Oamenii nu se simt mulţumiţi dacă nu au senzaţia că ceilalţi au nevoie de ei. Totuşi, majoritatea celor din societatea modernă pot atinge acest sentiment că sunt indispensabili doar în cadrul cercului familial şi de prieteni, deoarece aproape toată lumea ştie că slujba pe care o are ar putea fi îndeplinită de oricare altcineva dintre atâţia alţii.
Care dintre următoarele este susţinută cel mai puternic de afirmaţiile de mai sus?
(A) Oamenii care-şi dau seama că alţii le-ar putea îndeplini rolurile profesionale la fel de bine nu pot fi deloc mulţumiţi de vieţile lor.
(B) Natura societăţii moderne subminează în fapt importanţa vieţii de familie în sensul mulţumirii de sine.
(C) Majoritatea oamenilor din societatea modernă este mulţumită de viaţa privată chiar dacă oamenii nu sunt fericiţi la locul de muncă.
(D) Marea majoritate a oamenilor din societatea modernă nu apreciază slujbele pe care le are.
(E) Foarte puţini oameni din societatea modernă îşi pot găsi mulţumirea în afara cercului de legături interpersonale private.
Cand spui ca unii au GHINIONUL sa rezolve 119 CORECT si sa fie punctate doar 100, iar altii au NOROCUL sa rezolve doar 100 din 119 si toate 100 sa fie punctate CORECT, judeci o situatie DOAR DUPA FACTORUL NOROC. Cand de fapt, cel care rezolva CORECT de fapt STIE CUM SA LE REZOLVE, nu se bazeaza pe PROBABILITATI. Citeste cu atentie ce am scris mai sus...Sansele ca o persoana sa rezolve doar 100 din 120 si sa il ajunga din urma pe cel care rezolva 120 din 120 dar i se puncteaza doar 100 SUNT INFIME, egale cu ale celui care merge la testul de drept bazandu-se la intrebarile pe care este nesigur doar pe noroc...E aceeasi chestie, si daca ti-ai dechide putin mintea ai intelege la ce ma refer, dar din nou, problema ta e incapatanarea, nu logica...Fa pe hartie acasa singur calculele astea, si o sa intelegi...Cat despre presiunea timpului, dupa cum am scris, unii sunt AVANTAJATI, iar altii NU, dar aici nu mai este vorba de NOROC ci de ABILITATI pe care sistemul le cauta la candidati...Timpul este egal pentru toti, dar daca vrei tu, unii au NOROCUL ca s-au nascut altfel, putin mai rezistenti la stres si mai rapizi in gandire de la natura, Dumnezeu, parinti, genetica, zi-i cum vrei tu, dar asta e o realitate si nu o putem schimba noi...In sala unde am dat eu proba de rationament in 2009 a fost o candidata care a terminat proba in jumatatea timpului si a luat mai mult decat mine...Pot sa zic ca avut noroc?