avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate mattilat

Activitate mattilat

Mulțumesc frumos pentru ajutor.
Soluția avem așadar, dar întrebarea rămâne la mine: de ce nu-și dobândesc cetățenia română?
În zilele astea întâmpinăm din ce în ce mai multe întrebări legate de CNP alocat persoanelor străine rezidente în România.
Ei vor să aplice pentru programele de subvenție al AFM (ex. Casa Verde fotovoltaice, Rabla Plus, Protecția faunei sălbatice etc.).
Conform ghidului de finanțare, sunt eligibile persoanele fizice cu domiciliul în România. Deci ei se consideră persoane fizice și au domiciliul în România, așadar îndeplinesc aceste condiții.
Totuși nu pot completa cererile de finanțare, pentru că platforma se blochează la CNP invalid, care începe cu 7 sau 8.
CNP-ul se schimbă dacă ei vor dobândi cetățenia română? Vor avea și ei CNP care va începe cu 1-6?
Bună ziua!
Soţia mea a fost angajată cu contract de muncă pe perioadă determinată. Contractul expira pe 31 august 2020, fetiţa noastră s-a născut exact pe 31 august 2020.
La data de 19 iulie 2022 a predat o cerere de angajare la angajatorul avut, fiind o practică, contractele de muncă la Asociaţie sunt încheiate pe 12 luni: 01 septembrie - 31 august, acestea fiind automat reînnoite anual. La cererea de angajare nu a primit răspuns în 30 de zile, cum ne aşteptam, aşa că am început să ne interesăm. Am primit într-un final răspuns nefavorabil pe 30 august 2022. Ştim cu certitudine, că pentru postul respectiv a fost şi au fost încheiate contracte de muncă după data de 19 august, răspunsul angajatorului fiind că trebuie să refuze că nu mai dispune de buget. Bănuiesc că este uşor de verificat la ITM dacă contractele într-adevăr au fost încheiate în perioada 19-29 august 2022. Nu ar fi trebuit să avem măcar şanse egale cu ceilalţi angajaţi? Credeţi că nu a fost respectat termenul oficial de răspuns?
Sau în 24 de ore de când am aflat că nu vor soluționare pe cale amiabilă. Întrebare: cât de greu ar fi fost și cât ar fi costat firma semnarea constatării amiabile?
Art.102. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (9-20 pct amenda) următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
26. pătrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roţi sau pe c, substanţearoserie noroi ce se depune pe partea carosabilă ori din care cad sau se scurg produse sau materiale ce pun în pericol siguranţa circulaţiei;

Eu totuși consider că acest lucru tocmai pentru astfel de cazuri a fost trecut în Codul Rutier. Materialul antiderapant nu prea conține bucăți de bolovan, care sunt capabili să spargă un parbriz.
Mă deplasam cu autoturismul personal din direcţia X înspre Y pe XY. Am ajuns din urmă camionul pe care nu l-am depăşit, fiind în zona de acţiune a marcajelor rutiere de linie continuă. Imediat după ieşirea din curbă, când restricţia impusă de marcajul rutier îmi permitea depăşirea, m-am pregătit de manevra de depăşire, am accelerat, m-am apropiat de camion, moment în care roata camionului mi-a aruncat o piatră, spărgând parbrizul. Evenimentul rutier a fost documentat de camera de bord (nu se lua după data şi ora afişată de acesta).
Prin urmare am solicitat firmei respective să verifice foaia de parcurs a camionului menţionat la data respectivă, dacă am descifrat corect numărul de înmatriculare aproape invizibil din cauza noroiului acumulat şi să-mi confirme: identitatea şi datele de contact a şoferului, copie Carte de Identitate a şoferului, copie permis a şoferului, copie Certificat de înmatriculare a camionului, copie asigurare a camionului
pentru a putea trece la semnarea Constatării amiabile şi repararea maşinii personale.
Răspunsul primit este negativ: Avand in vedere caracterul personal al datelor solicitate de dumneavoastra; Prin prezenta va comunicam faptul ca nu putem da curs solicitarii dumneavoastra. Va recomandam sa va adresati institutiilor abilitate.
Cum să procedez?
Multumesc frumos pentru informatii.
Bună ziua!
La data de 9 noiembrie 2020 m-am oprit înzona Pieţei Centrale, între 2 maşini parcate pentru a descărca 4 cutii mari. Doamna cu microbuzul era totuşi doamnă, i-am pus eu cutiile cu bulbe de trandafiri în microbuz. Am terminat în 50 de secunde. Apare Poliţia Locală şi-mi cere Cartea de Identitate pe motic că am parcat pe spaţiul verde şi trotuar. Nu mi-am dat seama, aveam şi pe dreapta o maşină parcată, şi pe stânga, practic eu am observat un loc liber, acolo m-am oprit, fără să sting luminile de la maşină şi să opresc motorul. Puteam să mă opresc pe carosabil, direct lângă microbuz pentru 1 minut, dar nu-mi place să creez dificultăţi altor participanţi la trafic. Arăt poliţiei maşinile parcate efectiv, vizibil parcate de timp îndelungat şi zic că eu plec. Tot insistă şi am dat Cartea de Identitate, dar am zis încă o dată că eu plec, mai am treabă, programări. M-am urcat în maşină, am ieşit pe carosabil, m-am dat jos şi am făcut o poză, m-am urcat şi trecând lângă maşina Poliţiei Locale le-am atras repetat atenţia, că eu numai m-am oprit şi aveam maşina pornită pentru că mă grăbesc, eu plec. Cum nu au avut nici o reacţie, eu am plecat.
Întrebare: la ce mă pot aştepta? Cum şi când mi se va înapoia Cartea de Identitate;
Răspuns la discuția cetatean european
Ca proprietar, o să am o factură fiscală pe numele meu (pot dovedi că sunt proprietar) și numere provizorii, cu certificat de înmatriculare provizorie. Mă gândeam să-l iau cu mine pe platformă, am citit că așa pot să-l scot și fără numere de înmatriculare, dacă pot dovedi că sunt proprietarul. Înseamnă că dacă am soluție pentru transport, atunci pot să-l iau cu mine?
In curand am sa ma mut din Romania in strainatate, unde deja mi-am dobandit cetatenia si domiciliul stabil.
Am comandat o masina noua prin Rabla Plus 2020, care din cauza intarzierilor, va fi livrata exact la plecarea mea din tara.
Pot sa iau cu mine masina si sa-l inmatriculez direct in alta tara, pe numele meu, invocand dreptul de proprietate?