice pe an pentru un copil, cu excepţia situaţiilor în care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, neoplazii, este imobilizat în aparat gipsat, este supus unor intervenţii chirurgicale; durata concediului medical în aceste cazuri va fi stabilită de medicul curant, iar după depăşirea termenului de 90 de zile, de către medicul specialist, cu aprobarea medicului expert al asigurărilor sociale
___________
Răspuns la discuția angajata insarcinata
Instiintarea este valabila pentru societatea careia i-a fost adresata.Faptul ca la socitetatea Y se stie ca salariata este insarcinata, nu constituie un motiv de desfacere al contractului individual de munca.
Răspuns la discuția continuitate la locul de munca
Pe prioada dintre cele doua contracte nu realizeaza stagiu de cotizare in sistemul asigurarilor sociale ( o zi - 10 oct).Nu sunt efecte negative asupra angajatului, daca aceste intreruperi nu sunt frecvente sau cauza acestora nu este de natura disciplinara.
Răspuns la discuția Contract de munca
Sunt corecte ambele variante.In ceea ce priveste banca, nu ar trebui sa existe probleme deoarece exista vechime la acelasi angajator.Faptul ca de la 01 septembrie este titular si contractul este pe durata nedeterminata sunt aspecte favorabile pentru imprumutat.
Potrivit prevederior OUG158/2005 ACTUALIZATA
Art14.(4) Prelungirea concediului medical peste 183 de zile se face pentru cel mult 90 de zile, conform procedurilor stabilite de Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, denumită în continuare CNPAS, împreună cu CNAS, în raport cu evoluţia cazului şi cu rezultatele acţiunilor de recuperare.
___________
Art 15. - În cazul în care medicul expert al asigurărilor sociale a emis avizul de pensionare de invaliditate, plata indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă se face până la sfârşitul lunii următoare celei în care s-a emis avizul, fără a se depăşi durata maximă de acordare a concediului, prevăzută de art. 14 alin. (4).
Numarul maxim de zile concediu medical pentru cazul mentionat este de 273 zile.

Contractul individual de munca inceteaza de drept potrivit dispozitiilor Codului Muncii, respectiv art Art. 56. - (1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:
c) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate parţiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare;
Nu este raport de munca, dar adeverinta privind sumele retinute de catre platitorul de venit, cel putin impozitul retinut la sursa, trebuie eliberata.
Spun cel putin impozit, pentru ca nu ati specificat ce fel de activitate s-a desfasurat din punct de vedere fiscal (dependenta sau independenta).
Platitorul de venit nu are acesta obligatie numai in cazul in care contractul de colaborare este incheiat cu dumneavoastra in calitate de persoana fizica autorizata ( plata serviciilor s-a facut in baza facturilor si chitantelor emise de PFA)
Răspuns la discuția Desfacere CM individual
Desfacerea Contractului individual de munca se va face portivit dispozitiilor Codulului Muncii,
Art. 61. - Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului în următoarele situaţii:
a) în cazul în care salariatul a săvârşit o abatere gravă sau abateri repetate de la regulile de disciplină a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de muncă, contractul colectiv de muncă aplicabil sau regulamentul intern, ca sancţiune disciplinară;

cu respectarea
Art. 63. - (1) Concedierea pentru săvârşirea unei abateri grave sau a unor abateri repetate de la regulile de disciplină a muncii poate fi dispusă numai după îndeplinirea de către angajator a cercetării disciplinare prealabile şi în termenele stabilite de prezentul cod.

Prevedere in Regulamentul Intern al societatii ca fiind abatere disciplinara grava absenta nemotivata a salariatului de la serviciu ( numarul de zile nemotivate pt care se aplica sanctiunea de desfacere a contractului de munca).
Daca nu sunteti inregistrat ca platitor TVA nu puteti emite facuri cu TVA.Atentie la depasirea plafonului.
Răspuns la discuția Absente nemotivate
Potrivit dispozitiilor Codului Muncii, respectiv:
Art. 61. - Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului în următoarele situaţii:
a) în cazul în care salariatul a săvârşit o abatere gravă sau abateri repetate de la regulile de disciplină a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de muncă, contractul colectiv de muncă aplicabil sau regulamentul intern, ca sancţiune disciplinară;
cu respectarea dispozitiilor art Art. 63. - (1) Concedierea pentru săvârşirea unei abateri grave sau a unor abateri repetate de la regulile de disciplină a muncii poate fi dispusă numai după îndeplinirea de către angajator a cercetării disciplinare prealabile şi în termenele stabilite de prezentul cod.
In Regulamentul intern al societatii sa fie mentionate absentele nemotivate ca abatere disciplinara garva.