avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Activitate george2104

Activitate george2104

Daca stii ca nu ai nici o vina in toata treaba, inregistreaza pe un reportofon discutiile cu seful tau...iti vor folosi mai tarziu...si nu iti da demisia "la cererea verbala a sefului".
De multe ori cauzele sunt influentate de aparitia unor alte "rude" ce sunt interesate de postul respectiv, am trecut si eu prin asta...
In cazul in care se ajunge la comisie de disciplina, poti intra in concediu medical pentru un timp scurt, pt a avea timp sa iti pui in ordine toate lucrurile si sa poti raspunde asupra oricaror acuzatii nefondate.
Pe langa aceste riscuri, toate amenzile incasate de respectivul sofer de la radarele mobile care nu il opresc dar ii trimit acasa automat amenzile, vor veni pe dvs.
Ati facut o mare prostie dupa parerea mea...
Incercati sa gasiti "cumparatorul" si somati-l sa vina cu actele spre a se legaliza schimbul...In caz contrar ii puteti sugera ca sunati la politie si raportati masina ca fiind furata...desigur ca e valabil si reversul....
Răspuns la discuția Taxa radio-tv
Faceti o declaratie ca nu detine societatea nici radio nici TV.
Răspuns la discuția Concediu de odihna
Angajatul poate solicita incetarea, dar cererea se va depune si se va incepe efectul ei la intoarcerea angajatului din CO.
Răspuns la discuția Neacceptarea demisiei
Mergeti si prezentati spre inregistrare cererea de demisie la ITM daca angajatorul nu a acceptat-o.
Practic acesta v-a incalcat drepturile, legislatia muncii prevazand ca demisia trebuie inregistrata de angajator, fara a avea dreptul de a o refuza sau bloca cu rea vointa.
Pe perioada demisiei puteti sta in preaviz conform codului muncii maxim 45 zile, daca functia dvs e una de conducere. Ca si adjunct sef, trebuie sa verificati daca ati fost incadrat in functie de executie sau de conducere.

Odata cu intrarea in vigoare a Legii 40/2011 , articolul 79, alineatul (4) din republicarea Codului muncii art. 81 alin. (4) prevede: “Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere"
Nu, Instit Nat. pt controlul medicamentelor nu elibereaza in prezent autorizatii pentru cresterea in scopuri medicinale a culturilor de canabis, derivatele acceptate in comert provenind din Israel si Olanda.
Da, cu conditia ca dvs sa asigurati doar un tranzit al marfii...In cazul in care interveniti in respectiva marfa si o prelucrati, apoi o exportati, veti recupera TVA la export.
Puteti sa incercati varianta in care faceti un contract de prestari servicii cu respectiva firma, de stocare temporara a marfii inainte de a pleca mai departe, timp in care o prelucrati fara acte doveditoare, ci emiteti factura de stocare...dar este in zona gri acest tip de contract, putand avea mari probleme la controale.
Contractul se poate cere spre reziliere de catre vanzator invocand urmatoarele:
1. Pret neserios - sub minimul notarial (fiecare zona are o grila de preturi minime) - de obicei notarii refuza sa incheie tranzactia in acest caz, dar cine stie...
2. Invocarea lipsei capacitatii de exercitiu temporare - trebuie ca resp vanzator sa aduca o dovada medicala ca nu era "in toate mintile"
3. Dezbateri de mostenire.

Sunt destul de greu de dovedit de catre vanzator ultimele doua, dar va poate face viata mai piperata cu cateva procese...cu un avocat in tema, nu prea are mari sanse...



...acum am vazut ca dvs spuneti ca Cumparatorul s-a razgandit... in acest caz se pot invoca viciile care au fost ascunse in momentul vanzarii, daca exista (zona prezentata ca linistita, dar in realitate avand barul la colt, apartament cu mucegai ascuns sub tencuiala, vecini care se bat..etc)... si aici e greu de dovedit.
Ce vreti dvs, la noi are o denumire: OP conditionat.
Se vireaza banii vanzatorului din contul blocat din banca numai in momentul indeplinirii sarcinilor asumate contractual.
O zi buna.
Dupa vizualizarea inregistrarilor cu respectivul incident, imi pun o mare intrebare: ce se doreste a se ascunde?
Pentru ca e clar (pentru cei care au avut de-a face cu copii la viata lor) ca fratele victimei nu putea sta asa calm langa un maidanez cand a revenit....ca cel mic nu intra in acea portiune de tufisuri si balarii decat luat pe sus...
Daca cel mare vedea scena in care cel mic era sfasiat de caini, se urca instant in bratele oamenilor la vederea unui caine...trauma era prea proaspata si ar fi reactionat instinctiv...
Daca el sta atat de calm, banuiala mea e ca nici macar nu era in preajma celui mic, sau totul s-a intamplat cu totul altfel, copilul fiind mai degraba sub influenta unor amenintari...