avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Activitate traian23

Activitate traian23

Discuție Despagubiri RCA
Buna dimineata ! Se poate cere obligarea asiguratorului RCA la plata despagubirilor cauzate tertului pagubit - despagubiri stabilite prin deviz , fara ca acestea sa fi fost platite ?

Mentionez ca devizul a fost depus, insa soc. de asigurari a respins dosarul de dauna. Se poate formula actiune prin care se solicita obligarea asiguratorului la plata sumei de...... constand in reparatii necesare ? Sau trebuie mai intai achitate si apoi cerute ?

Care este instanta competenta ? Va multumesc !
Buna seara ! Intrebarea mea este de cand incepe sa-si produca efectele decizia de neconstitutionalitate referitoare la mediere ? De la pronuntarea ei de catre CCR sau de la data publicarii in MOF ? Va multumesc anticipat !
Buna seara ! Care este temeiul juridic al obligatiei lichidatorului de a prezenta creditorilor situatia sumelor de incasat ( creantelor ) de catre debitorului aflat in insolventa de la terti ? Mentionez ca situatia sumelor de incasat de catre debitor nu au fost prezentate.
Care este termenul de apel in cazul unei hotarari prin care s-a solutionat contestatia la tabel preliminar ? Va multumesc !
Va multumesc frumos ! Citeam pe forum discutii, si am crezut ca doar cotizatiile la Casa Asigurarilor Avocatilor , nu si cele la Casa Sanatate din sistemul public... acum inteleg ca si cele din sistemul public sunt deductibile. Va multumesc frumos !
Buna seara ! Intrebarea mea este daca contributiile la sanatate intra in categoria cheltuielilor deductibile in cazul avocatilor ?

Administratorul desemnat prin act constitutiv ( NU asociatul unic ) trebuie obligatoriu remunerat? Sau exista posibilitatea legala ca acesta sa nu fie remunerat ? Exista vreun articol care sa oblige plata catre administrator ? Va multumesc ?
Prin contractul de munca , in sarcina mea se stabileau mai multe obligatii, printre care :

" Dupa incheierea contractului, salariatul se obliga sa nu se angajeze direct sau indirect in nici o afacere , sa nu se angajeze la o alta societate sau pe cont propriu, sa nu reprezinte sau sa acorde asistenta sau serviciu nici unei persoane care se afla in concurenta cu angajatorul. Clauza de neconcurenta se refera la interidictia desfasurarii activitatii de productie si comercializare produse X , si isi produce efectele dupa incetarea contractului individual de munca , pentru o perioada de 3 luni. Indemnizatia de neconcurenta este 50 % din media veniturilor salariale brute ale salariatului din ultimele 6 luni anterioare datei incetarii contractului sau , in cazul in care durata contractului a fost mai mica de 6 luni, din media veniturilor lunare brute cuvenite acestuia pe durata angajatului.

Intrebarea mea este daca pot fructifica aceasta clauza si daca pot avea castig de cauza ?

Nu am lucrat in acelasi domeniu cu fostul angajator , activitatile fiind total diferite . M-am uitat in codul muncii si am observat faptul ca , clauza de neconcurenta ar fi trebuit sa contina mai multe date. In aceasta situatie, ma pot indrepta impotriva angajatorului pentru a obtine veniturile provenite din aceasta clauza, avand in vedere ca nu m-am angajat in domeniu si au trecut 3 luni de la incetarea contractului.
Va multumesc!


Va multumesc frumos ! Un weekend placut !
Iar motivarea precizarii se face impotriva celor 2 prin aceeasi cerere... motivele de fapt si drept , sau prin cereri separate pentru fiecare parat pt. care solicit introducerea in cauza ? Va multumes !