avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate radmihaela

Activitate radmihaela

Buna ziua,

Sunt firma de transport, am tancul meu de motorina dar alimentez si de la pompe din tara.Cind alimentez tancul am intrare de motorina la 15grade, dar cind alimentez camionul nu am iesire la 15grade.Cum recuperez acciza?
In prioada aprilie 2012-iulie 2012 nu am incasat salariul, am dat in judecata angajatorul si am cistigat"plata drepturilor salariale aferente perioadei 02.04.2012 pana in 23.07.2012 care urmeaza a fi actualizate cu rata inflatiei si dobanda legala aferenta calculata pana la data platii efective".
Care este modul de calcul?
Buna ziua,

Am un ONG, prezinta porturi mediavale, luptatori cu scuturi!
Ce obligatii ficale am?
Răspuns la discuția concediu ingrijire copil
Am optat pentru concediu de crestere copil de 2ani.Daca solicit reluare activitatea ar trebui sa beneficiez de stimulentul de insertie pana cin bebe face 2ani?
Sunt in concediu ingrijire copil, si vreau sa mi deschid P.F.A, cum pot face fara sa pierd bani de la stat?
Pot sa solicit reluarea activitatii si primesc stimulestul de insertie iar ulterior sa-mi dau demisia si sa mi deschid PFA-ul, incheind cu casa de pensii contract ca pfa, platesc contributia si primesc stimulentul?
Am vindut piese auto catre o societate din Spania, sunt neplatitor de tva, societatea din Spania are cod valid de tva.
Trebuie sa o declar unde sau nu?
Răspuns la discuția servicii intracomunitare
Daca se presteaza servicii de transport si firma din Ungaria este inrtegistrata in scopuri tva, factura se emite fara tva.
Ca si documente de transport aveti nevoie de: contract de transport sau comanda, cmr, aviz de insotire a marfii, packing list.
Discuție tva stationare
Se efectueaza un transport marfa, camionul nu se incarca la ora programata si se percepe taxa de stationare.Taxa de stationare se factureaza cu tva sau fara tva?
Sunt o firma de transport rutier de marfa, am efectuat un transport pentru o persoana fizica din Cluj in Deva si am emis factura! Trebuie sa tai chitanta sau bon fiscal?
Răspuns la discuția tva
Eu am folosit combustibilul pentru a ajunge in Germania, deci am parasait Austria si o pot dovedi atat cu foile de parcurs cit si cu comenzile aferente !