avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate lumyclau

Activitate lumyclau

Buna ziua.

Va rog sa imi spuneti si mie daca pe chitanta eliberata de administrator trebuie sa fie tiparite seria si numarul chitantei? El scrie cu pixul numarul chitantei insa in dreptul seriei si numarului intiparite nu scrie absolut nimic, sa zicem din fabrica. Este normal sau este o chitanta in alb?
Ba mai mult nu specifica clar luna si anul achitarii. Scrie plata intretinere.
Care sunt indicii ca o chitanta este valida?
Va multumesc
Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie. Bunica mea din partea tatalui a avut cumparat un loc de veci. Cand a murit tata a devenit mostenitor. Acum ca nici el nu mai este trebuie sa facem succesiunea din nou. Intrebarea este: fiind bun dobandit din mostenire are drept si sotia suprfavietuitoare sau doar copilul? Va intreb asta deoarece din cate stiam eu ceea ce este din mostenire si nu este dobandit in timpul casatoriei nu se imparte la sotul/sotia supravietuitoare.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra, eventual si cu lege/legile care reglementeaza aceasta situiatie.
Buna ziua ,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum este cu certificatul de mostenitor. Eu si cu mama ne-am prezentat la un notar, ne-a oprit copiile dupa tot ceea ce a apartinut tatalui meu si a ramas sa ne sune.......insa vad ca nu am primit nici un semn pana acum.
1. Este normal sa ne opreasca copiile dupa casa, schita casei, masina etc....si sa ne spuna ca ne suna peste cateva zile???
2. Ne-a spus ca trebuiesc verificate la Bucurest? Nu prea am inteles asta....
3. Ce "surprize neplacute" am putea intampina?
4. Daca o sa figuram 2 persoane ca mostenitori la casa poate unul dintre noi sa vanda, doneze etc partea sa altcuiva fara ca celalat mostenitor sa fie anuntat?

Va multumesc si astept lamuriri !
Se poate ca intr-o luna apa calda -ex 10 m sa coste 80 Ron si in urmatoarea tot 10 m sa costa 130 RON ?
Cum se calculeaza? Exista un numar maxim de metri care se pot baga in sistem pausal?
Va multumesc
Poate m-am pierdut in explicatii si nu am pus problema corect

Listele care au fost afisate in scara blocului nu coincid cu listele care se aflau in calculatorul Uniunii Asociatiei de Proprietari unde eu am fost sa platesc restanta, penalizarile si factura pe noiembrie. Acolo dupa ce am platit am figurat 0 RON. Insa pe lista afisata jos in ianuarie figuram ca nu am platit pe noiembrie, mai aveam o restanta de 123 RON + 7 Ron penalizare.

Acum Presedinta Uniunii Asociatiei de Proprietari si administratorul nu sunt de gasit pe motiv ca sunt ocupati si mi s-a spus sa astept deoarece listele se modifica, atat cele afisate cat si cele din calculator. Intrebare daca nu ma sesizam mai aveau loc aceste modificari?

Sumele pe noiembrie nu coincid intre lista afisata, ceea ce spune administratorul si ceea ce spune Presedinta UAP.

Nu mi se da clar o explicatie pentru ce am platit 430 RON daca conform listei mai am de plata 280 RON. Acum sa-mi fie cu iertare dar in 3 luni de vara unde nu platesc decat apa calda, deoarece gaze nu sunt iar apa rece se plateste la distribuitor, nu cred ca la o garsoniera intretinerea sa fie peste 150 Ron, in conditiile in care in luna noimebrie cu tot cu caldura lista arata 150 RON...

Daca eu am o chitanta care arata ca am platit inclusiv noiembrie si se va ajunge la concluzia ca s-a gresit atunci ea se va anula? Si daca da, inseamna ca se vor anula si toate chitantele celorlati locatari?

cum eu am platit penalizari pentru ca nu am achitat intretinerea la timp mi se pare normal ca fiecare cand greseste sa plateasca, in consecinta si administratorul daca nu a calculat corect. Daca nu este apt sa nu mai fie administrator sau daca a gresit cu intentie (cum spunea cineva mai sus) sa plateasca....
Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie: Pe 30 decembrie sotul meu a fost la Asociatia de proprietari sa plateasca intretinerea pe lunile iulie-noiembrie 2009. Administratorul care ar apartine de Asociatia noastra nu prea este de gasit asa incat alt administrator s-a uitat in calculatorul acestuia si i-a spus ca ar fi de plata 430 RON (cu tot cu penalizari, restate inclusiv noiembrie 2009). I-a eliberat o chitanta pe care se specifica suma si ceea ce reprezinta (inclisiv nov 2009). Cand s-au afisat listele in ianuarie noi figuram cu o restanta de 123 RON, penalizare 7 Ron si intretinerea pe noiembrie 150 RON, in total am mai avea de plata 280 Ron. Ne-am dus din nou la Asociatia de proprietari si acolo in calculator figuram 0 RON. Dand de administrator acesta a spus ca este o greseala ca pe noiembrie ar fi de plata 220 RON, ca noi avem dat un avans de 50 RON si am mai avea 180 RON. Nu coincide ceea ce el spune cu lista afisata (150 RON la o garsoniera, 2 persoane). I-am cerut explicatii si s-a balbait, si-a inchis doasrul si a plecat. Nu este de gasit. Ne-am dus din nou la Asociatia de Proprietari si ni s-a spus ca listele se refac ca in iulie 2009 s-au facut greseli de calcul caci multi din bloc sunt debransati si noul administrator nu a stiut si a trecut consum de apa calda la toti (noi suntem la pausal). Ca trebuie sa platim astfel noi greseala lui.
1. Cum se poate ca de la o zi la alta sa se schimbe situatia, pe lista sa figuram 150 RON iar el sa zica alta suma si presedinta asociatiei alta suma?
2. Cum sa platim noi niste greseli ale administratorului din iulie 2009?
3. Acum ei vin doar la apartamentul nostru cu aceste modificari, ceilalti vecini ramanand cu chitantele care le-au platit, ba mai mult spun ca trebuie sa se schimbe niste tevi si trebuie sa dam un avans de 50 RON......

