avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Activitate camellia_camy

Activitate camellia_camy

Buna ziua ! As dori sa ma ajutati intr-o situatie: am accidentat pe trecerea de pietoni o persoana,nu am lovit-o defapt ,m-am trezit cu ea in fata masinii in ultimul moment,s-a speriat,a pus mainile pe capota si a cazut din picioare.Fiind o persoana mai in varsta ,din cazatura s-a zdruncinat si a avut nevoie de spitalizare 4 zile pentru investigatii,i s-a pus o mana in gips si corset la lombara deoarece o durea spatele .Aparatul gipsat trebuie sa-l tina o luna.Cheltuielile de spitalizare doreste sa le recupereze pe RCA .Cum se procedeaza in aceasta situatie,mai poate avea si alte pretentii banesti daca o despagubesc asigurarile ? Zilele cu aparatul gipsat se considera tot zile de spitalizare ? Care sunt pasii de urmat in cazul in care dosarul a ajuns la procurorul de caz,eu am primit suspendarea permisului pentru 90 de zile cu dovada de circulatie 15 zile.Dupa cele 15 zile am vrut sa iau iarasi dovada ,dar nu am depus la timp cererea catre procuror si trebuie sa stau 10 zile fara dovada .Aceste 10 zile fara dovada se scad din cele 90 de suspendare ? Daca dovada imi expira in vacanta judecatoreasca cum pot lua prelungirea acesteia ?
Buna ziua ! Vin si eu cu o intrebare si sper sa ma ajutati.Sunt asistentin brokeraj persoana fizica inregistrata la finante.Obligatiile le platesc singura la finante. Am inteles ca din acest an ,2016,conform noului cod fiscal,nu se mai poate face retinere la sursa de catre broker si am depus declaratia pentru venit estimat.problema este ca pana acum lucram cu borderouri ,iar acum brokerul imi spune ca trebuie sa tai factura pe comision.Puteti sa-mi spuneti exact cum trebuie sa fac,deoarece nu am lucrat cufacturier si nici nu stiu ce trebuie sa scriu in el ?
Discuție declaratie anaf
Buna ziua !
As dori daca se poate sa ma ajutati cu un model de formular pentru declaratie ca nu imi desfasor activitatea in sediul social in calitate de Pfa. Am inteles ca aceasta declaratie trebuie depusa la ANAF.Va multumesc !
Buna ziua !
As dori sa va intreb care sunt pasii de urmat pentru accesare fonduri europene nerambursabile ,pentru o persoana de 24 de ani,in vederea deschiderii unei spalatorii auto ,ce conditii trebuiesc indeplinite si unde ma pot adresa pentru indrumare .
Buna ziua !
As dori sa va intreb daca este nevoie de caiet de bani intr-un sediu de asigurari unde lucrez doar eu ca si agent de asigurare si nu am alti angajati . Va multumesc !
Buna ziua !
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema.Sunt agent asigurari inregistrat la finante ca persoana fizica (PF) cu certificat de inregistrare fiscala.Stiti cumva daca s-a emis vreo hotarare prin care suntem obligati sa ne transformam in PFA? Asta cere brokerul cu care lucrez si nu stiu exact cum sa procedez .
Va multumesc anticipat pentru raspuns !
Buna ziua !
As dori sa va intreb daca sunt obligata sa-mi fac fisa de protectia muncii in conditiile in care sunt persoana fizica inregistrata la finante si desfasor activitatea de agent asigurari intr-un sediu ,fara a avea alti angajati .Va multumesc anticipat pentru raspuns !
Daca doresc sa vand aceasta bucata de pamant ,puteti sa-mi spuneti de ce acte am nevoie?
Mentionez ca in urma procesului eu nu detin decat aceasta sentinta definitiva .