avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate Dragos Corbuleanu - Birou de Mediator

Activitate Dragos Corbuleanu - Birou de Mediator

Nu poate. Este impotriva prevederilor legale.
Luati in considerare urmatorul aspect: bancile nu gresesc (decat foarte , foarte rar). E imposibil, daca le-ar fi intrat banii in cont ca banca sa se lege la cap cu un proces. E foarte posibil ca din diverse motive (banii au ajuns in alt cont gresit, ati platit o suma mai mica, banca nu a avut cu cine sa ia legatura neprimind raspuns de la debitor etc) banca sa fi vandut creanta catre o firma de recuperari. Asadar sugestia mea este sa mergeti cu buna credinta la banca, sa incercati sa aflati unde este eroarea fara a avea convingerea ca aveti dreptate pentru ca foarte probabil banii nu au ajuns unde trebuie sau au ajuns cu intarziere, chiar daca Dvs ati fost de buna credinta si ati considerat ca totul e ok si ati platit la timp.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu cred ca se mai cere dovezi cu informarea...
Este neconstitutionala dispozitia legala.

Neconstitutionalitatea este cunoscuta referitor la obligativitatea informarii...



Eu cred ca se mai cer ... Eu opinez ca articolul este inca in vigoare chiar daca a fost considerat neconstitutional. Pana la publicarea unei argumentatii si modificarea ei de catre parlament eu cred ca se aplica. Poate este considerata neconstitutionala doar inadimisibilitatea dar va fi modificata in "amanarea cauzei" sau alta solutie. Nu sunt jurist dar "neconstitutionalitatea este cunoscuta" pare din afara domeniului juridic.
Ar fi totusi cateva precizari de facut:

Desi nu este interzis sa comunicati in cerere amanunte despre solicitarea Dvs, procedura interzice mediatorului sa intre detalii privind conflictul pana la acceptarea medierii de catre partea invitata si semnarea contractului de mediere.

Mai mult, daca Dvs chiar va doriti sa rezolvati pe cale amiabila mi se pare eronat din punct de vedere al negocierii sa va aruncati buzduganul din prima si sa specificati toate cerintele Dvs in mod concret. E foarte posibil ca partea invitata sa se sperie de cererea Dvs si sa evite medierea. Asadar din punctul meu de vedere in invitatie trebuie trecut pe un ton neutru aspectele pe care Dvs le doriti clarificate. Asta e unul din calitatile principale ale mediatorului: acela de a "traduce" intr-o maniera echilibrata tonul imperativ/agresiv al uneia din parti.

Faptul ca ati cautat un mediator care sa accepte sa scrie doar ce va doriti Dvs este alegere eronata/nefericita. Pana la urma daca tot stiti ce trebuie sa faca mediatorul nu inteleg de ce mai apelati la mediere. Faceti o scrisoare cu confirmare de primire si vedeti ce va raspunde sotia.


Dar cum ati ajuns sa o duceti pe acea fata la spital? Asa, pur si simplu ? A cazut pe strada si Dvs vi s-a facut mila de ea si ati salvat-o? O cunosteati?
Răspuns la discuția Hartuire contra Amenintare
Dar va ajuta cu ceva faptul ca ati publicat acele texte? Nu ati putea sa le stergeti pur si simplu in loc sa publicati un disclaimer? Sunt cumva textele suficient de explicite astfel incat colegii de munca sa poata identifica persoana respectiva? Pare o idila terminata cu o cearta violenta. Eu va sfatuiesc sa stergeti acele texte, sa blocati acel utilizator (tatal)care va suna si sa iesiti complet din acest conflict. Cu timpul lucrurile se vor calma , daca si Dvs bineinteles veti renunta sa va mai ganditi la acea persoana si sa faceti referiri de orice fel la ea.
Exista aceasta posibilitate insa din textul acordului trebuie sa reiasa un conflict care a fost rezolvat prin mediere. Daca va scrie ca e un simplu transfer de proprietate ar putea fi asociat cu o vanzare cumparare si ati putea sa nu beneficiati de facilitati fiscale.
Răspuns la discuția Hotarare Pata de Apa
Desi e destul de greu acum, dupa ce ati pierdut procesul, incercati sa faceti o intelegere cu vecinul astfel: se incepe lucrarea pe costurile Dvs iar daca se identifica pe parcurs faptul ca defectul nu tinea de Dvs partea care este vinovata va plati cheltuielile (Dvs, vecinul sau asociatia blocului in cazul in care sunt tevile comune). Nu e cazul sa va incapatanati... daca ati pierdut procesul, faptul ca va impotriviti va va costa mai mult.
In cazul Dvs, fiind vorba de transfer de proprietate obligatoriu trebuie incuviintarea instantei. Avantajul este totusi ca veti plati taxe de timbru la jumatate.
Daca cele relatate sunt reale 100% exista mari sanse sa rezolvati rapid conflictul cu ajutorul unui mediator. Medicii in general prefera sa nu isi piarda reputatia si accepta o astfel de intelegere confidentiala. Pe langa cheltuielile directe avute cu spitalizarea ati putea obtine si despagubiri din veniturile neobtinute datorita acestei situatii