Puppet - pentru mine este omor din culpa , deci forma de vinovatie este culpa.
Dar noi sau cel putin eu sunt obisnuita cau alt fel de expunere, spune-ne mai intai parerea ta, a autorului si apoi de ce crezi ca este gresit
Ideea e ca dupa cum am mai specificat,
Parerea mea in prima instanta era culpa fara prevedere. Dupa aia am inceput sa-mi pun intrebari daca autorul putea sa prevada rezultatul faptei sale... daca in aceasta situatie a existat obligatia si posibilitatea de prevedere. Sau aceasta obligatie poate fi dedusa din firea violenta, anterior cunoscuta de inculpat? Nu, e absurd.... Deci am inceput sa cred ca e maidegraba intentie depasita. Infractorul a actionat cu intentie in ceea ce priveste amenintarile si actele violente, iar rezultatul produs nu a fost nici urmarit, nici acceptat. Daca are vreo importanta culpa victimei, din moment ce nu opereaza o compensare a culpelor, raspunderea penala a faptuitorului nu este inlaturata prin culpa victimei.
Asadar, eu optez pt intentie depasita, nu culpa... Oricum am senzatia ca speta e mai simpla decst pare, si ca am complicat-o eu fara rost...
Legat de solutia corecta, cum am mai zis, nu este data in suportul de curs... deci va trebui s-o gasim noi. Nu de mult chiar am vazut la stiri o faza f asemanatoare cu doi tineri, cum fata a cazut din balcon si a murit in timp ce a vrut sa ajunga la un vecin prin balcon dupa ce s-a certat cu prietenul ei...
Da dar fata a cazut ca urmare a hotararrii pe care a luat-o de a parasi imobilul prin acest mod, insa in speta lui Streteanu inculpata adresa amenintari impotriva victimei, care datorita amenintarii incearca sa sara balconul, amenintarea si atitudinea autorului creaza acel raport de cauzalitate de la elementul material la urmare de aici deductia mea ca este culpa si intr-adevar fara prevedere. Eu cel putin asa o vad s-ar putea sa gresesc insa :stunned: dar cred ca uneori este bine sa iei situatia asa cum este la prima vedere caci daca iti complici prea mult argumentarea, raspunsul s-ar putea sa nu fie cel corect.:) Unde lanume ai gait speta in Streteanu la ce pagina?
Vax eu am gasit ceva asemanator intr-o hot. ICCJ, insa imprejurarile erau altfel, era vorba despre doi prieteni care se certau in casa unul l-a amenintat pe celalat acesta se retrage, se impiedica de pragul usii si cade, in cadere se loveste la cap si moare, respectivul este condamnat pentru ucidere din culpa, in speta respectiva se punea problema daca l-a impins sau daca doar l-a amenintat, cred ca speta este similara, erau intre LCM si ucidere din culpa.
Admitere inm 2010
ENGFULL
haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)