avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
lauraluro a scris:

buna tuturor
si eu vreau sa ma pregatesc pt anul viitor....anul acesta am fost sa imi fac o idee si sa ma ambitionez pentru ca de invatat ....nu am invatat ...
vorbeau in sala de faptul ca s-ar putea ca anul viitor sa nu se mai organizeze pentru ca nu mai au locuri , ca organigrama ar fi completa....a mai auzit cineva despre asta?...
si inca nu am inteles....luam in considerare si noile coduri sau inca nu se stie ?
multumesc ...si spor la invatat :)

Buna Laura,
Felicitari pentru participarea la examen, chiar daca nu ai obtinut punctaj suficient, mai este un an. Ce pot sa-ti spun este ca in fiecare an (de vreo patru ani incoace) se aude ca nu se mai da examen la INM la anul sau ca nu mai scot intre 150 si 200 de locuri caci nu le mai trebuie, sau ca scot doar 50 de locuriX-(...X-(in fine..multa literatura si putin adevar...nu te contrazic ce ai auzit in sala, poate sa fie sau poate sa nu fie adevarat, dar asta nu trebuie sa ne faca sa nu mai invatam sau sa asteptam anauntul oficial din luna Iunie pentru a ne apuca de invatat!
In alta ordine de idei, bine ai venit langa noi, ceilalti frati de suferinta!:) Cat despre coduri, nu se stie nimic precis, doar stiri ca ar intra abia in octombrie anul viitor in vigoare. Vom trai si vom vedea.
Spor la invatat!:)
lavinutza_btg a scris:

salutare!
am dat si eu acest examen si am picat ... :(( mi-am dat seama ca nu am invatat suficient
ii rog pe cei care au intrat sau au fost aproape, sa imi spuna dupa ce carti au invatat ( autorii).
ma gandesc sa incerc si la anul, chiar daca o sa fie destul de greu si cu serviciul.

Buna Lavinutza,
Imi pare rau pentru nerusita ta. Pe prima pagina a acestui topic este o bibliografie, sau mai bine spus, o indreumare din cartile din care ar trebui sa invatam. Am mai adaugat si eu unele. As vrea sa te rog sa te uiti peste ele si sa ne spui daca ai folosit aceste manuale/tratate in pregatirea ta pentru anul acesta, sau daca te-ai folosit si de alti autori. Poate in acest mod definitivam lista cu materialele necesare:)

P.S.: Apropo de Procedura Penala, eu pe langa monumentalul tratat al lui Negu, mi-am achizitionat si Drept procesual penal. Curs Universitar, Prof. Univ. Dr. Anca-Leila Lorincz, Editura Univerul Juridic. Este mult mai la obiect decat Neagu, prezinta multe decizii la ICCJ si CS. Este parerea mea, desi citesc si din Neagu.
nu se mai da examen de admitere in perioada 2011 - 2111 , in aceasta perioda magistratii vor fi alesi prin tragere la sorti din randul condamnatilor la pedepse cu inchisoarea de peste 10 ani.
pregatirea magistratilor intr-un institut propriu este o obligatie impusa de directivele Uniunii Europene , deci concurs o sa fie, cati o sa il ia este o alta problema .
Multumesc Laura 2626, astea sunt cartie dupa care am invatat si eu ... am auzit ca la procedura penala ar mai fi un autor foarte bun dupa care merita invatat: Theodoru.
Eu sunt cam dezamagita, descurajata ..... vazand dificultatea acestui examen din acest an si mai ales pt faptul ca nu stim daca la anul se va da sau nu. :(
Te inteleg ca esti dezamagita si eu as fi la fel in locul tau, pentru ca toti muncim si renuntam la multe pentru aceasta admitere. Nu stiu daca se va tine sau nu, vedem, oricum pentru ceva trebuie sa ne pregatim. Daca nu se va mai tine examen la INM, ma duc la Barou sau la SNG, nu stiu, voi vedea pe moment ce voi face. Ideea este ca nu trebuie sa te lasi indiferent cat a fost de greu anul acesta. Recunosc cand am vazut subiectele mi-a inghetat inima si ca sa spun mai pe romaneste, mi-a picat fata, la propriu:stunned: Decizia iti apartine, deocamdata, odihneste-te, respira si tu aer curat, fara griji si dupa te gandesti ce faci:) Da am auzit si eu de Theodoru dar nu mai am putere sa mai rasfoiesc si asa ceva.

@adrian_t87: Asta mi-a placut=D>=D>:D

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)