avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Activitate prepeleac

Activitate prepeleac

Răspuns la discuția Partaj apartament intre concubini
Bineinteles ca fiind coproprietari ,ambii concubini au cota parte din apartament,cu "drepturi' egale." Nu o puteti scoate din ecuatie (contract) pe concubina fiindca banca nu e de acord sa renunte la un coplatitor.
Răspuns la discuția Partaj
daca instanta a hotarat sa-i dati sulta (bani) nu mai puteti sa -i dati bunuri,doar daca cadeti la intelegere cu fosta, ea trebuie sa fie de acord ca in loc de bani sa primeasca bunuri.
Răspuns la discuția O informație, un sfat.
dupa ce ati platit toata suma plus cheltuielile de executare , nu ati primit de la executor niciun document prin care sa arate ca dosarul s-a inchis si toata suma a fost achitata? Cereti executorului o dovada ca ati platit tot, chiar daca au trecut 2 ani.
Răspuns la discuția Returnare bani
doar daca l-ati cumparat on line, daca l-ati cumparat din magazin legea nu prevede returnarea banilor.
Răspuns la discuția poprire pe salariu
Daca sunt 2 popriri cei 50% din salariu ce va sunt retinuti trebuie impartiti la cei doi executori , nu egal ci in functie de suma datorata fiecaruia.
Răspuns la discuția Partaj
daca nu platiti 1/2 din valoarea bunurilor( daca asa a hotarat instanta) fosta sotie poate sa apeleze la executor pt a va sili sa va achitati de datorie(prin poprire pe venituri eventual executare silita imobiliara (daca aveti imobile) sau mobiliara (pe bunuri).vedeti ca toate cheltuielile cu executarea si onorariul executorului le platiti dvs. nu fosta sotie, si sunt destul de mari.
La multi ani ! am si eu o intrebare pt stimatii avocati de pe acest site:
la sfarsitul lunii noiembrie 2017 reclamantul a renuntat la executarea silita pt cheltuielile de judecata, Executorul a incetat executarea silita la cererea acestuia.Pe site apare :TIP SOLUTIE 155/AL1 COD PR. CIVIL apoi sub ,scrie: se suspenda cf art 242 al 1 c.pr.c Zilele astea in 2019 am primit o citatie sa ma prezint la judecatorie in acelasi dosar.Oare de ce? trebuie obligatoriu sa ma prezint? reclamantul nu a cerut repunerea pe rol ,Multumesc!
Răspuns la discuția Datorie
Deocamdata nu poate pati nimic, dar daca il da in judecata si castiga va trebui sa plateasca datoria inclusiv cheltuielile de judecata.Daca decedeaza inainte de a primi hotararea judecatoreasca (favorabila) unchiului ,datoria o vor plati mostenitorii care accepta mostenirea.
Răspuns la discuția Limitare acces casa mostenita
atunci numai in instanta puteti rezolva.
Răspuns la discuția Ececutare silita
Nu se poate executa un imobil neintabulat