avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate nicolina01

Activitate nicolina01

Discuție preaviz
buna ziua,
am o intrebarea:o persoana la care ii inceteaza contractul de munca conf.art.55 lit.b
,mai bebeficiaza de preaviz?
buna ziua,am nevoie de o informatie -lucrez la o institutie publica si am avut un caz de indisciplina in munca ,in urma analizei comisiei de disciplina s-a hotarat sanctionarea cu avertisment scris a persoanei in cauza.
va rog sa ma lamuriti ce inseamna asta pentru persoana in cauza si cum se da avertismentul scris - se reduce ceva din salar?se scrie in cartea de munca avertismentul,se ridica avertismentul dupa ce s-a constatat reabilitarea persoanei in cauza?
multumesc mult:)
Buna ziua,
va rog daca stie cineva, unde pot gasi Memorandumul privind pensionarea incepana cu 01.02.2009.
Nu gasesc varianta oficiala.
Multumesc mult.
Buna ziua,am un caz de rezolvat:o persoana angajata in functie de conducere este in concediu da boala pe perioada mai lunga si in locul ei se doreste sa se aduca o alta persoana, pe perioada concediului de boala.Persoana venita(tot din cadrul institutiei) poate beneficia de indemnizatia de conducere.Institutia este bugetara.
Daca se poate urgent#-o
Discuție spor de auditor
Buna ziua,
am si eu o intrebare:daca stie cineva care este sporul de auditor pentru o persoana incadrata la o unitate bugetara (primarie) pe post de auditor;mentionez ca este personal contractual si este abslovent de stiinte economice fara cursuri speciale in domeniul auditului.
buna ziua,
am o mare rugaminte, daca stie cineva temeiul legal pentru declaratiile de avere si de interese si mai ales de cand se depun declaratii de interese(din ce an) - este vorba despre administratie publica
va multumesc
am o intrebare- stie cineva pana cand se pot preda cartile de munca pentru inregistrare
va multumesc
buna ziua,
am o intrebare - lucrez in cadrul administratiei locale si m-am lovit de o situatie:o persoana incadrata pe un post cu studii medii a absolvit studiile superioare si acum trebuie reincadrat conform studiilor absolvite.
Problema este daca transformarea postului pe care este incadrat se face prin concurs
Mentionez ca persoana nu s-a mutat pe alt post ci doar a absolvit studii superioare.Am studiat si Ordonanta 10/2008 art 7 si art.8 dar tot nu sunt lamurita
Am nevoie de un sfat urgent......
va multumesc
Răspuns la discuția Rugaminte material legislativ
Daca gasiti materialul legislativ va rog sa mi-l comunicati si mie pentru ca sunt interesata de aceasta problema
Lucrez tot in sector bugetar si m-am confruntat cu aceasta problema
buna,am un caz mai special : un angajat a lipsit de la serviciu opt zile nemotivat - este caz pentru desfacerea contractului de munca sau merge pe cercetare disciplinara prealabila conf. art.63 al.1 din CM cu urmarile ulterioare
practic omul a avut cerere de concediu neaprobata dar nu i s-a comunicat ca este neaprobata si a mers in concediu