avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Activitate catalindiakonus

Activitate catalindiakonus

Bună ziua!

Doresc să-i fac un nou pașaport fetei mele de 3 ani și jumătate!

În cazul ei, care este valabilitatea maximă a pașaportului (3 ani? 5 ani?) și se poate face un pașaport electronic simplu în regim de urgență?


Mulțumesc!
Bună ziua,

Dotorită noului domiciliu, este necesară schimbarea buletinului.

Mi poate elibera noul buletin în regim de urgență?


Mulțumesc!
Discuție Dosar șomaj
Salutare!

Pentru că mi s-a restructurat postul, voi intra in șomaj. Problema este ca la sfarsitul lunii mă voi muta intr-un alt județ și voi fi nevoit să-mi schimb și buletinul pentru că expiră.


ÎNTREBARE:

Pot să-mi fac DOSAR DE ȘOMAJ in judetul in care mă voi muta (pe baza noului domiciliu) in contextul in care firma pentru care am lucrat și vechiul meu domiciliu se afla intr-un alt judet???

CE TREBUIE SĂ FAC??? Vă rog ajutati-ma!!!



Multumesc!
Salutare!

Sunt într-o mare dilemă! Săptămâna trecută am șofat dinspre Constanța spre București (vineri pe la ora 14:30) trecând involuntar de stația de taxare fără să plătesc taxa de pod. A doua zi (sâmbătă), cam pe la ora 18:00 m-am întors spre Constanța și la Fetești iarăși nu am plătit taxa de pod. Era liber și nu am știut de noua lege - plata prin sms sau cahs doar la o casă.

Astăzi, din nou am plecat dinspre Constanța spre București și stația de taxare de la Fetești era la fel de liber. Am rămas chiar suprins. De ce? Pentru că în anii anteriori au fost multe situații în care trecerea a fost liberă. Am crezut că e la fel!

De la un prieten, am aflat că de fapt voi lua 2 amenzi pentru săptămâna trecută și că pe asta de astazi pot să o plătesc în 24 de ore la numite benzinării sau prin sms. Am fost la Mol, OMV, Rompetrol și Petrom, la o benzinărie nu au sistemtul, iar la alte celelalte două sistemul de percepere a taxei nu funcționa.

Știu că legea e dată pe 30 aprilie -1 mai, dar guvernul a mai păsuit șoferii o săptămână, astfel că legea a intrat în vigoare de pe 8 mai. Săptămâna trecută eu practic am trecut de doua ori pe la Fetești fără să plătesc la stația de taxare (taxa de pod), adică pe 8 și 9 mai.


ÎNTREBARE MAREEEE...

Am vreo șansă să nu primesc cele două amenzi pentru săptămâna trecută de pe 8 și 9 mai??? Ce aș putea totuși face???
E și chestia că sistemtul din benzinării de taxare nu merge... cinevade la o benzinărie a zis azi că au returnat sistemtul acum o săptămână că nu mergea...

Asta de astăzi e OK dăcă o plătesc în 24 de ore prin sms?




Aștept un răspuns urgent!!! Mulțumesc foarte mult!!!
Buna ziua!

Pot calatori in strainatate cu buletinul de identitate in ultimile 6 luni de valabilitate?

Mai exact, pe 28 iunie 2015 trebuie sa calatoresc in Italia pentru 2 saptamani, iar buletinul meu expira pe 19 octombrie 2015.
Discuție Proces Verbal
Salutare,
am intrebare in legatura cu o amenda rutiera pe care ma contestat-o...

Care lege spune ca daca in cazul in care contravenientul nu semneaza procesul verbal sau nu este la fata locului, si daca agentul de politie nu a solicitat un martor asistent sa semneze, acel proces verbal este nelegal intocmit?
Salutare.

De aproape un an ma judec cu Primarul Constantei - Politia Locala Constanta pentru ca am contestat o amenda rutiera. In cererea de judecata am atacat procedura de intocmire a procesului verbal. Pe procesul verbal nu apare nici semnatura mea (a contravenientului) si nici a vreunui martor asistent care trebuie solicitat de catre agentul de politie.

Care lege spune ca in cazul in care contravenientul nu semneaza sau nu este la fata locului, agentul de politie trebuie sa solicite semnatura unui martor asistent? In cazul in care semnatura contravenientului nu apare, si nici a martorului asistent, atunci acel proces verbal a fost intocmit nelegal.

Pe 16 mai va fi sedinta finala. Intrebarea mea este... daca martorii citati nu se prezinta, ptesc ceva? Primesc amenda? Am citit ca daca e proces civil nu se intampla nimic. Este adevarat?

Astept raspuns urgent la toate intrebarile. Multumesc
Salutare!

De aproape un an ma aflu intr-un proces civil in care am contestat o amenda de circulatie. Ma judec cu Primarul Constantei - Politia Locala Constanta. Am contestat procedura de intocmire a procesului verbal. Legea spune ca in cazul in care contravenientul nu semneaza sau nu este de fata, agentul de politie are nevoie de un martor asistent ca sa semneze procesul verbal pt a confirma cele intamplate. Alfel, procesul verbal este interpretabil si subiectiv. Fara semnatura contravenientului si cea a unui martor asistent, procesul verbal este nevalid, nul.
La dosar am adaugat cativa martori care au fost cu mine. Trei dintre ei au primit citatie sa se prezinte la proces, 16 mai 2014. Ideea este ca cei trei au vazut cand politistul a venit sa-mi dea amenda, dar nu au mai stat prin apropiere cand agentul a completat procesul verbal. Ce trebuie sa spuna in instanta? Ca nu au vazut ca agentul de politie sa solicite un martor asistent?
Daca martorii nu se prezinta, primesc amenda? Ei au primit citatie sa se prezinte. Reamintesc ca este dosar civil.
Salutare,

In vara trecuta am primit o amenda rutiera in Constanta. In calitate de petent am contestat acea amenda la judecatoria din Constanta.

Dabia acum, reprezentantul paratului a trimis o intampinare la dosar. Eu am posibilitatea sa trimit RASPUNS LA INTAMPINARE in termen de 10 zile. Bineinteles, raspunsul meu la intampinare trebuie depus in trei exemplare cu data depunerii si semnatura petentului. Fiecare exemplar primeste stampila judecatoriei, se trimtie cate unul pentru fiecare parte, iar ultimul ramane instantei.

Intrebarea mea este...
Pot trimite aceste trei exemplare, ce reprezinta raspunsul meu la intampinarea paratului, prin posta sau email? Am citit pe net ca se poate...

Un prieten, care a terminat dreptul, mi-a zis ca pot trimtie aceste trei exemplare prin posta alaturi de o cerere speciala, dar numai ca nu gasesc cererea respectiva...