avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate cab av PIRSAN SILVIA

Activitate cab av PIRSAN SILVIA

Buna seara. avand in vedere invoiala partilor, si primirea sultei, nu poate fi atacat. Prin partajul voluntar, o primit o suma de bani care reprezinta contravaloarea parii sale din bunurile comune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Puteti beneficia de ajutor public judiciar in baza OU nr. 51/2008.
Cf art. 4 din aceasta Ordonanta, "Poate solicita acordarea ajutorului public judiciar, în condițiile prezentei ordonanțe de urgență, orice persoană fizică, în situația în care nu poate face față cheltuielilor unui proces sau celor pe care le implică obținerea unor consultații juridice în vederea apărării unui drept sau interes legitim în justiție, fără a pune în pericol întreținerea sa ori a familiei sale..."
Problema se pune in situatia in care obtineti venituri in alta tara, iar dvs dati o declaratie pe propria raspundere...cunoscand prevederile cu privire la "falsul in declaratii".
Buna ziua. Autoritatea parinteasca se exercita in comun de ambii parinti. Puteti obtine un drept de vizita pentru a pastra lrgatura cu minorul. Trebuie sa existe motive intemeiate ca unul dintre parinti sa obtina o autoritate parinteasca exclusiva, iar aceste motive sunt doar cu privire la minor. Trebuie încercat, pe cât posibil, ca minorul sa fie ferit de orice efect negativ care ar putea sa se produca ca urmare a separarii parintilor sai.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara. Trebuie sa faceti plangere impotriva procesului-verbal de contraventie, in 15 zile, luati de la instanta un certificat de grefa, si cu acesta mergeti la politie sa recuperati permisul pana la solutionarea plangerii formulate.
Buna seara. Nu puteti avea acces la aceste conturi fara un certificat de mostenitor, sau un certificat de calitate de mostenitor. Indicat este sa dezbateti suucesiunea si astfel notarul face adrese catre bancile indicate (daca le cunoasteti), deoarece aceste sume revin tuturor mostenitorilor, in functie de cota-parte.

Buna seara. Persoanele fizice pot beneficia de scutiri, reduceri, eșalonări sau amânări pentru plata taxelor judiciare de timbru, în condițiile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar în materie civilă.
Art. 8 (1) Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute la art. 6 persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 500 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat.
(2) Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 800 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporţie de 50%.
(3) Ajutorul public judiciar se poate acorda şi în alte situaţii, proporţional cu nevoile solicitantului, în cazul în care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natură să îi limiteze accesul efectiv la justiţie, inclusiv din cauza diferenţelor de cost al vieţii dintre statul membru în care acesta îşi are domiciliul sau reşedinţa obişnuită şi cel din România.
Buna seara. Fiind vorba de o cerere evaluabila in bani, taxa de timbru judiciar se stabileste la valoarea datoriei.
Buna seara. Conducerea fara permis, ca sa fie infractiune, presupune punerea în circulație efectiva a vehiculului, deci nu poate exista decât prin participarea la trafic a unor vehicule. Simpla încredințare neurmată de conducerea vehiculului nu este incriminată.

Buna ziua. Aceasta este procedura in astfel de evenimente rutiere. Dvs aveti calitatea de "intervenient fortat", si este obligatorie introducerea in cauza si a dvs. Avand in vedere cele relatate, ar fi bine sa faceti aparari. Conform dispoziţiilor legale, în cazul producerii unui accident de circulaţie, având ca urmare cauzarea unui prejudiciu, pentru care s-a încheiat contract de asigurare obligatorie de răspundere civilă, acesta preia riscul asigurat. In materia asigurării de răspundere civilă auto, răspunderea asigurătorului faţă de persoana prejudiciată este o răspundere contractuală, asumată prin contractul de asigurare, fiind o răspundere directă, decurgând din achiesarea asigurătorului la riscurile conduitei asiguratului.
Buna ziua. Consultati mai multi cadastristi, si negociati, pentru ca nu sunt costuri fixe.Posibil sa aveti nevoie si de un avocat, daca nu aveti acte care sa corespunda.