avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate gabriela89darius

Activitate gabriela89darius

Bună seara
Am nevoie de un sfat
În urma cu un an jumătate am divorțat, custodia celor 2 minori e comuna.
Actualul meu partener vrea sa lase fetitei mele un teren cu construcție, ce acte trebuie făcute ca, copii lui biologici sa nu mai aibă dreptul la acest teren. Terenul sa fie al fetitei mele după ce împlinește 18 ani( ea având momentan 5 ani)
Va mulțumesc
Buna ziua
De un an am divorțat de fostul meu sot, iar custodia minorilor este comuna, fetita de 5 ani a rămas cu domiciliul la mine baiaru mare la el, dar amandoi stau la mine.
Eu mi-am refăcut viata iar actualul concubin vrea fetita sa fie pe numele lui, el sa aibă toate drepturile asupra ei, nu tatal biologic.
Tatal biologic este de acord ca, actualul meu concubin sa treacă fetita pe numele lui.
Întrebarea mea este legata de procedura, cum ar trebui sa facem sa putem sa trecem fetita pe numele lui cu acordul tatălui biologic.
Va mulțumesc
BUNA ZIUA
DE LA CE INSTITUTII ESTE RECUNOSCUT TESTUL DE PATERNITATE IN INSTANTA?
DOAR DE LA IML SAU SE POATE FACE TESTUL SI LA ALTE CLINICI PARTICULARE?
SE POT PREZENTA LA TEST DOAR MAMA, COPILUL SI PREZUMTIVUL TATA? SPECIFIC CA MAMA E DIVORTATA DE TATAL CARE E IN ACTE( CUSTODIE COMUNA), ARE NEVOIE SI DE ACORDUL LUI?
VA MULTUMESC
Buna seara!
Doresc sa cumpăr o firma cu un proiect start up admis.
Intrebarea mea este daca pot schimba numele firmei.
Multumesc
Buna seara !
In timpul căsătoriei soțul meu a primit casa in care stăm donație de la unchiul lui, casa avea doar fundație când am început să o ridicam, dar la momentul când s-au făcut actele casa era deja gata.
În contractul de donație eu nu sunt trecuta nicăieri, se specifică că e bun propriu, al lui (al sotului meu).
Dacă acum am divorta am dreptul la casă? Si inca o problemă nou avem 2 copii, iar soțul mai are un copil din alta relație, are dreptul la casă si celălalt copil in cazul unui divorț?
Va multumesc!
Bună ziua! Soțul meu a fost implicat într-un accident soldat cu o victimă.
A depășit linia continua și a acroșat un om.
Acum la Cluj s-@ dat sentința definitivă și i-a suspendat carnetul pe un an.
Oare nu se poate face apel la legea grațierii, sau sa plătească o amendă penală mai mare, dar sa nu-i ia permisul sau sa -l ia pe o perioadă mai scurtă.
Va rog să-mi spuneți dacă există vreo soluție.
Mulțumesc
Discuție Fals în acte
Buna ziua! Am declarat la o mașină pe propria răspundere că am pierdut certificatul de înmatriculare, care era pe firma si am facut altul pe persoana fizica. Acum i-a oprit pe șofer si i-a cerut actele, el i-a dat certificatul de înmatriculare pe care eu l-am declarat pierdut. Ce se poate intampla?
BUNA ZIUA!
IN AUGUST URMEAZA SA NASC. SUNT ANGAJATA, DAR NU AM SA INTRU EU IN CONCEDIU DE CRESTERE A COPILULUI, CI SOTUL MEU, PENTRU CA EU NU AM 12 LUNI IN ULTIMII DOI ANI ANTERIORI NASTERII.
AS DORI SA STIU CATE ZILE DE CONCEDIU POT SA-MI IAU EU ANTERIOR SI DUPA NASTERE.
CARE ESTE PROCEDURA?
MULTUMESC

BUNA ZIUA! AVEM O FIRMA PRODUCATOARE DE BAUTURI RACORITOARE, SI AVEM O NELAMURIRE IN LEGATURA CU RECOLTAREA DESEURILOR.
NOI VREM SA PRELUAM INDIVIDUAL RESPONSABILITATEA RECICLARII DESEURILOR, NU VREM SA CONTRACTAM O FIRMA SPECIALIZATA.
CUM SE PROCEDEAZA, TREBUIE FACUTE CEVA CONTRACTE DE PRELUARE A DESEURILOR CU FIRMELE LA CARE DISTRIBUIM? VA ROG SA NE INDRUMATI CU TOATE PROCEDURILE, SA NU AVEM APOI NEPLACERI CU AFM-UL.
Buna ziua. In perioada anului 2015 am lucrat pana in luna octombrie, in 2016 m-am angajat numai din noiembrie. In decembrie am aflat ca sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in august . As putea sa-mi platesc din urma ca sa pot beneficia de concediu si de indemnizatie? Va multumesc