grandanat a scris:
@consulting1234
1-2
Plafonul de venit nu se aplica la veniturile din activitati dependente. Deci oricati clienti ai avea si oricate facturi ai taia, 1 pe an sau 20 pe luna, taxele si impozitele se aplica exact la sumele de pe facturi.
3. Binenteles ca emiteti facturi in continuare. Desi am o banuiala ca facturile pentru activitati dependente vor arata ca niste fluturasi de acum inainte, adica vor contine si informatii despre taxele si impozitele platite de beneficiarul de venit.
Ori n-ati citit bine intrebarile, ori le intelegeti pe dos. Eu nu vorbeam de activitati dependente, ci despre activitati INDEPENDENTE. Repet, de unde sa stie clientii mei cand am depasit plafonul si cand nu? Si daca plafonul se refera la o suma lunara, daca eu emit 10 facturi pe luna, de unde stiu clientii mei cand s-a atins plafonul? Si de ce ar trebui sa se retina taxele la sursa de venit? Si cum ramane cu normele de contabilitate in partida simpla, care spun ca taxele si impozitele se aplica la venitul net, nu la brut (daca mi se retin la fiecare factura, la client, inseamna ca taxele se aplica la venitul brut, nu net)?
Daca n-aveti raspunsuri pertinente, mai bine nu mai postati nimic. Mai mult generati confuzie.