Nimeni la Asociatie nu a vrut sa ne arate listele pe lunile iulie, aug...nov 2009 motivand ca presedinta asociatiei nu este ca se fac modificari si ca nu au nici un numar de telefon de la aministrator.

Calculul pe luna noiembrie pentru 2 persoane la o garsoniera a fost 62 RON caldura, 6 Ron administrator, si 82 Ron apa calda - 5 m3 de persoana. Nu avem gaze iar apa rece o platim separat la CUP.

Aceste lucruri se intampla in Focsani si nu mai stiu ce sa cred.

Astept raspuns. Va multumesc
Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca un cetatean al Republicii Moldova poate intra in Romania fara invitatie. Eu acum un an i-am facut invitatie pentru o luna prin notariat. Aceea persoana are viza de sogiorno in Italia, unde lucreaza. Acum m-am trezit cu aceea persoana in Romania, insa de data asta eu nu i-am facut invitatie. Ea mi-a sus ca are viza de sogiorno si ca desi este cetatean moldovean poate intra si iesi oricand din Romania. Este adevarat? Eu va intreb caci imi este frica sa nu fii facut vreo ilegalitate in numele meu si eu habar sa nu am. Cum as putea sa aflu si cui sa ma adresez sa vad daca este in regula sau nu?
Va multumesc
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarele probleme. Va multumesc !

1. Daca firma imi spune ca imi acorda prima de nastere dar nu stie cand, momentan nu are bani, ce pot face? exista si alta modalitate de a fixa un termen limita sau doar in instanta? Contractul colectiv de munca pe anii 2007-2010 nu specifica un termen limita. Mentionez ca eu am nascut in dec 2008 si pana in prezent nu am reusit sa obtin acesti bani, fiind mereu amanata.
2. Daca ajung in instanta pot cere si despagubiri morale + cheltuieli de judecata?
3. Eu momentan locuiesc in alta localitate decat sediul firmei si va trebui sa deschid proces la o instanta de judecata unde isi are firma sediul, asa am inteles. Exista vreun motiv pe care pot sa-l invoc pentru a deschide proces in localiatea unde domiciliez eu?
Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema. Eu sunt in concediu de crestere copil pana la 2 ani. Daca firma da faliment intre timp ce se intampla cu cartea mea de munca?? Eu mai primesc banii de la primarie in contiunare in acest caz? Prima de nastere care trebuie acordata de angajator conform Contractului Colectiv de munca pe 2007-2010 o mai pot primi? Ei deja mi-au spus ca nu imi pot da banii ca nu au de unde si ca sa ma interesez eu daca ei intra in faliment ce se intampla cu cartea mea de munca. eu lucrez cu contract individual la ei, si conform legii in aceasta perioada contractul se suspenda. Am vreo posibilitate sa-i "fortez" sa imi de aceasta prima caci in lege nu am gasit sa scriu un termen si nici ce se intampla in caz de faliment. Iar daca firma da intre timp faliment nu ar trebui sa ma anunte si pe mine cineva? Cartea mea de munca unde se afla in tot acest timp?
Va multumesc
Si totusi angajatul aflat in concediu de maternitate plateste sau nu CAS???? Conform Codului Fiscal se spune ca indemnizatia de maternitate este neimpozabila...si totusi.....
Ba mai mult cei 85% calculati pe ultimile 6 luni ca medie a veniturilor.......nu sunt chiar 85%.....sunt mult ma putini deoarece se ia in calcul si zilele de cotizare (respectiv 20, 21 zile in functie de luna)...astfel ca media se imparte la zle cotizare pe ultimele 6 luni, rezultand un venit sa zicem X pe zi. Din acesta se opreste 85% care se inmulteste cu nr zile lucratoare din luna care trebuie sa primesc indemnizatia.....Sincer mi se pare o mare "teapa" pe care o iar viitoarele mamici....ele se asteapta la 85% din media veniturilor pe ultimele 6 luni si cand colo primesc mult mai putin decat atunci cand lucrau......decat 85% din venit brut