avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cardul de sanatate cu microcip... Pericol sau ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cardul de sanatate cu microcip... Pericol sau binefacere?


Dupa discutiile fara finalizare , privind cartile de indentitate electronice `666`, pasapoartele biometrice.. iata ca acum se vorbeste despre cardurile de sanatate cu microcipuri - fiind stabilit si termenul de ianuarie 2012 . Suntem cobai, sau nu ? In Olanda, Finlanda, Spania, Norvegia, sunt carduri de sanatate , dar fara microcipuri..
In curand se va aplica insertia subcutanata a microcipurilor........Controlul mintii si reflexe impuse... Grav!!
Fiecare roman , asigurat si NEASIGURAT va fi obligat sa aiba astfel de card,DE SANATATE - cu microcipuri, fara de care, nici aspirina, nu o mai poate cumpara de la farmacie...
In acestea sunt inmagazinate toate informatiile in cel mai mic detaliu despre posesorul de card.. de la datele de stare civila, studii, CNP, familie , domiciliu, stare de sanatate cu diagnostice, pana la ..orice.
Aceste carduri pot fi citite de la distanta, iar prin sistemul nu prea complicat, poate fi folosit si ....de catre medic.
Cine altcineva mai poate intra in sistem??
Multi.... si importanti.. Cu ce alte scopuri ?
Daca prin cardul telefonului poti fi localizat .... ma ingrozesc cand ma gandesc ca prin scanare, se pot "aduna" informatiile cu privire la un grup imens de oameni.
Daca s-au intamplat atatea lucruri ingrozitoare prin `copierea` sau `clonarea` cardurilor de banca, urmarirea de catre serviciile secrete si identificarea unor persoane, apoi folosirea acestui fel de sistem in marile atentate, localizarea unor fosti oameni politici...apoi arestati (Serbia).. si multe alte chestii la care nu avem acces, ma apuca groaza...
NU ma pricep.. asta nu ma impiedica sa am niste temeri...
Este dubios!!?? In acest moment, esti asigurat, dar nu beneficiezi de aproape nimic daca mergi la un spital. Pentru bolnavul NEASIGURAT cu capul spart, nici macar bandajul nu i se da....ca nu este asigurat....dar i se da un card cu microcip..., !!!
Oare, nu au - cu totul alt scop??
Acest card va trebui sa il pastram asupra noastra..... Va deveni o Carte de indentitate mult mai ampla ??
Oare de ce Senatul, Parlamentul , Prefecturile- nu au carduri, nici macar pentru salarii??
Vreau sa aflu pareri, poate ma `dumiresc` si eu....
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:24, 19 Octombrie 2010
Primordiala este libertatea persoanei (evident, pana la limita libertatii celuilalt). Eu chiar tin la ea si cred ca stiu sa o si folosesc, iar daca nu... inca mai lucrez la solutie.
Cardul de sanatate cu microcip nu are nicio legatura cu incalcarea libertatii individuala. Posesorul acestui card, ajuns la spital, sa zicem, prezinta cardul, medicul il introduce in pos si vede pe monitor daca pacientul este asigurat si alte date de identitate sumare care oricum sunt scrise in CI, in biletul de trimitere etc....

Ba eu zic ca are. Toate datele de identificare vor fi stocate, iar acea baza de date este - evident, din punctul meu de vedere - sursa de ingrijorare. Daca s-a "spart" baza de date a NASA, Pentagon de ce ar fi imposibil de accesat aceasta, romaneasca? Cine imi garanteaza ca datele mele personale nu vor ajunge in cine stie ce sistem?
Era vorba de microcipul subcutanat, ca restul cardurilor il au deja. La acela ma refeream, nu la ce este prins intr-un cartonas.
In privinta pasapoartelor biometrice am aceeasi parere vizavi de prelevarea amprentelor.
elga50 a scris:

Cardul de sanatate cu microcip nu are nicio legatura cu incalcarea libertatii individuala. Posesorul acestui card, ajuns la spital, sa zicem, prezinta cardul, medicul il introduce in pos si vede pe monitor daca pacientul este asigurat si alte date de identitate sumare care oricum sunt scrise in CI, in biletul de trimitere etc....

Aveti dreptate !
Mai este si frica de ceva nou,situatii in care romanii nu sunt prea receptivi.


@elena138
Sistemul cardului cu microcip este in toata UE. Noi ce am mai ramas de caruta!
Vrand-nevrand va trebui sa intrati in sistem sau ......pastrarea, in numele libertatilor si drepturilor dv., in afara sistemului, teoretic vorbind ca s-ar intampla asta, nu ar face decat ca, la caz de urgenta sau nevoie, sistemul nu v-ar putea servi intrucat nu sunteti recunoscuta.
Pana la urma cine ar avea interes sa afle ce despre dv.? Daca sunteti asigurata CASS sau CNP-ul sau grupa sanguina? Plus ca existe sisteme de siguranta asa cum au si bancile si NASA si Pentagonul etc. Credeti ca va aflati pe aceeasi treapta de interes cu acestea pentru ca cineva sa vrea sa "sparga" sistemul de securitate al MS? :)

In aceeasi idee puteti contesta si actualul cartonas al CI deoarece el face parte din sistemul de evidenta a populatiei cu date stocate tot intr-o baza de date....:)

Suntem din ce in ce mai mult niste mici entitati dintr-o multitudine de baze de date. Ne putem pastra identitatea, drepturile si libertatile, indiferent de cate cartonase cu CIP am avea de la diferite institutii si autoritati, fiind constienti de ele si facandu-i si pe ceilalti sa le vada.
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Ce ascunde cardul de sanatate (in microcip)!!! nucu$ nucu$ Iata prezentarea opiniei unui medic român, nu oricare, despre cardul de sănătate. Citiţi şi spuneţi şi altora, poate aşa realizăm cât este de grav ... (vezi toată discuția)
În fișa medicală a copilului meu apar diverse boli de care nu a suferit și tratamente de care nu a beneficiat. ce pot face pentru a soluționa problema și în ce fel mă poate afecta acest lucru? Gianina Cosmina Gianina Cosmina Buna ziua.Am o fetita in varsta de 11luni. De cand s-a nascut am inscris-o la medicul meu de familie. Saptamana trecuta am dorit sa schimb medicul, am fost la ... (vezi toată discuția)
Abuz acte biometrice - cardul national de sanatate gabi.cristi gabi.cristi Buna ziua, As dori sa-mi indicati/recomandati daca se poate unde exact pot gasi un avocat specializat in problema privind mizeria care se intampla cu actele ... (vezi toată discuția)