avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Activitate adirosu

Activitate adirosu

Răspuns la discuția Indrumare succesiune complicata
Nu sunt jurist, dar cred că mai există şi varianta instanţei. Dezbatere succesiune şi ieşire din indiviziune. Cu amendamentul că, cota parte a dvs. va fi grevată şi de datoriile existente (procentual) şi s-ar putea să nu rămâneţi cu mare lucru. Apartamentul nu îl poate vinde sub nici o formă (legal), dar poate să îl pună garanţie la un nou împrumut, pe cota lui parte, depinde de ce bancă, IFN sau cămătar (+notar) găseşte. Şi atunci lucrurile se complică şi s-ar putea să îi convină o executare silită şi dvs. să rămâneţi cu ...,99 lei
Se pare că sunteţi în una din miile de situaţii din Ţara Românească: s-au emis cel puţin 2 titluri de proprietate pe acelaşi amplasament!!! Dacă este aşa, toate titlurile de proprietate sunt "legale", nu contează nici datele la care au fost emise. Ele au fost emise de 2 UAT diferite, dar cu validarea Comisiei Judeţene de aplicarea legilor fondului funciar - adică Prefectura! Care comisie nu trebuia să valideze cererile de restituire fără verificarea OCPI. La verificare OCPI ar fi trebuit să spună că sunt deja emise TDP pe acel amplasament. Fiind 2 acte administrative în circuitul civil pe acelaşi bun imobil este evident că unul trebuie anulat. Adică să-l acţionaţi în instanţă pe cel care le-a emis - Instituţia Prefectului - Comisia Judeţeană de aplicarea legilor fondului funciar. Dar cât se poate de repede ptr. că Legea 165/2013 a stabilit nişte termene de soluţionare a tuturor problemelor de fond funciar (restituirile pe toate legile apărute până acum) şi se poate ca una din cele 2 părţi să fie trecută la despăgubiri, că nu mai e pământ (a plouat mult şi a intrat la apă...). Instanţa ar trebui să anuleze şi CVC cu care a vândut partea cealaltă, chiar dacă vânzarea a fost de bună credinţă!!
Mişcaţi-vă repede şi angajaţi un avocat care a mai avut acţiuni pe legile fondului funciar, evitaţi juriştii prefecturii că vedeţi cât de bine şi-au făcut treaba!
SUCCES!!!
Problema ridicată de tine mai poate fi privită şi sub aspectul concurenţei neloiale: elevii sunt obligaţi să cumpere de la magazinul din incinta şcolii, fără a avea posibilitatea să-şi alegă gama de produse sau preţuri (sandwich-uri mai ieftine, ţigări la bucată, etc.).
Nu am vrut să fiu în nici un fel cu paranteza asta, dar în felul acesta vreau să încep şi reversul problemei:
- chiul la orice oră vor elevii;
- venit la şcoală când ne trezim după o noapte de facebook;
- intrarea în şcoală în orice moment al zilei sau pauzelor a tot felul de indivizi plini de hormoni, şi multe alte aspecte
Vei spune că sunt răutăcios sau prea critic dar, privită în ansamblu problema, vei realiza că, de fapt, diferenţa este între talcioc şi supermarket. Adică între un loc dezorganizat, fără nici o regulă şi imaginea de INSTITUŢIE PUBLICĂ, organizată, cu reguli bine stabilite, chiar dacă par la limita legală.
De fapt, sunt convins că toate unităţile de învăţământ care au decis să adopte un regulament au făcut-o pe baza analizei situaţiilor deja întâmplate. Adică, cu cât o şcoală are reguli mai dure, cu atât mai indisciplinaţi au fost elevii. Căci, te asigur, de aici a plecat necesitatea adoptării unui regulament propriu fiecărei şcoli.
Încearcă să nu mai priveşti aspectul ăsta cu şcoala prin prisma "puşcăriei", ci mai degrabă ca o regulă pe care va trebui să o respecţi totdeauna de acum înainte în societate, la serviciu, etc.
Nu-i dracu' chiar aşa negru!!!
SUCCES ŞI REZULTATE BUNE SĂ AI!
Nu aţi menţionat categoria UAT: comună, oraş, municipiu. De ce în 2004 OCPI jud. ? acceptă documentaţie cadastrală în coordonate locale? Clientul dvs. nu poate invoca reaua credinţă la înstrăinare, deci ar trebui să piardă avansul. Situaţia se va rezolva sigur, dar în timp, nu îşi va pierde nici dreptul de proprietate nici din suprafaţă. Mai mult ca sigur problema trebuie rezolvată în instanţă, dvs. atacaţi proprietarul (primăria) dar cereţi şi anularea contractului de concesiune pe motivul încălcării obligaţiilor pe care le are cesionarul. În mod normal, şi primăria trebuia să aibă cadastru pe suprafaţa concesionată (a concesionat ceva unde?) dar dacă este făcut după al dvs. sau nu are deloc, în instanţă nu prea are nici o şansă. Un expert cinstit numit de instanţă va întocmi un raport care vă va da dreptate. Mai cereţi şi daune şi cu toate argumentele acestea încercaţi o mediere. dar cu primăria, nu vă luptaţi dvs. cu tâmpiţii... deşi cine ştie ce relaţie de "concesiune" a stat la baza încheierii contractului. Clientul dvs. ar trebui să nu se sperie, deşi s-ar putea să vă ceară o reducere de preţ pentru toată tevatura asta. SUCCES!
