avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... atributii care nu sunt in fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

atributii care nu sunt in fisa postului

Lucrez la stat.Seful serviciului e un individ dificil caruia nu-i place sa faca treaba.In fisa mea de post, inspector grad 3 nu sunt trecute cateva dintre atributiile pe care mi la da, dar cel mai tare ma deranjeza ca numai in fisa lui de post e trecuta "reprezentarea institutie la diverse activitati"-asta insemnand delegatii sau poate intalniri sambata sau duminica .El nu vrea sa faca treaba sambata sau duminica pentru ca "are familie".Mai am 2 colege, nici ele nu vor dar doar la mine face scandal.Nu vreau sa plec in delegatii, am salariul cel mai mic si functia cea mai mica din birou, iar in fisa postului nu scrie, repet nimic de delegatii.Ma ameninta ca-mi schimba fisa postului si-o sa am delegatii de nu le pot duce...Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: emilia73 , utilizator 08:05, 3 Octombrie 2007
Sorry, dar daca in fisa sefului scrie "reprezinta institutia in....." si nu "delega pt. reprezentarea institutiei...." mi se pare ca el nu isi indeplineste sarcinile de serviciu. Iar alte sarcini inafara celor trecute clar in fisa postului pot fi solicitate doar in timpul programului normal de lucru si sa nu depaseasca nivelul de calificare al salariatului, respectiv nivelul postului ocupat. Altfel....trebuie modificata fisa de post si , bineinteles salariul ;)
Intrucat nu stim exact in ce consta munca pe care o desfasoara d-ra. la sfarsitul saptamanii, doar putem sa presupunem.
Si daca ar fi sa ma intrebi pe mine un sef are ca obligatie impartirea sarcinilor de serviciu, lucru ce se regaseste in formula "conduce departamantul......"in nici o fisa a postului nu vei gasi ca atributie " deleaga pe.....sa faca..........", si daca nu scrie asta nu poate pune pe nimeni sa faca nimic.
Problema care se pune este daca salariata are sau nu dreptul de a indeplini respectiva sarcina, asa cum spuneai daca este de competenta ei sau nu. Aici poate sa aiba un castig de cauza.
:) "a conduce" nu presupune doar a imparti sarcini...le mai ai si pe ale tale pe langa asta ( o spun ca fost sef de departament, dar poate fi considerat ceea ce spun doar ca o parere:) )
tana a scris:

:) "a conduce" nu presupune doar a imparti sarcini...le mai ai si pe ale tale pe langa asta ( o spun ca fost sef de departament, dar poate fi considerat ceea ce spun doar ca o parere:) )

Total de acord.
Ai recarcat insa faptul ca D-ra este angajata la stat?:D Acolo faptele sfideaza logica:))
Multumesc mult pentru raspunsuri.
As putea incepe un "razboi" pe motive familiale.Sotul nu e de acord cu deplasarile astea in conditiile in care eu am un salariu de 600 de lei, iar el, cu afacere proprie castiga de 4-6 ori mai mult.Deplasarea care are loc joia asta e la 120km si se sta pana la ora 19.Nu pot merge cu autobuzul ca am rau de masina...iar tren direct nu e..e cu schimbare...plec cu masina noastra personala...

M-am gandit sa intru in audienta la seful mare..sa-i cer , dupa ce fac si amarata asta de deplasare sa-mi modifice fisa postului adaugandu-mi si genul asta de atributii si implicit o marire de salariu...Tin sa precizez ca in aprilia am mai facut o deplasare la distanta de 150 km -tot cu masina mea, sotul venid cu mine, si cand seful mare a vazut ca eu plec in locul sefului meu s-a mirat..."Tu pleci? In locul lui X-uluescu?"...dar n-a mai spus altceva...

Pe de alta parte nu pot anticipa reactia sefului mare la cererea mea...
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2007
emilia73, utilizator

Alte discuții în legătură

Seful meu ma forteaza sa plec din firma prin atribuirea unui volum imens de lucru Oran Oran Buna ziua, Problemele au intervenit dupa numai 2 luni de la angajarea mea intr-o firma nationala de distributie produse ... (vezi toată discuția)
Atributii suplimentare care nu tin de natura postului ocupat si nespecificate in fisa postului euggen23 euggen23 Buna ziua, de un an zile am tot primit atributii/responsabilitati suplimentare, care nu tin de postul ocupat de mine si, evident, nici nu sunt trecute in fisa ... (vezi toată discuția)
Angajatul care sta denisa_eu denisa_eu Buna ziua, la birou ne confruntam de cateva luni cu un contabil.... sub orice critica; asa ceva nu credeam ca exista: toata ziua sta degeaba, la propriu. ... (vezi toată discuția)