avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate blackjack

Activitate blackjack

Buna ziua,
In cazul in care punctul de lucru al societatii se muta din depozitul A in depozitul B (aflate fizic la o dist. aprox. de 25 m), ambele situate in cadrul unui parc logisitc, la aceeasi adresa postala, este necesara refiscalizarea casei de marcat?

Multumesc pt. eventualele opinii,
Buna seara,

Va rog sa ma indrumati in ceea ce priveste vanzarea produselor companiei noastre catre entitati (nu sunt persoane juridice), mai exact catre canise care sunt doar inregistrate la Asociatia Chinoligica Romana.
Compania noastra are ca activitate importul si distributia (catre pet shop-uiri, cabinete veterinare, etc.) a produselor meidicinale veterinare si a hranei pentru animale de companie.
Cum ar trebui sa procedam din punct de vedere legal pentru a putea vinde produsele noastre catre aceste entitati? Precizez faptul ca marfa va fi trimisa numai prin curier, cel putin pentru inceput. Putem emte factura si chitanta, sau trebuie sa achizitionam si casa de marcat pentru bonuri fiscale?
Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Sef Serviciu si Director Adjunct.

Mai concret, eu sunt functionar de executie, iar la plecarea in concediu de odihna al Sefului Serviciu sau a Directorului Adjunct am fost nevoit sa semnez in modelul de cerere de concediu ca voi prelua atributiile de serviciu ale acestuia fara a fi emis niciun act in sensul acesta.

Este legala aceasta practica?

Buna ziua,

Se poate ca un functionar public de conducere sa fie inlocuit de un functionar de executie pe perioada concediului legal de odihna a celui dintai?
Da raspunsul este afirmativ exista vreo procedura care trebuie urmata?

Care este baza de calcul pentru stabilirea unui tarif?
Trebuie sa emit un ordin in care se vor prevedea anumite tarife pentru un serviciu si as dori sa stiu cum se pot stabili, in mod legal, tarifele corecte.

Va multumesc.
Buna ziua,

Am contractat un credit de nevoi personale in CHF si cred ca in scurt timp nu voi mai putea plati ratele. Prima rata a fost de aprox. 800 lei, iar dupa 2 ani jumatate rata a ajuns la aprox. 1300 lei, in conditiile in care salariul mi-a scazut cu 40%.
In contract, la garantii este mentionat salariul meu si al codebitorului, plus asigurarea de viata.
Intrebarea mea este daca in aceasta situatie, daca nu mai platesc ratele, banca imi poate lua masina sau apartamentul.

Multumesc,
Se poate ca un functionar public (de profesie medic uman) sa fie in acelasi timp si medic rezident?Exista o incompatibilitate in acest sens?
Concediul de odihna banuiesc ca trebuie sa il aprobe tot institutia de la care a fost detasat. Este corect?
In cazul detasarii unui fuctionar public care institutie ii va plati acestuia salariul? (cea de la care a fost detasat sau cea la care a fost detasat)
Buna ziua,

As dori sa stiu daca mai este in vigoare prevederea referitoare la scoaterea terenurilor din circuitul agricol.
Cu 2 saptamani in urma m-am prezenta la Primaria Buftea in vederea scoaterii unui certificat de urbanism, iar un domn de la Biroul Urbanism mi-a comunicat ca nu mai este in vigoare obligativitatea scoaterii terenurilor din circuitul agricol.
Ce stiti despre acest subiect?