Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Buna ziua. Am cerut primariei un punct de vedere in privinta faptului ca o asociatie a hotarat prin Adunare generala ca reparatiile sa se imparta pe scari, la comun fiind doar terasa subsolul si terasa blocului. Raspunsul primariei a fost unul foarte clar : Nu se poate decide in adunarea generala asa , reparatiile la partile comune fiind suportate de catre toti propietarii(toate scariile ) .Din experienta stiu ca majoritatea blocurilor au decis sa isi suporte cheltuielile impartite pe scari. As dori si alte puncte de vedere . Multumesc
Vad mai mult sens in aplicarea filtrelor in ordine inversa: AG si apoi 2/3 din total. Daca AG (adica proprietarii care au facut efortul de a se inscrie in asociatie, deci in teorie mai interesati de ce se intampla in bloc) nu e de acord, nu mergi mai departe. Daca e de acord, atunci intrebi si restul proprietarilor daca considera ca cheltuiala respectiva e intr-adevar necesara.
Ce acte sunt obligat prin lege sa prezint președintelui asociației de proprietari în momentul în care am cumpărat un apartament? Trebuie sa îi predau o copie după aceste acte sau doar sa declar anumite informații ?
M-ar interesa care e cadrul legal exact pentru astfel de situație și dacă protecția datelor cu caracter personal se aplica.
eu ii plătesc salariul (o parte din factura lunara către asociație e pentru salariul sau). Sunt obligat sa plătesc aceasta suma?
părinții mei dețin un spațiu de parcare alocat blocului unde locuiesc
Care este legea în aceasta privința? Poate parca orice în timpul zilei și la anumite ore?