avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate Geopavel30

Activitate Geopavel30

Bună ziua! Cineva a făcut mai multe credite online folosind buletinul meu. Am depus plângeri la poliție de anul trecut și încă sunt în faza de urmărire penala.
M-am trezit inițial cu poprire apoi cu somație mobiliară, am luat legătura cu instituțiile de credit și cu executorul și le-am explicat situația însă acum am primit proces verbal de sechestru prin care îmi este pus sechestru pe mașină.
Doresc sa depun contestație în instanță însă am câteva nelămuriri.
1. Dacă nu am depus aceasta contestație acum câteva luni când am primit hotărârea care aproba executarea silită și somația, o mai pot depune acum împotriva procesului verbal de sechestru?
2. În procesul verbal scrie ca am obligația sa predau mașina și actele în termen de 5 zile. În primul rând, ce se întâmplă cu mașină pe perioada contestatei? Rămâne la executor sau la mine? Și având în vedere termenul atât de mic, va ajunge la executor documentul care îl informează pe acesta despre contestație?

Acum ceva timp am fost oprită de poliție și mi-a fost suspendat talonul, motivul fiind ca mașina era prea gălăgioasă și am primit amendă pentru nepurtarea centurii de siguranță.
Am contestat în instanță procesul verbal pentru ca în primul rând polițistul a greșit articolul (mi-a pus ceva legat de cauciucuri deși a scris de evacuare) și pentru ca nu a măsurat ca niciun aparat, doar a făcut niște poze cu procesul verbal.
Am câștigat în instanță anularea în parte a procesului verbal, în ceea ce privește talonul, și a rămas valabilă amenda pentru nepurtare centura pe care nici măcar nu am contestat-o.
Am mers să îmi ridic talonul în baza hotărârii rămase definitive și m-am lovit de incompetența celor de la biroul rutier Brașov care au spus ca acolo e scris ca anulează doar în parte și ca asta înseamnă ca anulează doar amenda și nu măsura de suspendare a talonului, și ai băgat asta în sistem. Le-am explicat foarte frumos ca scrie în parte pentru ca erau 2 fapte în procesul verbal și eu am contesta doar una, n-am avut cu cine discuta, au introdus în sistem faptul ca trebuie sa merg la RAR.

Mai pot face ceva? Pot cere cumva instanței să specifice în scris având în vedere situația dacă prin anularea amenzii s-a anulat automat și măsura complementară?
Buna ziua! În anul 2019 am împrumutat (fără contract, exista doar OP și conversații) un "prieten" cu o suma destul de mare de bani care trebuia sa îmi fie restituita în 2020 însă nu s-a mai întâmplat acest lucru. Banii au fost trimiși pe contul bancar al fiicei acestuia (minora).

Se mai poate face ceva pentru recuperare? Ar mai putea fi luată în considerare o plângere pentru înșelăciune?
Se dă următoarea problemă:

Undeva prin aprilie anul acesta am subinchirat un apartament de la o cunoștiință cu scopul de a-l lista pe Airbnb. Persoana respectivă trebuia să se mute cu serviciul în alt oraș și nu doresc să piardă garanția, așa ca m-am oferit să îl subînchiriez de la ea, cu contract. Menționez ca ea nu avea interzisă subînchirierea în contractul său cu proprietarul.

La ceva timp după am decis să îl închiriez pe termen lung, i-am pus în vedere acest lucru și chiar a mers cu mine să cunoască viitoarea chiriașă. Bineînțeles ca și acest lucru a fost făcut cu contract.

Eu am dat o garanție când am subînchiriat apartamentul, cunoștiință avea și ea plătită o garanție către proprietar iar eu la rândul meu am cerut o garanție.

Am închiriat apartamentul cu 2000 RON, iar eu plăteam mai departe 1600.

Între timp chiriașa a aflat, și-a cerut banii înapoi și a făcut plângere la poliție pentru înșelăciune.

Întrebarea mea e, unde este înșelăciunea având în vedere ca totul s-a făcut cu contract iar ea a plătit conform contractului pentru spațiul în care a locuit?
Buna ziua! Ce legi pot fi invocate pentru chemarea in judecată in speța următoare?

