avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Activitate victoriatofan

Activitate victoriatofan

O persoana a primit o sentință judecătorească de muncă în folosul comunității, unde trebuie sa meargă persoana în cauză pentru a fi repartizat în această muncă și în ce termen de la pronunțarea sentinței definitive?
Dacă a avut amânarea pedepsii și sentința instanței este de 40 zile muncă în folosul comunității și ch judecată de 600 lei, fără interzicerea de alte drepturi, își poate recupera permisul de conducere, care nu a fost anulat? Unde se poate adresa, e suficientă această sentință?
Dacă s-a cerut în instanță de către procuror, amânarea, în cazul conducerii sub influenta alcoolului, ce verdict putem aștepta? Soluția o așteptăm pe 14 dec. Se poate evita anularea permisului și care ar fi amenda?
Fiul meu a fost adus cu o zi în urmă, la serviciul de "Urgență ", în urma unei căzături pe stradă, în care și-a spart capul, ca urmare a consumului de alcool în exces. Având un comportament specific de om beat, care se clatină și rostește greu cuvintele, medicul care l-a primit și i-a cusut rana, a considerat că e bine să-l trimită la psihiatrie, obținând acordul lui. Eu ca mamă, fiind de față, am fost convinsă că e spre binele lui, iar urcând scările la secția de Psihiatrie, a mai căzut odată, refuzând să-l sprijin, fiind puțin agitat, moment în care l-au înșfăcat doi asistenți și l-au dus în cabinetul medicului, iar mai apoi am fost chemată și eu. I s-a cerut buletinul pentru a face formele de internare, dar fiul meu nu a mai fost de acord. M-au pus pe mine să semnez foaia de internare, iar pe el, fiindcă se impotrivea, l-au cărat cu forța de acolo. Intrebarea mea este dacă se poate face externarea la cerere, fiindcă acum mă-ndoiesc dacă e bine să-l las, ei refuzând să-l externeze, deși de a doua zi, dupa ce i s-au dus aburii alcoolului, în afară de rana de la cap, nu mai are probleme? El solicită să fie externat, simte că statul acolo îi face mai mult rău, în condițiile în care nu are acces la telefon și este păzit ca la închisoare. Nimeni nu vorbește cu mine măcar, ca mamă și nu-mi spune un rezultat, ce tratament primește, azi am fost lăsată doar câteva minute să-l vad, în rest nu putem comunica. El nu este bolnav psihic, doar a fost beat.
Dacă au trecut 3 ani de la expirarea termenului de valabitate a permisului, pot cere reinoirea, în ce condiții?
Pentru alcoolemie la volan 0,82% și 1,1% în sânge, care poare fi măsura la proces?
Cum sa semneze dacă e la munca în străinătate?


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Puteti angaja avocat și fără împuternicirea fiului sau sa semneze direct fiul contractul de asistență juridica cu avocatul.

Scris din București 2023

Pot angaja avocat pentru fiul meu, în lipsa lui, fiind la munca în străinătate, fără imputernicire, pentru proces alcoolemie la volan?
Mulțumesc, încă o dată!

E=mc² a scris:

Trebuie să se prezinte la serviciul de probațiune periodic în baza unui program. Cu dovada contractului de muncă ar putea obține terme mai rare pentru prezentare.

Mulțumesc, mult! Ce înseamnă sub supraveghere? El pleacă la munca în străinătate, a primit un job și trebuie sa se întrețină.

E=mc² a scris:

Practica este suficientă pe astfel de spete. Nu cred că pedeapsa va fi mai mare de 2 ani cu suspendare sub supraveghere.