avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Activitate ltmocanu

Activitate ltmocanu

Buna ziua,
intreb pentru vecinii mamei mele care cantau la nunti si care au fost afectati de criza. Sunt un cuplu sot-sotie, ea canta, el la orga. Au un SRL din 2018 pentru activitati artistice si contabila le spune ca nu se incadreaza la nimic, adica in martie le-a zis ca nu se incadreaza la somaj tehnic.
In septembrie ea a facut covid, dar n-a fost grav, in schimb el a stat aproape o luna in spital. Sunt la limita financiar si mai au si 2 copii in intretinere. Inteleg ca au suspendat activitatea firmei in primavara.
Macar acum s-ar incadra la schema de ajutor pentru artisti?
Multumesc!
Buna ziua,
Imobilul (apartament) este detinut de o firma, poate "lua in spatiu" pe cineva?

Multumesc
Răspuns la discuția Mostenire
Multumesc.
Discuție Mostenire
Buna ziua,

tatal meu a decedat cand eram copil si nu am tinut legatura cu sora lui. In urma cu 12 ani o matusa de-a lor a decedat iar sora lui si cu mine eram mostenitorii. Nu aveam nici cea mai mica idee , nemailocuind in oras, dar a venit ea la mama sa o roage sa semnez ca nu vreau nimic din terenul decedatei. La momentul respectiv eram insarcinata , am nascut, n-a fost o prioritate sa ma duc in orasul respectiv sa facem aceste acte. Dupa aia a plecat ea in Italia.
De curand s-a intors si ii scoate ochii mamei de cate ori o vede ca n-am vrut s-o ajut. Care e procedura sa renunt ? Se poate face usor chiar daca au trecut 12 ani? Sunt taxe (mult) mai mari?
Mie nu-mi trebuie terenul respectiv sub nicio forma, e lipit de casa ei.
Multumesc!
Ce se poate face pentru ca elevii mari sa nu mai fumeze in curtea scolii? Am ridicat problema mai multi parinti la sedinta pe scoala, ne-au zis ca n-au ce sa le faca. Ma gandesc ca niste amenzii date/scolii directiunii i-ar sensibiliza un pic.
Mi-a zis copilul meu ca un pustan mai mare le-a oferit 1 leu daca fumeaza o tigara. E posibil asa ceva?
Am vazut la alte scoli/licee ca fumeaza pe trotuarul din fata. Arata oribil cand treci prin norii aia de fum, dar macar presupun ca in curtea scolii e respirabil.
Unde as putea sa fac reclamatie?.
Buna ziua,

am mostenit o casa, care este de fapt unul din cele 2 apartamente dintr-un condominiu. Condominiul este o casa stil vagon, se afla pe colt, fiecare are intrarea lui, exista si gard in curte, un perete este comun.
Exista posibilitatea separarii legale, astfel incat fiecare apartament sa fie considerat casa avand numar propriu? Daca da, unde pot gasi pasii, am tot cautat pe google si gasesc numai rezultate despre separarea la consum apa etc. Nu e necesar, avem contoare proprii.
Multumesc!
Multumesc!
Buna ziua,
am vazut(pe site la ISMB) ca la unul dintre liceele la care se organizeaza admitere in clasa a 5-a vor avea o clasa de germana intensiv. Am sunat la liceu de nshpe ori si mi-au zis sa revin pentru informatii "saptamana viitoare" , ultima oara mi-au zis ca anunta ei prin aprilie. Le-am zis ca as vrea sa stiu daca e singura clasa (anul trecut au avut doar o clasa), macar sa ne reconsideram optiunile spre alt liceu - copilul meu nu stie germana.
Problema e ca liceul nu e bilingv, e de informatica. Le-am zis ca nu e corect fata de copiii care doresc sa mearga acolo pentru a studia informatica sa le fie ingradit accesul pentru ca nu stiu germana. Sunt copii (nu al meu, dar nu asta e esential) care anul asta fiind clasa 4-a participa la olimpiada de informatica de a 5-a.
Mi se pare ciudat sa alegi un test la germana in conditiile in care cam in toate scolile se studiaza engleza.
Am vreo sansa daca ma plang la CNCD?

Multumesc!!
Am cumparat de la firma Zara online cu livrare in magazin in Romania. Cei de la ambalare au pus fiecare produs in cate o cutie si m-am trezit cu ditamai teancul de cutii. Indivizii de la magazin au refuzat sa retina ei cutiile, pe motiv ca n-au unde sa le arunce/recicleze.
Nu sunt obligati sa aiba contract cu o firma de salubritate? Ii pot obliga cumva, daca mai fac vreo comanda, sa opreasca ei cutiile? Am facut plangere la Zara Spania, m-a sunat cineva si mi-a zis ca au discutat cu managerul si le-a zis ca nu avea ce sa faca cu ele.
Buna ziua,

Am gasit o casa la pret foarte convenabil, singura problema este ca pe camera din spate mai exista la etaj inca un proprietar aflat in conflict cu actualii proprietari. Inclusiv cand am fost sa vizionam a fost foarte agresiv, nu ne-a dat voie sa facem fotografii casei etc. E clar de ce e pretul foarte mic. Problema este ca ar trebui sa luam acorduri pentru cam orice am vrea sa facem casei. Daca vindem camera de sub ei si adiacenta cuiva din familie , acea persoana devenind unicul nostru vecin, mai e nevoie sa cerem acorduri de la acea persoana? Sau fiind cu totii in acelasi imobil trebuie obtinute acorduri de la toti?

Multumesc,
Multumesc, deci trebuie sa-l scot iar. Sincer, nu are logica, dar presupun ca trebuie sa vina bani la buget din ceva.