Predați Cetificatul de custodie și Certificatul de distrugere la primărie, ca să fie justificat scoaterea de la taxe și impozite, iar ei vor notifica DRPCIV, mașina urmând să fie radiat automat. Cel puțin așa se procedează de câțiva ani în cazul mașinilor vândute prin contract de vânzare-cumpărare înregistrată la primărie. Se radiază automat, fără alte demersuri personale a fostului proprietar.
mattilat
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dragă Anica,
Îți scriu ca fost elev, cadru didactic activ și părinte multiplu. Îmi pare rău să citesc că treci prin așa ceva la școală. La 13 ani nu este „normal” să fii jignită, umilită sau luată în bătaie de joc, nici în clasă, nici în afara orei. Un cadru didactic are dreptul să ceară disciplină și respect, dar nu are voie să insulte, să urle sau să folosească lucruri din viața privată a elevilor ca să îi facă de rușine.
E important că părinții au încercat deja o discuție amiabilă. Dacă după această discuție comportamentul nu s-a schimbat, nu e vina ta sau a colegilor. Vorbește în continuare deschis cu părinții tăi, este important ca un adult de încredere să știe exact ce se întâmplă, nu doar în termeni generali („ne jignește”), ci cu exemple clare. Poate aveți și un diriginte sau un consilier școlar, care cunoaște ambele laturi a "baricadei".
Puteți face o sesizare scrisă către conducerea școlii. Părinții pot face o adresă scrisă către director/consilierul educativ, în care să descrie punctual situațiile și să ceară observarea orelor acestui cadru didactic, o discuție oficială (elev – părinți – profesor – diriginte – conducere) ar fi important, și într-un final măsuri pentru ca astfel de situații să nu se mai repete.
Este important să nu rămâi singură cu problema. Dacă se întâmplă același lucru și cu alți colegi, e bine ca părinții lor să știe și, dacă se simt confortabil, să semneze împreună adresa către școală. Când mai mulți descriu aceeași situație, e mai greu de minimalizat.
Asta nu înseamnă că profesorul este „dușmanul” tău, dar nici nu e în regulă să accepți jigniri, umilințe sau acuzații nefondate. Respectul trebuie să fie reciproc: și de la elev spre profesor, și de la profesor spre elev. Este important și pentru voi, elevii, să aveți un comportament respectuos și corect la ore, pentru că asta ajută la o atmosferă calmă în clasă. Chiar și așa, un cadru didactic nu are voie să jignească, să ridice tonul sau să umilească elevii. Responsabilitatea adultului rămâne aceea de a menține un climat sigur și respectuos, indiferent de situație.
Ai făcut bine că ai scris și ai cerut ajutor. Ține legătura cu părinții și nu ezita să vorbești cu un adult în care ai încredere atunci când simți că e prea mult pentru tine.
mattilat
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Semnati condica de prezenta ori de cate ori este nevoie in locul angajatului, daca el nu a semnat, sau nu era la serviciu. Totodata aveti datele GPS, le listati si puteti documenta exact daca corespunde cu lucrarile raportate. Trebuie sa depuneti zilnic un efort de monitorizare si de documentare, pana se rezolva.
Avem și baza legală pentru această afirmație? Adică, dacă eu construiesc o casă fără autorizație, unde vreau eu, și timp de 3 ani nu contestă nimeni, atunci rămân cu casa, intru în legalitate?
Am înțeles (sper) întrebarea. Răspunsul meu este, să verificați contractul de închiriere, care de obicei conține acest paragraf (articol) la secțiunea: OBLIGAȚIILE CHIRIAȘULUI
"Pe toată durata închirierii, chiriașul va suporta toate cheltuielile referitoare la utilitățile consumate pentru folosința bunului închiriat, respectiv, gaz, curent, telefon, cablu, apă-canal, degajarea gunoiului, etc., dar și eventualele reparații efectuate de asociația de locatari, reparații ce revin cotă parte persoanelor ce locuiesc în imobil."
mattilat
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Scriu ca un simplu om, de la țară. Ați trimis bani de-a lungul anilor pentru întreținerea părinților și a casei părintești? Știți, la țară locuiesc oameni simplii, de obicei nu gândesc pe limbajul judiciar. Un frate plecat în străinătate, la ei înseamnă unul, care și-a luat zborul, a lăsat cuibul în urmă, cu toate grijile legate de întreținerea lui și a părinților. Se înțelege, că și-a asumat să renunțe la aceste lucruri, odată ce a făcut pasul de a pleca în lumea mare. Probabil ați dus mai bine, decât cei rămași acasă, nu ați fost nevoit să vă întoarceți, nu ați avut parte de o traumă, care să vă determine să reveniți la sânul părinților, care cu siguranță vă primea cu brațele deschise, v-ar fi ajutat să vă ridicați din nou, ați fi primit refugiu oricând la o revenire. Gândiți-vă din perspectiva lor, celor, care s-au zbătut pentru întreținerea și dezvoltarea moșiei, care nu au abandonat la rândul lor să ajungă casa părintească o dărâmătură. Împăcați-vă fără să cheltuiți banii degeaba, să vă bucurați de întrevederile anuale, când aveți unde să reveniți în comunitatea, de care vă leagă amintirile din copilărie.
mattilat
Utilizator 1din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Unde văd eu veriga slabă, unde să fiți pregătit cu explicații: "În timp ce mă deplasam cu mașina pe drum public, în direcția spre domiciliu, o basculantă aflată în proces de descărcare (basculare) s-a defectat — sistemul de basculare s-a rupt — iar partea din spate a acesteia a căzut peste autoturismul meu aflat în mers."
Să puteți demonstra că nu ați intrat sub o mașină oprită, fiind în proces de descărcare. Basculanta efectua descărcarea din mers (se mai practică, dacă materialul trebuie întins), ori era pe banda cealaltă și exact când ați trecut pe lângă s-a produs evenimentul etc.
Contractul de vânzare-cumpărare descărcată de pe net este cel, care trebuie ștampilat la primărie la taxe și impozite. Omul a zis, că are așa ceva. Nu am înțeles bine. Aș șterge recomandarea, dar nu pot.
"Am descărcat contractul de pe net si este completat si semnat, intre mine și proprietar." Dacă aveți contractul de vânzare-cumpărare semnat, atunci v-a furat mașina cu cheile de rezervă. Nimeni nu vă împiedică să mergeți cu cheile și să luați înapoi.
mattilat
Utilizator 6din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
Recomandarea mea: mai întâi să aveți o confirmare în scris, eventual o copie după divorț.
La sfârșitul perioadei de contractare, reînnoiți contractul numai pe numele soției, cu avizul prealabil de 30 de zile a soțului (transmiteți în scris, pe telefon, în primele mesaje obțineți confirmarea că este vorba de persoana respectivă, cărui adresați, de ex. Bună ziua, sunt proprietarul, sunteți domnul XY chiriașul? Da - confirmat, puteți transmite înștiințarea).
La momentul intrării în vigoare a noului contract, schimbați încuietoarele (yalele) și dați din noile chei numai soției.