avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Activitate Claricom

Activitate Claricom

Răspuns la discuția Inregistrare CM, ITM Bucuresti
Multumesc D-lui Valeriu si giony18 pentru amabilitatea de a-mi raspunde la subiect.
Asa am sa fac, am sa trimit prin posta pentru ca la fel am auzit si eu, ca la e-mail nu actioneaza nimeni. Eu am nevoie sa se faca demersurile necesare in urma sesizarii.
Răspuns la discuția Inregistrare CM, ITM Bucuresti
Buna seara!
Vreau sa fac o sesizare catre ITM, referitor la o firma cu sediul in Buc. la care eu am lucrat si care refuza sa-si indeplineasca obligatiile salariale fata de mine.
Va rog sa ma indrumati putin. Eu sunt din alt oras si as vrea sa trimit cu posta asceasta sesizare, dar nu stiu exact la ce adresa sa o trimit. Am gasit mai multe adrese si cineva spunea pe acest forum si de Inspectia Muncii. Unde sa trimit totusi aceasta sesizare?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Refuzul platii salariului
Buna ziua!
Am revenit cu noutati in cazul meu.Dupa lungi discutii,mi-au acceptat demisia cu lichidare la zi (asa speram sa-mi primesc si eu salariu cuvenit).Azi m-au sunat sa-mi spuna ca din salariu care asteptam sa-l primesc, i-mi retin banii de diurna,banii de cazare,banii de deplasare... Firma e din Buc. eu sunt din Arad.In momentul angajarii au spus ca am cazare si diurna asigurata( postul meu presupune deplasare).In ultima luna am fost la Buc pt ca acolo m-au chemat.Mi-a oferit bani de cazare si diurna, dar nu mi-a spus nimeni ca acesti bani vor fi retinuti din salariul meu(bine ca nu m-a cazat la un hotel de lux sa platesc vreo 100 euro/noapte).Mentionez ca facturile pt cazare sunt pe firma si au fost date spre decontare.
Asa ca, chiar daca nu am acceptat concediu fara plata, tot au gasit ei o modalitate de a nu-mi plati munca depusa.
Acum astept sa vad,poate mai gasesc ei ceva sa-mi retina si putinul ce ar trebui sa-l mai primesc,poate trebuie sa platesc si cafeaua ce am consumat-o la birou...
Daca are cineva timp,rabdare si binevointa sa-mi asculte cazul mai pe larg si sa ma ajute cu niste sfaturi, va rog sa-mi scrieti pe adresa bogdy_hid@yahoo.com.Poate asa voi reusi sa fiu unul dintre putinii care poate sa faca ceva, sa nu se lase la mana si la bataia de joc a angajatorului.
Răspuns la discuția Ancheta sociala
Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti si mie ce inseamna ancheta sociala in cazul unui divort cu un copil minor.Cum se efectueaza, se anunta cand vin, ce anume urmaresc?
Multumesc!
Răspuns la discuția Refuzul platii salariului
Buna seara!Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie.Sunt angajat la o firma din 22.06 anul acesta.Am semnat contract de munca,l-au inregistrat la ITM, in 17.07 am primit aproape salariu intreg,direct de la sef,fara stat de plata,fluturs,etc.Totul bun si frumos...pana aici.De atunci nu am mai primit nici un ban,iar azi m-au chemat sa imi spuna ca ma baga in concediu fara plata din data de 01.08 pe motiv ca nu mai este de lucru, desi eu am lucrat pana in ziua de azi(31.08).
Ce ma sfatuiti sa fac in situatia asta? Maine trebuie sa le dau raspunsul. Consider ca e dreptul meu sa fiu platit cf contractului de munca, pe perioada in care am lucrat, iar daca accept concediu fara plata...accept si faptul ca am muncit pe gratis,nu?
Multumesc anticipat!
robertsega32 a scris:

ce acte trebuie? hotararea AGA (CA), statutul actualiyat in doua exemplare...?


Va spun din propria experienta(poate va ajuta).Actul constitutiv modificat,hotarare AGA si numaratorul de cuvinte pt hotarare.
Pt alocatia de 42 ron/luna,alocatie pt copiii de peste 2 ani,se primeste in contiunuarea celei de 200 ron sau trebuie facuta o cerere noua?

Multumesc!
Răspuns la discuția divort in care exista un minor
Ma puteti ajuta si pe mine cu un model cerere divort,cu un copil minor(2 ani),culpa comuna?
Va mai rog si sa ma indrumati putin.Care e urmatorul pas?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția orar lucru firma
Si pe mine ma intereseaza acest subiect.Am ca obiect de activitate principal"alte activitati sportive",dar mai am si altele secundare.Ce acte sunt necesare la primarie pentru a-mi declara orarul...pt ca nu l-am declarat.Nici nu stiam de asa ceva.Am fost la primarie sa intreb si m-au trimis de la unu la altu'.Sper ca ma puteti ajuta voi.
Răspuns la discuția Asociere intre 2 firme
Am revenit cu alte nelamuriri la care sper sa gasesc raspunsurile aici.
Am inceput activitatea in asociere in participatiune.Am cazut de acord ca aportul fiecarei parti asociate sa fie de 1000 ron.Contabilitatea o tin eu.Pt cei 1000 ron am eliberat chitanta asociatului si (dupa cum a zis contabila noastra) am un registru de casa separat unde evidentiez toate operatiunile asocierii.Nelamuririle mele sunt(nu ca nu as avea incredere in conta mea dar vreau eu sa fiu sigura):
1.Chiar trebuia un reg de casa separat pt activitatea asocierii?
2.Eu cum pun banii pt partea mea de aport in asociere?Aici nici conta mea nu stie sigur.
3.Decontul de face la fiecare sf de luna?
Multumesc anticipat pentru amabilitatea de a ma lamuri si de data asta.