avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA in contextul noului cod fiscal - Dezbatere, ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA in contextul noului cod fiscal - Dezbatere, Solutii, ???

Conform noului cod fiscal PFA-ul va fi o specie pe cale de disparitie.
Majoritatea PFA-urilor existente vor fi incadrate la activitati dependende conform noilor criterii, si astfel impozitarea se va face ca in cazul oricarui salariu.

Am intors problema pe toate partile si nu gasesc nici o solutie.
Intrezareste careva vreo varianta sau ma duc sa suspend activitatea ?
Cel mai recent răspuns: ceapfa , utilizator 17:21, 6 Octombrie 2010
daca am incheiat un contract de prestari servicii inainte de aparitia oug 58 dar plata se face acum cum va fi impozitata aceasta suma in cond in care sa presupunem activitatea este considerata dependenta? cu impozitul de la data incheierii ctr sau cel de la data platii?
Consiliul National al IMM-uri se va adresa Avocatul Poporului in vederea sesizarii Curtii Constitutionale privind prevederile din Codul Fiscal care se refera la reconsiderarea activitatilor independente in unele dependente, pe motiv ca au efecte retroactive.
[ link extern ]
da' parca era vorba ca scot normele alea in max 10 zile...bag seama ca la ei 10 zile sunt ca 10 ani. nu de alta, dar sunt clienti care refuza sa plateasca facturile de teama ca vor fi pusi ulterior sa imi ceara bani inapoi ca sa ii depuna apoi la Fisc in numele meu (retinerea aia la platitorul de venit care e oricum ar vrea ei stupida de la un cap la altul)...
Radiere PFA 19 Iulie 2010...

Am fost la Registrul Comertului si am radiat activitatea PDA. Pentru cei interesati va trebuie:
1. cererea tip [ link extern ] ;
2. copie BI/CI
3. Certificatul inmatriculare (original)
4. Certificate constatatoare (original)
5. Dosar cu sina
+ taxa de 14 ron

PS: pentru suspendare activitate PFA va trebuie aproximativ aceleasi acte (+ cerere de motivare) + taxa de 150RON.
Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti, cat mai clar posibil, cat trebuie sa platesc contributiile sociale (CAS, CASS, somaj) inainte si dupa 1 iulie 2010 pt un PFA. In momentul de fata am un contract de prestari servicii cu un singur client (o singura factura pe luna), deci probabil voi fi incadrat ca "dependent", macar cu art.7, pc.2.1. alinjeatul f) - orice alte elemente care reflecta natura dependenta a activitatii." din OUG58/2010 #-o.
Din ce am citit pe forum, in acest thread, nu-mi este clar cat si cum se va plati, ci doar ca se asteapta normele de aplicare pt aceasta OUG pt a se (mai) clarifica anumite aspecte.
Multumesc anticipat,

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)
Neclaritati pfa tsg tsg Buna ziua! Se discuta mult de acest subiect si am incercat sa gasesc raspuns si la o neintelegere a mea. Probabil ca e ceva de interpretare: \"\" Orice ... (vezi toată discuția)
Pfa-versus angajat leo2000ro leo2000ro Se mai merita sa ne facem PFA?!Sau nu?! Eu vroiam sa imi fac PFA -ca inspector HR...acum nu stiu ce sa fac...are cineva vreo idee?Eu sunt angajata, dar pe alt ... (vezi toată discuția)