avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
allyssa a scris:

totusi .... la admiterea la facultatea de drept nu se dadea examen la limba romana (gramatica pt necunoscatori)?

P.s: daca e for real, bravo lui, asa cum este, cu cratime sau fara.

Da, Rares "e for real", il stiu de la cursuri.
In ceea ce priveste examenul la gramatica, din cate stiu eu doar in Bucuresti mai exista o asemenea proba (s-ar putea sa ma insel). Eu unul am sustinut admiterea la istorie si filosofie (UAIC Iasi), dar in ultimii ani admiterea se face pe baza de concurs de dosare (media de la BAC + anumite medii din timpul liceului). Or, pe baza gramaticii din liceu nu poti educa elite...Si nu poti crede in mod sincer ca un test grila de drept cum este cel sustinut la admiterea in INM poate evidentia calitatile "narativ - gramaticale" ale viitorilor magistrati...
Stati linistiti, ca stiu judecatori care scriau in minuta numai incorectitudini din pdv gramatical (na-ti in loc de n-ati, dupa dar puneau virgule). Se mai intampla si asemenea situatii, unii scriu din nestiinta, altii din neatentie, dar nu pe baza acestor greseli trebuie sa judecam valoarea unui magistrat.
T.Claudiu a scris:

Stati linistiti, ca stiu judecatori care scriau in minuta numai incorectitudini din pdv gramatical (na-ti in loc de n-ati, dupa dar puneau virgule). Se mai intampla si asemenea situatii, unii scriu din nestiinta, altii din neatentie, dar nu pe baza acestor greseli trebuie sa judecam valoarea unui magistrat.

asa e, calitatea unui magistrat nu se apreciaza dupa respectarea sau nu a normelor gramaticii, ci dupa prestare muncii, desi recorectareain aceste privinte ar putea tine totusi de imaginea personala!
T.Claudiu ai perfecta dreptate.
Va salut pe toti cei care sunteti viitori candidati la INM, cei vechi si cei noi.
Si eu am dat anul acesta.
Si eu am picat anul acesta.
A fost un adevarat soc pentru mine, pentru ca eram sigura ca voi intra, deoarece am invatat foarte mult, dar se pare ca nu a fost destul..
M-am gandit destul de mult daca merita efortul si toate sacrificiile facute..
Salut prezenta lui Rares, a lui un diletant si a lui T.Claudiu ale caror sfaturi sunt de un real folos si sper sa ne bazam pe prezenta lor si anul acesta. Va doresc spor la invatat si sa ne vedem cu totii la finis castigatori.
mie mi se pare dezamagitor faptul ca se anuleaza grile dupa contestatii e ca si cum cei care le fac dau ei insisi examen pe care -l trec doar cu 8-9 . e normal sa fie asa ?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)