avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Si in ceea ce priveste executarea, eu nu am nici un bun pe numele meu, dar cand am facut abonamentul , a fost nevoie de factura de la energie electrica, care e pe numele bunicului meu, credeti ca poate sa execute bunurile lui???? Ce pot sa fac?? Va rog sa imi spune-ti

Daca factura era pe numele dvs. (implicit si contractul ) atunci ei nu pot sa execute bunurile bunicului.
Avand in vedere ca ei au facut demersurile pentru recuperarea debitului inainte ca acesta sa se prescrie, nu aveti alta solutie decat sa incercati sa achitati debitul respectiv.
Incercati sa vorbiti cu ei si poate va accepta plata in transe.
S-a terminat convorbirea cu acea persoana .Am pus mana pe telefon si l-am sunat pe tata , care a confirmat ca el platise
acea ultima factura si ca a si reziliat contractul atunci.Bine inteles l-am intrebat daca mai are chitanta ....

Deci este clar ca nu spuneti tot adevarul pt ca tatal dvs. nu avea cum sa rezilieze contractul daca nu era titular. In ceea ce priveste consilierii juridici de la Eos nu au superirori cand vine vorba de scara ierarhica directa...asta din cunostiinte sigure...deci nu poate sa vina directorul sa vbeasca la telefon cu dvs. Motivul pt care vi s-a spus sa achitati intr un cont este pt ca datoria a fost cesionata. Datoria este cu adevarat prescrisa deci posibilitatea de a fi dat in judecata nu mai exista pt recuperarea datoriei. Dreptul de a solicita plata datoriei in schimb nu se prescrie si trebuie sa luati la cunostiinta faptul ca daca veti merge sa faceti un alt contract de telefonie mobila veti fi gasit in Preventel cu datoria. Ma indoiesc cu un angajat de la o reprezentanta Orange (nu dealer) v a comunicat ca nu aveti datorie. Pt a fi sigur ca intradevar aveti datorie faceti cerere sa vi se dea copie dupa contract si facturi restante. Puteti sa comunicat cu cei de la Eos pt acest lucru. Iar in ceea ce priveste intrebarea 5 pe care ati adresat-o si anume aceea ca acel contract de telefonie este intre dvs si furnizor - in contract este stipulat faptul ca Orange are dreptul sa cesioneze datoria - lucru pe care l a facut - iar Orange nu este obligata sa va aduca la cunostinta faptul ca a hotarat sa cesioneze datoria.
O seara buna
Ultima modificare: Duminică, 17 August 2008
malix, utilizator
As avea niste intrebari daca ma poate ajuta cineva....
Pe numele tatalui meu am primit o instiintare de la EOS KSI ca trebuie sa platesc o factura din 2004 in valoare,cu tot cu penalizari de 250 lei.Stiu ca firma EOS KSI nu ma mai poate obliga sa platesc datoria fiindca sa prescris, insa vreau sa stiu daca acestia pot sa de stire Biroului de Credit si sa nu mai poata pupa tata credit,daca platesc datoria sunt sters?
A doua problema,oarecum asemanatoare...pe numele meu am doua facturi neplatite,una la Orange in valoare de 340 lei cu tot cu penalizari de 6 luni, si una de 1 an la Cosmote in valoare de 1000 lei cu tot cu penalizari.La ambele am primit de la EOS KSI instiintare de plata.Daca platesc datoriile am sanse sa nu figurez in Biroul de Credit.Am inteles ca de la 1 septembrie o sa fie limitat acesul la credit datoria acestor facturi la telefonia mobila pe o perioada de 5 ani.E adevarat?Mai am o nelamurire....e legal ca firma EOS KSI sau Orange,Vodafone,Cosmote sa ofere aceste informatii Biroului de Credit,tinand cont ca in contract nu se stipuleaza asa ceva?
Ma multumesc anticipat pentru raspunsuri!
:offtopic: Interventie moderator
@florinroh : Potrivit pct.3.3 din Regulamentul forumului, nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.
Va invit ca pe viitor sa cititi regulamentul de postare. Celelalte topicuri deschise cu aceeasi intrebare vor fi sterse, urmand ca raspunsul la problema dvs sa-l urmariti pe acest topic.
Buna ziua,
Fratele meu are o problema cu cei de la EOS KSI si nu prea stiu cum sa procedez. El a facut un credit la o firma cu electrocasnice in 2005. Dupa ce a facut acest credit s-a dus la banca sa plateasca rata si cei de la banca i-au zis sa vina cu scadentarul ca sa plateasca rata (motiv total aiurea, parerea mea). Apoi a pierdut locul de munca pe care il avea si a fost nevoit sa plece in strainatate. Din strainatate a trimis bani la un "prieten" ca sa ii plateasca ratele iar acel "prieten" binevoitor nu a platit si el a ramas cu datoria la banca. Nefiind in tara din 2005 el nu a primit nici macar hartiile pe care le trimite de obicei banca. Acum a fost in tara si cei de la EOS KSI i-au trimis o hartie sa ii contacteze de urgenta. Ce se poate face in aceasta situatie?
Va multumesc pentru raspuns,

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)