avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... atributii care nu sunt in fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

atributii care nu sunt in fisa postului

Lucrez la stat.Seful serviciului e un individ dificil caruia nu-i place sa faca treaba.In fisa mea de post, inspector grad 3 nu sunt trecute cateva dintre atributiile pe care mi la da, dar cel mai tare ma deranjeza ca numai in fisa lui de post e trecuta "reprezentarea institutie la diverse activitati"-asta insemnand delegatii sau poate intalniri sambata sau duminica .El nu vrea sa faca treaba sambata sau duminica pentru ca "are familie".Mai am 2 colege, nici ele nu vor dar doar la mine face scandal.Nu vreau sa plec in delegatii, am salariul cel mai mic si functia cea mai mica din birou, iar in fisa postului nu scrie, repet nimic de delegatii.Ma ameninta ca-mi schimba fisa postului si-o sa am delegatii de nu le pot duce...Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: emilia73 , utilizator 08:05, 3 Octombrie 2007
Nu sunt foarte dese intalnirile astea.Supararea nostra, a celor 3 femei care suntem aici e faptul ca numai el-seful are genul asta de atributii in fisa postului, motiv pentru care are si salariul mai mare.El nu vrea sa mearga in delegatii pentru ca pur si simplu nu nu vrea :e efortil prea mare!El are familie, el s-a saturat sa iasa la inaintare-ciate din el.La birou nu sta decat 3-5 ore pe zi, restul timpului il foloseste in scop personal.Noi face 95% din treaba...si e ingrozitor de frustrant!
Nu se platesc ore suplimentare pentru munca noastra nu e foarte grea si-ar fi de rasul curcilor sa ceri ore peste program.EL de ce are spor 30%?Nu pentru a se ocupa de problemele care depasesc cele 40 de ore saptamanal?
OK.Sa spunem ca ii cer sa-mi modifice fisa postului, asa cum ne tot ameninta...ce=-o sa iasa!Iar o sa tipe, iar o sa se crizeze! Pot spune ca nu plec in delegatie decat daca-mi modifica fisa postului si-mi mareste salariul?
Poti sa te mai eschivezi si tu.
Ca el s-ar descurca mai bine in problema respectiva..................
Eu am fost ultima data sa mearga altcineva.................
Trebuie sa gasesti si o alta metoda sa scapi


Poate ar trebui sa incerci sa-l infrunti cu arme de acelasi tip. Refuza-l pur si simplu pe motive familiale, asta poate insemna sa pornesti un razboi(si trebuie sa decizi daca merita) treaba e ca ar trebui si el sa faca o gramada de chestii birocratice ca sa ajunga sa-ti dea o eventuala sanctiune(ar trebui atributiile puse in fisa postului, sa existe un regulament intern sau contract de munca care sa prevada o procedura de sanctionare clara pentru neindeplinirea unor sarcini de servici, etc..Toate astea pot fi usor atacate in justitie de un avocat bunicel daca nu sunt perfect facute. Nu cred (la lenea de care spui ca da dovada) ca va avea chef sa mearga pe drumul asta daca i-l descrii si isi da seama ca mai bine e sa ajunga la un compromis cu voi. Totusi as spune ca daca vrei sa mai ai zile bune in echipa aceea trebuie sa cazi la o intelegere de modus vivendi atat cu el cat si cu celelalte coelege, sa ajungeti sa faceti treburile "nasoale" prin rotatie daca nu se poate face rasplata salarial sau altcumva...
sporul de 30% este spor de conducere pentru ca este sef serviciu, nu pentru orele care depasesc programul normal de 40 ore / saptamana
Si la drept vorbind orele suplimentare si munca "nasoala" nu le face seful.
Le face cel mai mic in grad , asa cum este cazul tau.
Priveste si partea buna a problemei, inveti lucruri noi si capeti abilitati pe care nu le-ai capata stand in birou.
Cred ca sfatul de a refuza, dat anterior trebuie luat in seama. Nici chiar un sef nu tine mortis sa iste un scandal.

Alte discuții în legătură

Seful meu ma forteaza sa plec din firma prin atribuirea unui volum imens de lucru Oran Oran Buna ziua, Problemele au intervenit dupa numai 2 luni de la angajarea mea intr-o firma nationala de distributie produse ... (vezi toată discuția)
Atributii suplimentare care nu tin de natura postului ocupat si nespecificate in fisa postului euggen23 euggen23 Buna ziua, de un an zile am tot primit atributii/responsabilitati suplimentare, care nu tin de postul ocupat de mine si, evident, nici nu sunt trecute in fisa ... (vezi toată discuția)
Angajatul care sta denisa_eu denisa_eu Buna ziua, la birou ne confruntam de cateva luni cu un contabil.... sub orice critica; asa ceva nu credeam ca exista: toata ziua sta degeaba, la propriu. ... (vezi toată discuția)