avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Activitate Florentina_A

Activitate Florentina_A

Avem următoarea situație: o doamna în vârstă de 76 de ani, care deține în proprietate un apartament, locuiește împreună cu cei 2 copii, ambii divorțați și fără urmași.
Se poate cere înscrierea apartamentului în CF ca locuință a familiei?
Situatia este urmatoarea: un salariat al unei firme declarata inactiva, dupa neplata salariului pe mai multe luni, a renuntat sa mai munceasca in aceste conditii si a plecat, dar fara a avea posibilitatea de a obtine acte sau decizie de incetare a contractului de munca (firma este din Bucuresti, iar locul de munca era in Bacau). Numerele de telefon nu mai sunt valabile, sediul firmei pare sa nu mai existe, etc. La noul loc de munca, intrucat are varsta peste 45 ani, ar fi nevoie de toate aceste documente legale care atesta incetarea CIM, pentru a se obtine subventia de la stat.. Cum se poate proceda in acest caz?
Sunt deschise 2 actiuni. In prima reclamanta X deschide actiune in pretentii impotriva paratei Y. In cea de a doua, X este parata, si are alte 2 persoane chemate in garantie, iar cea cu pretentii este reclamanta Z. In prima actiune instanta decide, la prima sedinta, sa transfere dosarul la cel in care reclamanta este Z, si unde deja a avut loc prima sedinta si s-a dat un nou termen pentru citarea chematilor in garantie.
Conform NCPC chemarea in garantie se face cel mai tarziu la primul termen. Intrebarea este: in care dintre cele 2 actiuni trebuia reclamanta X sa faca cererea de chemare in garantie la primul termen?
Pe scurt, intr-un proces civil fond, paratul este nedeplasabil si ar dori sa depuna note scrise (nu a depus intampinare in timp util). Poate face acest lucru prin scrisoare recomandata? Este suficient sa adauge copie a cartii de identitate?
Se pare ca nu am avut toate datele. Revin. Exista un acord de mediere care de 3 luni nu a mai fost respectat. Dar, la asociatie nu exista o copie a contractului de proprietate a apartamentului pentru debitor. Se poate deschide o actiune in instanta chiar daca nu poate fi demonstrata calitatea pasiva a debitorului? (nu se poate depune o copie a contractului fiindca nu exista)
Exista un acord de mediere intre un debitor si o asociatie de proprietari prin care se stabileste un grafic de plata a datoriilor. Desi se mentioneaza ca acest acord "va fi supus incuviintarii instantei de judecata...", aceasta nu s-a intamplat. Este obligatorie aceasta incuviintare? Sau acest acord este valabil si asa, chiar si in fata instantei de judecata in eventualitatea unui conflict?
Intre o companie de telefonie mobila si un abonat a existat un proces pentru pretentii la neplata facturii finalizat cu o sentinta civila in 2011. In Martie 2014 compania s-a adresat unui BEJ pentru incuviintarea executarii silite obtinuta de acestia prin judecatorie. Dar pe site-ul judecatoriei de la fond apare in data de 25.07.2012 o cerere de investire pretentii , admisa,a sentintei din 2011. Intrucat paratul nu a primit nici un act in tot acest timp, se poate presupune ca compania de telefonie a obtinut investirea aceea in 2012 si nu a facut nimic pentru executare, iar acum s-a adresat unui BEJ din alta localitate pentru incuviintarea executarii silite in baza titlului executoriu pe care il reprezinta hotararea de fond ramasa definitiva fara sa mai apara in acte acea investire din 2012. Cat de legal este? Si daca nu este legal, cum poate paratul sa ceara lamurirea situatiei si amanunte legate de aceste proceduri din 2012, eventual copii dupa acea investire? Desi pare greu de admis pentru vremurile noastre, abonatul in cauza nu a primit nici macar o simpla citatie, procesul s-a desfasurat in alta localitate si nu in cea de domiciliu, etc etc. Pe de alta parte, presupun ca obligativitatea informarii despre mediere nu se aplica in cazul de fata.
Existand restante la plata intretinerii debitorul achita la casierie o anumita suma. Jumatate din suma achitata a fost evidentiata pe chitanta in cauza ca plata a fondului de reparatii pe 1 an intreg, restul sumei fiind trecut in contul debitului plus penalitati. Este legal sa se procedeze astfel? Adica, nu ar tebui ca mare parte din suma achitata sa se scada din contul datoriei?
Răspuns la discuția Cerere reexaminare cadastru
Ok, inteleg, acesta este termenul legal, insa nedumerirea mea era in legatura cu obligatiile fiecarei parti. Daca s-a depus aceasta cerere, iar termenul de 20 de zile este depasit cu mult, care sunt consecintele? Cei de la Cadastru sunt obligati sa trimita raspunsul prin posta? (asa cum au facut cu instiintarea) Sau este obligatia proprietarului sa mearga acolo? Mentionez ca persoana are o varsta destul de inaintata si mai multe probleme de sanatate.
Asociatia de proprietari a facut cerere de inscriere a ipotecii pe un imobil pentru restante la plata cheltuielilor de intretinere. Proprietarul apartamentului a depus o cerere de reexaminare. Care este termenul in care cei de la Oficiul de cadastru trebuie sa raspunda la o astfel de cerere? Si care este procedura legala? Cererea a fost depusa pe 11 septembrie si nu s-a primit nici un raspuns pana acum.