Sa demaram invatatul puternic.X-(
Eu nu mai dau la sng pana cand se hotaraste, ca nu am nimic cert, ca si ceilalti colegi ai mei de pe forumul sng.X-(
Ramane inm ianuarie.
Deschid lupta pt invatat, repetat si hai sa intram odata, , poate acum reusim.!
=D>=D>
Cei care dau in august, cu drag ii asteptam sa participe la discutii.
Eu particip. Cine mai daruieste masa in ianuarie 2011? Hai ca m-am enervat, da rau de totX-(
Utilizarea propoziţiilor de genul „aşa cum a spus cutărică” sau „aşa cum o spune şi zicala” sugerează că citatul care urmează tocmai a fost ilustrat. Astfel de propoziţii sunt incorect utilizate atunci când tocmai s-a dat un aparent contra-exemplu.
Care dintre următoarele situaţii conţine o folosire necorespunzătoare a unei astfel de propoziţii, în conformitate cu principiul enunţat anterior?
(A) Fatima era o matematiciană care se gândea adesea la problemele de matematică nerezolvate, deşi îi era neplăcut să i se reamintească că majoritatea vor rămâne probabil nerezolvate pe durata vieţii ei. Aşa cum o spune şi zicala, „E ciudat cât de multe trebuie să afli înainte să-ţi dai seama cât de puţine ştii”
(B) Prietenii lui Harold au rămas surprinşi când le-a spus că-şi lăsase portofelul acasă şi i-a cerut cuiva să-i împrumute bani. Mai făcuse aşa ceva de multe ori înainte. Aşa cum a spus Halliard, „Puterea zgârceniei e la fel de inevitabilă şi de calculabilă ca forţa gravitaţiei.”
(C) Cel mai bun model de aspirator era şi cel mai scump de pe piaţă, dar pe Roger l-ar fi făcut nefericit să-l cumpere. Pentru că, deşi nu voia decât ce-i mai bun, era şi foarte econom şi nu şi-ar fi iertat niciodată dacă şi-ar fi cheltuit banii. Aşa cum spune şi zicala: „Un bănuţ economisit e un bănuţ câştigat.”
(D) Lui Sharon îi plăceau pisicile, însă soţul ei era alergic la pisici. Cu toate astea, din când în când voia s-o însoţească la expoziţiile de pisici. Aşa cum spune şi zicala: „Când îţi împarţi viaţa cu cineva, trebuie să-i împărtăşeşti şi pasiunile.”
(E) Raoul şi-a petrecut anul planificând şi pregătindu-se pentru o excursie fantastică la schi. I-a plăcut foarte mult să facă schi până când şi-a rupt piciorul şi a trebuit să stea două săptămâni în spital. Aşa cum spune şi zicala: „Totu-i bine când se termină cu bine.”
Sng 2011
renegation
M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen.
Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)