avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Activitate irina_stirbu2000

Activitate irina_stirbu2000

Se poate invoca intr-o actiune in instanță o decizie de respingere a CCR ,dacă aceasta nu a fost publicată in Monitorul Oficial ,ci doar a fost nominalizată intr-un comunicat de presă al CCR că a fost respinsă obiecția de neconstituționalitate ?
La o licitație cu oferta in plic,se poate retrage ofertantul de pe primul loc după ce au fost deschise ofertele si stabilită ierarhia acestora? Dacă se poate retrage, poate fi desemnat castigator urmatorul ofertant din listă?
Răspuns la discuția AUTORIZTIE DE CONSTRUCTIE
Da,potrivit normelor de aplicare a Legii nr.50/1991 ,modificată si completata,la art.52,alin.(4) se prevăd următoatele :
(4) În cazul schimbării investitorului pe parcursul executării şi înaintea finalizării lucrărilor, potrivit prevederilor art. 7 alin. (14) din Lege, valabilitatea autorizaţiei de construire/desfiinţare se menţine, cu condiţia respectării în continuare a prevederilor acesteia, precum şi a înscrierii în cartea funciară a modificărilor intervenite cu privire la drepturile reale imobiliare. În această situaţie, autorizaţia împreună cu celelalte acte - avize, acorduri, documentaţii etc. -, care au stat la baza eliberării acesteia, aparţin de drept noului investitor (proprietar).
Intrarea in legalitate se face după ce parcurgeti următoarele etape:
-la compertimentul sau serviciul de urbanism depuneti cererea de intrare in legalitate
-se face constatarea in teren si se poate aplica amenda corespunzatoare
-se emite certificat de urbanism prin care se solicită intocmirea unei expertize tehnice pentru lucrările neautorizare
-in baza experetizei se intocmeste documentatia tehnică in vederea autorizării
-se achita taxa de autorizare si se emite autorizatia pentru extindere locuință.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti o cerere prin care solicitati cumpararea terenului aferent garajului pentru care aveti autorizatia de construire.Aveti dreptul sa cumparati prin atribuire directa acest teren,dupa ce este aprobata valoarea si vanzarea directa de catre consiliul local .
Se poate intabula imobilul(teren plus constructie) daca proprietarul terenului accepta sa dea o declaratie de superficie in forma autentica la un birou notarial.Astfel in CF imobilul va fi inscris cu numele proprietarului terenului si cu numele proprietarului constructiei.
Răspuns la discuția Postare utilizator Kyandra
Daca atunci cand folositi expresia = personal bugetar= va referiti la personalul contractual (persoane angajate in baza unui contract de munca) si care personal este platit de la buget ,ignorati faptul ca si cealalta categorie a functionarilor ( cei publici) este platita tot de la buget si este tot personal bugetar.
Răspuns la discuția Despăgubiri de 9 miliarde
Si in acest film horror totul se petrece fara sa existe niste documente ,desene tehnice,comenzi de lucrari,pe care strungarul sa fi fost obligat sa le execute?Daca este cuvantul sefului impotriva subalternului ,chiar ca va trebuie un avocat dintre cei mai buni pe aceasta speta.Succes!
Răspuns la discuția Autorizatia de construire
Valabilitatea autorizatiei continua pana la implinirea celor 2 luni de executie lucrari care se calculeaza de la data anuntului inceperii acestor lucrari.Trebuia sa solicitati un termen mai mare(se poate cere 24 luni maxim ).Acum va ramane ca inainte cu 15 zile de a expira valabilitatea ,sa faceti cerere de prelungire cu perioada necesară terminării lucrărilor si sa platiti 30% din taxa initiala de obținere a autorizației de construire..
In HG 28 din 2008 privind aprobarea continutului-cadru al documentatiei tehnico-economice aferente investitiilor publice, precum si a structurii si metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investitii si lucrări de interventii găsiti toate informatii legate de felul cum se completeaza un deviz si tot din deviz se poate stabili care dintre capitole are valoare mai mare si care este folosita pentru a stabili valoarea estimata pentru alegerea corecta a procedurii de achizitie publica.Sunt situatii cand capitolul cu lucrari predomina valoric sau cel pentru dotari .De obicei se alege CPV-ul pentru capitolul care are valoarea cea mai mare din deviz si se stabileste procedura in functie de pragurile din OUG nr.34/2006 si de situatie daca predomina valorea de la C+M va fi contract de lucrari,daca predomina cea de furnizare(procurare dotari) atunci va fi contract de furnizare.