avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA in contextul noului cod fiscal - Dezbatere, ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA in contextul noului cod fiscal - Dezbatere, Solutii, ???

Conform noului cod fiscal PFA-ul va fi o specie pe cale de disparitie.
Majoritatea PFA-urilor existente vor fi incadrate la activitati dependende conform noilor criterii, si astfel impozitarea se va face ca in cazul oricarui salariu.

Am intors problema pe toate partile si nu gasesc nici o solutie.
Intrezareste careva vreo varianta sau ma duc sa suspend activitatea ?
Cel mai recent răspuns: ceapfa , utilizator 17:21, 6 Octombrie 2010
Si eu cum voi fi considerata Independenta sau Dependenta?PFA, coafor, norma de venit...
Poate sunt si eu considerata Independenta, .......ca dependenta sunt destul ..........de serviciu...
Nu lucrez decat cu clientele mele...
Pana la aparitia normelor astept sfatul vostru.
Ms
@albertokurtyan
Domnul Kurtyan eu incerc sa imi desfasor activitatea cu cheltuieli minime / batai minime de cap. In concluzie am ales norma de venit, neinregistrat in scopuri de tva; eu as vrea ca statul sa-mi zica TREBUIE sa platesti contributia la pensii, TREBUIE sa platesti contributia la sanatate, TREBUIE sa faci aia ca sa fi in regula sau ailalta; chestiile obligatorii as vrea sa mi le spuna statul da chestia e ca nici statu, prin reprezentantii ce-i are in teritoriu, nu stie ce TREBUIE sa faci minim ca sa fi cu toate in regula; de fiecare data cand am avut tangente cu statu (ANAF, RC) am intrebat ce mai trebuie sa fac; PFA-urile probabil erau la inceput in 2001 nimeni nu mi-a spus nimic de pensii / sanatate; legile s-au schimbat de-a lungul anilor, eu ca om ce vreau sa muncesc intr-un domeniu ar trebui (ca sa fiu sigur ca sunt in legalitate) sa studiez in fiecare seara ce a mai scornit guvernul, ce legi / OG sau alte bazaconii au debitat peste zi, sa filtrez care dintre ele ma afecteaza ...
Asa mai bine ma reprofilez si dau la drept.
In momentul de fata astept normele de aplicare in ceea ce priveste dependenta/ independenta, cum lucrez cu o firma din afara Romaniei nu ar trebui sa ma declare dependent, o sa incerc sa lucrez ca independent evitand conditiile asimilarii (cand aud de asimilare primu lucru ce imi vine in minte sunt borgii)
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
Popu, utilizator
Si eu cum voi fi considerata Independenta sau Dependenta?PFA, coafor, norma de venit...
Poate sunt si eu considerata Independenta, .......ca dependenta sunt destul ..........de serviciu...
Nu lucrez decat cu clientele mele...

Prin natura acestor servicii, coafura nu va fi considerată niciodată activitate dependentă, deoarece ai foarte multe cliente (nu ai client unic), faci serviciu la domiciliul clientului sau intr-un spatiu pentru care platesti chirie, ai patrimoniul distinct (foarfece, uscator de par... etc.).
Este imposibil să fie considerată coafura activitate dependentă.

Alberto Kurtyan
Deci, chiar daca nu au aparut normele , aceasta OUG se aplica din 01 iulie 2010?
@Popu

Dacă lucrezi exclusiv cu clienţi externi (presupun servicii informatică), de ce nu lucrezi folosind o corporaţie străină, cu un spv (special purpose vehicle) - o denumire pompoasa a corporatiilor in paradisuri fiscale?

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)
Neclaritati pfa tsg tsg Buna ziua! Se discuta mult de acest subiect si am incercat sa gasesc raspuns si la o neintelegere a mea. Probabil ca e ceva de interpretare: \"\" Orice ... (vezi toată discuția)
Pfa-versus angajat leo2000ro leo2000ro Se mai merita sa ne facem PFA?!Sau nu?! Eu vroiam sa imi fac PFA -ca inspector HR...acum nu stiu ce sa fac...are cineva vreo idee?Eu sunt angajata, dar pe alt ... (vezi toată discuția)