Răspuns la discuția Examen functionari publici
Mulţumesc de răspuns. Speram şi mai sper încă în schimbarea sistemului, să nu mai spunem "asta e Romania...".
Mulţumesc încă odată!
Am susţinut un examen pentru ocuparea unui post temporar vacant de consilier principal la o instituţie publică şi am avut următoarea problemă:
la unul dintre subiecte, cel specific postului şi cu punctajul cel mai mare, baremul de corectare a fost incorect în sensul că întrebarea era formulată la modul general şi nu particular (specific instituţiei respective sau prin prisma unei anumite legi). Astfel că eu am formulat răspunsul în sensul celor 2 legi din bibliografia de concurs deci am atins toate aspectele, general.
Dar în baremul de corectare, surpriză! Răspunsul afişat era DOAR cel dintr-una din legi (cea specifică instituţiei respective).
Deoarece am obţinut un punctaj ceva mai mare decât ceilalţi candidaţi nu am formulat contestaţie şi se pare că am greşit deoarece la interviu cel de pe locul 2 a obţinut un punctaj care l-a plasat pe locul 1 la total cu 0,67 !!!(din 200 de puncte max.).
ªtiu SIGUR că el a formulat răspunsul exact ca în barem, motiv pentru care sunt convins că, dacă baremul era corect şi primea punctaj parţial la acel subiect, nici cu 100 de puncte la interviu nu mai câştiga concursul.
Întrebările mele sunt:
- cum trebuie procedat atunci când baremul de corectare este evident greşit/incomplet?
- cui trebuie adresată contestaţia? (preşedintelui comisiei de concurs sau A.N.F.P)
Aştept opiniile dvs.
Mulţumesc
Pentru dobândirea calităţii de coasigurat, pe lângă documentele asiguratului trebuie prezentată şi dovada veniturilor realizate de coasigurat în ultimii 5 ani. Aşa cum se specifică în lege aceasta este o declaraţie pe propria răspundere cu privire la la faptul că nu realizează venituri din muncă, activităţi independente, asociere, închirieri sau drepturi de autor (sau dacă a realizat, îţi calculează ei din urmă cât trebuie să plăteşti).
Numai că CAS jud.X, solicită unei persoane adeverinţă ANAF în loc de declaraţie pe propria răspundere pentru veniturile realizate.
Mai mult, îi solicită 5,5% din peste 65.000 lei recalculaţi cu penalităţi, deoarece în 2010 ANAF trece în adeverinţă suma respectivă cu titlul de "vânzare de locuinţă".
Consider că solicitarea este abuzivă deoarece vânzarea unei locuinţe nu este supusă impozitării cu 16%, CAS etc., notarul virează la stat doar o "taxă pe tranzacţie", banii respectivi nu sunt o "sursă de venit" în sensul impozitării.
Este corectă obiecţia mea sau există vreo lege care mă obligă să împart şi patul cu statul?
În timp ce mă aflam în C.O. am fost chemat la serviciu telefonic pentru a avea o discuţie cu un reprezentant al consiliului de administraţie (din altă ţară, venit pentru 3 zile la firmă) despre problemele curente.
M-am prezentat, fără însă să intru pe poarta societăţii cu cardul de acces (procedură obligatorie) deoarece neavând rechemare din concediu am considerat că prezenţa mea în acea zi era neoficială.
În loc de discuţii obişnuite despre problemele curente am fost, de fapt, INTEROGAT cu privire la anumite nereguli care se derulareseră în urmă cu mai mult timp şi care aveau legătură şi cu (dar nu numai) serviciul pe care îl conduceam eu.
Mai mult, la finalul discuţiilor m-i s-a înmânat convocatorul pentru cercetare prealabilă la care trebuia să mă prezint peste 3 zile.
Am semnat convocatorul, m-am prezentat după 3 zile la cercetarea prealabilă şi urmarea a fost desfacerea contractului de muncă cf. art. 61, lit.a, cu motivarea că ''nu poate reţine apărările formulate de salariat'' menţionând că am încălcat prevederile CIM şi art. 39 al.2 lit a,b,c şi d (în CIM sunt copiate aceleaşi litere a,b,c şi d din codul muncii), motivaţie pe care o consider insuficientă atâta timp cât nu precizezază DE CE sau probele pe care le au împotriva apărării mele (normal, în fapt, pentru că nu există aşa ceva)
Întrebarea este dacă instanţa îmi poate respinge capătul de acuzare bazat pe prevederile art. 60 lit.i. cu motivaţia că deşi eram în CO, am semnat convocatorul.
Menţionez că acestea s-au întâmplat în septembrie 2003, la scurt timp după apariţia L 53, conflictul de muncă fiind şi acum pe rol.
Mulţumesc.
Discuție Ajutor de somaj
Pot obţine ajutor de şomaj dacă realizez venituri din cedarea de folosinţă bunuri (închirierea unei camere din apartamentul în care locuiesc) în valoare de 241 lei/lună?
Mulţumesc.
O persoana ocupa un post de functionar public pe perioada determinata prin concurs (organizat cu 14 luni in urma), titularul postului avand c.m. suspendat ptr. crestere copil si, inaite cu 2 luni de implinirea varstei de 2 ani a copilului(adica incetarea starii de suspendare), solicita o noua suspendare a c.m. pentru motive personale intemeiate pentru inca 2 ani, cerere care ii este aprobata de institutia publica respectiva.
Este legal ca persoanei care ocupa postul temporar sa i se prelungeasca contractul de munca pe perioada determinata pana la intoarcerea titularului?