Compania x a solicitat o oferta online de la o companie de telefonie mobila. La telefon s-a discutat despre oferta x, s-a cerut un acord pe mail, după ce s-a trimis acordul reprezentantul companiei de telefonie nu a mai răspuns, iar ulterior s-a descoperit ca făcuse un abonament diferit fata de ce s-a promis in discuția telefonică. Nu a mai fost de găsit nici măcar de către colegi.
S-a solicita de mai multe ori rezilierea in cele 14 zile însă nu s-a efectuat. Compania încă primește facturi.
Bună ziua!
Am plasat pe eMAG o comandă săptămâna trecută, am achitat-o prin OP deoarece am dorit să o achit prin firmă. Vineri mi s-a spus ca pot sa merg sa ridic comanda iar ajunsă în showroom mi s-a comunicat faptul ca nu mi se poată da comanda deoarece încă nu se vede in sistema plata.

Am revenit ieri după ce mi s-a comunicat iar in scris ca plata este vizibila in sistem, iar pe contul de eMAG apare ca fiind achitata. Când m-am dus in showroom, aceeași poveste ca plata nu e in sistem. Le-am arătat clar ca mie îmi apare achitata pe aplicație și ce au zis colegii, și au ridicat din umeri ca ulterior sa îmi spună foarte lejer ca au făcut colegii “o mini ilegalitate” marcând proforma ca achitata in sistem pentru a îmi putea da comanda chiar dacă banii intraseră, dar deși au făcut acest lucru, sistemul nu le permite, plata nefiind vizibila.

Am depus plângeri la ANPC si ODS și intenționez sa acționez in instanța, însă as vrea sa știu dacă am legi pe care îmi pot întemeia plangerea și șanse de câștig.

Multumesc!
Buna ziua!
De aproximativ un an eu am plătit intretinerea prin aplicatia Pago. Acum o luna m-am trezit cu o datorie de aproximativ 7000 RON, asociația spunând că nu a primit vreo plata pana acum și au început un proces. Ce temei de apărare as putea avea?
Am înțeles, mulțumesc. Dosarul a fost pentru conducere fără permis

Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Latura civila in procesul penal presupune constituirea de parte civila, adica atunci cand persoana vatamata solicita daune materiale/morale.

Un exemplu de latura civilă?

Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Buna ziua!

Se poate stabili un onorariu de succes si in cauzele penale, pe latura civila. Suma de bani se plateste dupa pronuntare.

Puteti rezilia contractul de asistenta si sa solicitati restituirea partii din onorariul achitat deja, in cazul in care avocatul nu si-a indeplinit toate obligatiile asumate prin contract.
Daca nu doreste restituirea, in cazul in care mai puteti solicita, puteti face o plangere la baroul din care avocatul face parte.

Bună ziua! Unde și cum pot face o plângere împotriva avocatei mele? O scurtă relatare a ceea ce s-a întâmplat: Am achitat onorariul pentru faza de urmărire penală, în valoare de 2000 de lei, am semnat contractul și am stabilit că în caz că se ajunge în instanță voi mai achita 4000 de lei. Tot la semnarea contractului am fost întrebata dacă sunt de acord cu plata unui onorariu de succes in caz de rezultat favorabil al procesului; am fost de acord dar nu este specificat in niciun contract acest lucru.
Problema este ca de aproximativ 2 săptămâni, dumneaei insista sa achit jumătate din onorariul de succes înainte de rezultat și restul după. Am trecut peste faptul ca mi-a dublat suma pe care am propus-o eu ca onorariu de succes însă nu pot sa trec peste faptul ca refuza sa ma mai reprezinte spunând ca “trebuia sa ma gândesc înainte sa refuz sa ii plătesc jumătate din onorariul de succes”.
Având in vedere atitudinea dumneaei la care adăugăm faptul ca onorariul de succes in cadrul procesului penal este ilegal, as vrea sa depun o plângere. Menționez ca am toate mesajele cu doamna.