avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
m13d a scris:

Penal
1. P.generala - F. Streteanu, Teodor Moldovan care mie personal mi s-a parut destul de complet, si bineinteles de citit macar ca lectura inainte de culcare - Monstrii sacri(pentru mine)- V.Dogorz si C. Bulai.
2.P. speciala - aici prefer sa ma abtin habar nu am din ce sa mai invat anul acesta (astept sugestii:">)
3. Codul adnotat - Bodoroncea Georgina, Kuglay Irina, Lefterache Lavinia

Ce parere aveti de de Codul penal adnotat al lui Basarab - Pasca - Mateut (vol I partea generala si vol II partea speciala)?
Din cate am vazut pe cateva site-uri, codul adnotat al Georgianei Bodoroncea cuprinde doar partea generala si cateva legi speciale care oricum exced bibliografiei de concurs. Am vazut bine?
Si eu cred ca doar b este corect. Dar avand in vedere ca sunt racita si nu mai gandesc cum trebuie...este posibil sa ma insel...:((
Da Patrick - tocmai asta spuneam si eu ca la special nu mai stiu din care sa invat, in ce priveste codul adnotat de Bodoroncea se pare ca majoritatea intrebarilor de la penal de anul acesta au fost date de acolo unul din colaboratorii lucrarii fiind domnul Udroiu daca nu ma inseala memoria, ca facand parte din comisia de elaborare al grilelor.
O gila care pe mine m-a distrat
Momentul mortii marcheaza trecerea subiectului de drept civil de la starea de persoana la starea de:
a) bun
b) lucru
c) obiect
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
Vasile Mihaela, Consilier juridic
m13d a scris:

O gila care pe mine m-a distrat
Momentul mortii marcheaza trecerea subiectului de drept civil de la starea de persoana la starea de:
a) bun
b) lucru
c) obiect

Autorul treb sa fie tare lipsit de inspiratie...ce diferenta vede el intre starea de lucru si starea de obiect? Cat priveste starea de bun, traficul cu relicve, se stie, e din negura istoriei o afacere buna. Apoi, s-au descoperit 6 capete ale sf. Ioan Botezatorul si toate au mare succes. nimeni nu renunta, celelalte 5 sunt, in mod evident(dar evident), falsuri.
Deci Adrin dupa tine ce devine persoana fizica bun sau lucru ?caci obiectul cade din start. Nu este o grila inspirata insa pe mine m-a amuzat faptul ca persoana dupa moarte poate fi .... lucru si nu bun asa cum am dedus din explicatia ta.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
Vasile Mihaela, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)